Misbruik ritalin

Laatste reactie 10/08/2019 10:37 door Coen
· Markeren als ongelezen
Patrick Diepenmaat 2 jaar geleden geplaatst
Ik vind het ronduit walgelijk dat studenten ritalin gebruiken maar ook dat mensen met'adhd' dit verkopen deze mensen (verkopers) mogen wat mij betreft goed gestraft worden.als heren en dames studenten de enorme hoeveelheden drank laten staan zullen ze zich ook veel beter kunnen concentreren.en een gezonde levensstijl.aangezien dit land stijf staat van de handhavers laten die actief langs de scholen en universiteiten gaan.deze 'trend' gaat tenkoste van de welwillende en naam van mensen met adhd
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Helemaal gelijk @patrickdiepenmaat​ het is inderdaad niet meer normaal.. Ritalin is over het algemeen moeilijk te verkrijgen en wordt al helemaal niet zo maar even voorgeschreven door psychiaters etc.. 

ik persoonlijk krijg ook steeds meer e-mails van ongeruste ouders waarvan zijn of haar kind Ritalin neemt terwijl deze helemaal geen ADHD diagnose heeft o.i.d. 

en inderdaad, de mensen die het echt nodig hebben worden hier weer de dupe van.
reactie op @coenoldebijvank:
Patrick Diepenmaat Klasse Coen hoop dat meer mensen dit serieus gaan inzien.wij hebben zat schade opgelopen toen er nog geen Ritalin voor ons was 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank hoop ik ook.. maar het lijkt onder studenten / scholieren steeds normaler te worden om Ritalin te slikken.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Sylvia de Wit 2 jaar geleden geplaatst
Als studenten Ritalin gebruiken om betere resultaten en concentratie  te krijgen, moeten ze dat zelf weten. Vrije keus. Mensen dit dit soort middelen verkopen mogen van mij  gestraft worden, omdat ze illegaal dealen. 
reactie op @sylviadewit:
Patrick Diepenmaat Hahaha Silvia dat is erg kort door de bocht,mogen ze zelf weten.eigen keus.maar die keus hebben ze niet meer als de "dealers" gepakt zouden worden of gestraft.dus erg tegenstrijdig.zo zijn er ook mensen die hun neus vol met coke proppen in het weekend,en maandag vinden ze dat ze allemaal opgepakt moeten worden.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sylvia de Wit Misschien is het wat kort door de bocht. Als er enorme lappen tekst zijn, lees ik zelf ongeveer 50% ?
Ik bedoel te zeggen dat er heel veel mensen zijn die legaal of illegaal middelen gebruiken die "ergens" mee helpen. We zijn geen heiligen. Als mensen gaan dealen is er nog iets anders aan de hand volgens mij. De dealers proberen zich te verrijken door geld te verdienen ermee. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Diepenmaat Dealers verrijken zichzelf door te leveren waar vraag naar is,de grootste zelfverrijkers zijn natuurlijk de lui in top besturen,de zogenaamde"zorgcowboys" de onbeschaamde grenzeloze geldhonger van de witte boorden criminelen tonnen hier miljoenen daar,en dat nog durven te rechtvaardigen ook.echter is het te laat want deze "legale daders" hebben zich allang ingedekt daarom kunnen zij straffeloos doorgaan met harken naar nog meer geld,als daar nou eens studie naar gedaan word....nee natuurlijk niet want deze manier van mensen bestelen gaat vrolijk door
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Dit is de oorzaak van een perfecte wereld waar we vandaag de dag in leven en waar we stiekem allemaal wel een beetje aan mee doen denk ik.

Het begint al zodra een baby geboren wordt dan worden er gaande weg metingen en controles gedaan en moet je aan bepaalde "standaard" voldoen om binnen het hokje te passen en dit gaat eigenlijk het hele leven zo door.

Alles moet perfect zijn is je uiterlijk niet perfect je kan het zo gek niet bedenken of je kan het kopen en laten opereren.

Via sociale media , tv enz word ons elke dag weer opnieuw het perfecte plaatje voor gehouden hoe je zou moeten zijn.

Het zelfde gebeurt met studenten die beter willen presteren dan ze eigenlijk aan kunnen opzoek naar perfectie maar eigenlijk loop je jezelf voorbij.

Om als AD(H)D puber (die zich toch al vaak anders en onbegrepen voelt) ineens bij de grote jongens te horen (best stoer pilletjes verkopen) en daarmee ook nog eens wat extra bij te kunnen verdienen is best verleidelijk voor ze denk ik zeker omdat ze de risico's niet zien.
Dit is voor ouders van kinderen met medicatie ook iets om alert op te zijn denk ik.

Toch wil ik deze jongeren waarschuwen !
ADHD medicatie valt onder de Opiumwet en als je wordt gepakt terwijl je je medicatie aan het verkopen bent dan wordt je door de politie ook behandeld als een drugs dealer met alle gevolgen van dien !

Uiteindelijk is in deze perfecte wereld alles te koop iedereen betaalt zijn prijs voor de keuzes die hij zelf maakt !
Bas Dekker 2 jaar geleden geplaatst
Of de naam misbruik hier het juiste woord voor is weet ik zonet nog niet.

Mijn vrienden op de universiteit gebruiken vaak Ritalin voor toetsen omdat op deze manier zijn of haar focus veel beter is.

Persoonlijk vind ik dat geen misbruik maken van Ritalin maar dat is mijn mening. Ik ben ook maar een mens.
reactie op @basdekker:
John Dex Deze medicatie is bedoeld om mensen met ADHD te helpen als het was bedoeld om de studieresultaten te verbeteren dan zou het legaal te verkrijgen zijn voor studenten.
Aangezien dat niet het geval is valt het naar mijn mening gewoon onder misbruik.

Ik wist tijdens mijn schooltijd nog niks van mijn ADD en ik heb moeten vechten om mijn diploma überhaupt af te kunnen ronden maar het is mij uiteindelijk wel op eigen houtje gelukt en zonder Ritalin.

Als studenten zonder AD(H)D dan Ritalin slikken voor net dat beetje meer nou mijn mening "triest!"
Ik hoop dat je trots kan zijn op je diploma !

2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 February 2019 om 09:19