Zorgen en hulp nodig voor mijn zoon met ADHD. Ik ben moeder van twee jongens, 17 en 20 jaar. De oudste heeft ADHD en ik heb er grote zorgen over. De 3 punten waar ik de meeste zorgen over heb zijn: 

1. Hij wil in zijn hoofd nog doorleren, maar de praktijk wijst uit dat hij niets onderneemt om dat in gang te zetten. Dit laat ik los. Het moet vanuit hem komen. Als die drive er niet is, gaat het niet lukken. Hij kan mij om hulp vragen dat ik hem de weg kan wijzen, welke stappen hij daarvoor moet nemen. Die hulpvraag komt niet en dus (heb ik geleerd) laat ik het los. Hij heeft een betaalde baan bij een supermarkt.  

2. Hij kan niet zelfstandig financieel orde houden en sparen. Koopt makkelijk in een impuls dingen. Ik zie hierop toe met zijn toestemming. Blijf herhalen wat goed en niet goed gaat en wat het plan van aanpak voor de volgende maand moet zijn. Maar of hij dit ooit alleen gaat kunnen……

3. Mijn grootste zorg is dat hij toch kinderlijk blijft vergeleken met leeftijdgenoten. Die overzien al veel meer in bepaalde situaties. Dus wat ik allemaal al eerder naar u gemaild heb.

wie kan mij helpen en waar kan ik terecht als moeder van een kind met ADHD. 
Erg moeilijk allemaal, de vader heeft er weinig last van omdat die 6 dagen aan het werk is, maar heeft wel begrip voor de situatie maar kan niet veel doen..

Ilse..