Mijn vriendin rustig krijgen, hoe?

Laatste reactie 27/08/2018 10:50 door Coen
· Markeren als ongelezen
Rik Groningen 3 jaar geleden geplaatst
Wellicht ben ik zelf een te rustig type. Maar mijn vriendin is echt een hele drukke vrouw, die maar moeilijk rustig te krijgen is.

Wat kan ik hier eventueel aan doen? Ik wordt er soms echt moe van..

Tips en / of ervaringen?
reactie op @rikgroningen:
Iris Bakermans Hai Rik,

Heeft jou vriendin adhd?
3 jaar geleden

Beantwoorden

Tara Velten Dat denk ik wel, anders had hij deze vraag niet hier gesteld.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Rik Groningen @wabbie76 ja mijn vriendin heeft ADHD, anders had ik het niet op dit forum gevraagd.
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Stephanie van der Heijden-Bovens 3 jaar geleden geplaatst
hoi Rik,

Echt een tip kan ik je niet geven, maar 'waarschijnlijk' blijft ze druk, omdat ze alles wat ze zich heeft voorgenomen om te doen niet heel overzichtelijk in haar hoofd heeft, waardoor het lastig prioriteiten stellen is en wij als vrouwelijke ADHD'ers aangedreven blijven totdat we 'naar behoren' onze taken hebben uitgevoerd en dan pas een soort van rust voelen...althans, zo werkt het bij mij.
Als ik maar bezig blijf en mijn man zijn hulp al aangeboden heeft, geef ik niks uit handen... totdat hij heel concreet benoemt wat hij van me overneemt, zodat hij me niet chaotisch van alles ziet doen. Vrouwen zijn eigenwijs hè ;) dus geef er een goed argument bij en wellicht krijg je door haar een beetje te ondersteunen in haar hectische planning haar in een meer ontspannen modus.
reactie op @stephanie:
Coen Olde Bijvank Wat een prachtige reactie @stephanie hier kunnen mensen zoals @rikgroningen wat mee.

Bedankt dat je zo actief meedoet op het ADHDblog forum :)
3 jaar geleden

Beantwoorden

Rik Groningen Super tips @stephanie bedankt voor je uitgebreide en waardevolle antwoord.

We hebben al wat planning toegepast door het maken van lijst een dag ervoor en dat gaat redelijk tot goed.

Blijf met zo'n forum als dit :)

De huisarts kwam alweer aanzetten met medicatie, echter is zij (ik ook niet) geen fan van.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Stephanie van der Heijden-Bovens Ben nu een periode minder actief geweest op dit forum, maar bedankt nog voor het compliment en @Rik ik hoop dat het bij jullie stukken fijner gaat en blijft gaan, want met de feestmaand in het vooruitzicht weet ik uit ervaring dat meer prikkels ook wat meer hectiek kan geven.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Uiteraard @stephanie leuk dat je ons toch weer gevonden hebt. Veel mensen zijn niet actief maar lezen wel mee.

Als ze er even niet meer uitkomen plaatsen ze vaak een nieuw topic met daarin ervaringen of vragen.

Daarna helpt de ADHD community hem of haar weer verder.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Stephanie van der Heijden-Bovens @Coen,
Bij mij was het ook nauwelijks meelezen, ik was minder actief door het zoeken naar een balans tussen mijn nieuwe baan, gezin, huishouden en andere bezigheden, waarbij ik (vast heel herkenbaar) bepaalde dingen puur voor mezelf maar schrapte en maar doorging, terwijl ik graag hierop mee lees en reageer als ik denk dat het meerwaarde voor een ander kan hebben.
Ben nog niet in de juiste balans, maar het begint wel wat te komen, dus ik verwacht de komende tijd weer actiever te zijn, want ik vind alles interessant om te lezen en denk graag met anderen mee.
Groetjes!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Dat kan ook natuurlijk! Maar spreek veel mensen achter de schermen en dan hoor ik namelijk zulke verhalen.. 'prachtige ADHDforum' ik lees alleen nog veel mee maar ben (nog) niet actief.

Ja tuurlijk, moet er ook tijd en de situatie voor zijn. Hopelijk kom je zoals jezelf ook zegt weer snel in balans. Leuk dat je dan weer wat actiever wordt. 


3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Rik

Ik woon ook samen met een hele rustige man :).
Blijft een bijzondere combi. Ik wil graag dat hij wat meer en vooral sneller reageert en hij is na al die jaren nog niet gewend aan mijn switchen zowel in taal als in gedrag.

Waarom moet jouw vriendin rustig worden? Heeft zij zelf ook last van haar drukte of ben jij degene die er moeite mee heeft?
Denk dat dat wel heel belangrijk is om te weten voor je van iedereen tips gaat krijgen.
Is zij namelijk degene die rust nodig heeft dan zal zij er iets aan moeten gaan doen en eventueel hulp zoeken voor haar onrust.
Ben jij degene die last van haar heeft dan zal jij er iets aan moeten doen om voor je eigen rust te zorgen.
Snap je het verschil?
Hoop hier antwoord van je op te krijgen.

Met warme groet,

Nicole Hoogenboom
www.nhbc.nl
reactie op @nicolehoogenboom159:
Rik Groningen Mijn vriendin hoeft ook niet rustig te worden, ik laat haar helemaal in de waarde.. maar soms was het gewoon to much.. echter gaat het de laatste weken al stukken beter door verschillende methodes toe te passen, zie de reacties die ik bij anderen in dit topic heb gegeven.

Ik snap alleen het volgende niet:
"Ben jij degene die last van haar heeft dan zal jij er iets aan moeten doen om voor je eigen rust te zorgen"

Voor je eigen rust..? Ik ben een rustige jongen..
3 jaar geleden

Beantwoorden

Rafael Schelhaas Ik denk dat ze bedoelen, als jij onrustig wordt van haar onrust of drukte dat jezelf iets gaat doen zodat jij weer in je eigen vel komt. Als jij er onrustig van haar wordt, onbewust voelt ze dat denk ik aan en reageert ze weer op jou. Adhd-ers zijn ontzettend gevoelig voor hoe een ander zich voelt en reageren daar onbewust weer op. 

Even wat tips van mij die me zo te binnen schieten:

Let op met caffeine, klinkt dramatisch maar oh wat heeft het bij mij veel geholpen. Ik ben dol op koffie maar sinds ik de caffeine vrije neem is mijn hyperdepiep gevoel veel minder. 
Neem het af en toe wel als ik gewoon weet dat ik veel te doen heb, maar als ik weet dat ik niet veel te doen hebt neem ik het niet en dit scheelt echt zoveel.

Natuur/ wandelen. Beweging is gewoon erg fijn, maar ook om te bewegen en te praten je bent lichamelijk bezig dus je hoofd kan zich beter focussen om het zo te zeggen. Erg fijn om dingen te bespreken.

Doet ze ook meiden dingen? Gewoon avondje weg met vrienden/ vriendinnen lekker met de voetjes van de vloer zodat ze haar overmatige energie een beetje kwijt kan. Ik doe dit zelf wel is en het is gewoon erg fijn om alles er even uit te dansen of te stampen :)

Doe jij ook dingen apart van haar? Gewoon lekker mannen avondje? is ook erg fijn voor jezelf even uit elkaar energie en buurt gewoon even wat anders. 

Misschien een sport school? Ik heb een tijd een vechtsport gevolgd en werd daar zo afgemat maar dan voel je je ook zo veel beter.

Zorg voordat je samen iets doet, film kijken, op visite gaan, stad in dat alles wat je gedaan wilt hebben gedaan is...  erg fijn voor de rust :)

Tijdens de maandstonden de energie nog erger eruit knalt, tenminste bij mij wel ik kan dan de hele dag bezig zijn in huis en van alles doen... die energie is niet echt te stoppen om het zo te zeggen. Misschien heeft zij daar geen last van... maar mijn kinderen merken het altijd wel dat ik dan erg irritant ben :P

Bij 1 werkt lijstje... dat soort dingen... denk veel praten is vooral erg belangrijk. Zodat je elkaar blijft begrijpen.

Succes! :)

Groetjes 


2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Daniëlle Moerman 3 jaar geleden geplaatst
Mijn vriend heeft het op gegeven. Ik heb ook een bepaald lijstje in mijn hoofd voor de dag. Al moet ik om 22:00 's avonds nog wat doen van het lijstje dan doe ik dat.
Hij kan uren rustig op de bank zitten, ik ben dan alweer 6x van de bank af geweest.
Als ik stress heb wordt t alleen maar erger.

Het enigste wat kan helpen is om van te voren af te spreken welke dingen jij kan overnemen van haar. En wacht daar dan geen 2 dagen mee want dan gaat ze het waarschijnlijk zwaar geïrriteerd zelf doen als is het midden in de nacht.

Succes ermee! Het kan zwaar zijn maar ook lollig, vind je niet!

Groetjes Daniëlle
reactie op @danillemoerman:
Rik Groningen Opgegeven, haha :)

Ik maak nu samen met haar elke avond een lijstje voor de volgende dag en dat gaat beter dan verwacht.

Daarnaast zijn we wat aan het experimenteren met CBD olie inclusief de werkzame stof THC.

Het is absoluut geen saaie vriendin :)
3 jaar geleden

Beantwoorden

Ron J 2 jaar geleden geplaatst
Heb misschien wel een tip, ik heb iets ontdekt en dat noemen ze in de volksmond “ praten “
Concrete afspraken maken, een keer rustig zitten met een bakje koffie, papiertje en pen erbij, tv en radio uit of een rustig muziekje erbij ( Kitaro ofzo ) en kijken waar de innerlijke onrust vandaan komt. Zit de onrust misschien in een bepaalde dwangmatigheid dat ze altijd een verplichting voelt dingen te doen in het huis en legt ze zichzelf teveel prioriteiten op. Weet ze dat je ermee zit of ben je rustig en misschien een binnenvetter die dat niet zo snel uit naar haar toe. Het is een gegeven dat praten anders is dan confronteren, confronteren kan frustrerend werken, evenals het iedere keer herhalen dat ze druk is, dat kan beschuldigend over komen. Het huishouden kan een factor zijn, dwangmatigheid om alles “ klaar “ te hebben kan onrust in haar hoofd creëeren waardoor ze nog onrustiger word van binnen en daardoor straalt ze dat ook uit naar buiten. Adhd-ers zijn gebaat bij overzichtelijkheid en lijstjes helpen, evenals een goede duidelijke taakverdeling. Druk zijn kan trouwens op vele manieren, druk praten, druk bewegen, snelheid van handelen. Als ze adhd heeft en geen medicatie heeft en die ook niet wil, gaat het wat lastiger worden om die opgevoerde brommer in een lagere versnelling te krijgen, heeft ze medicatie, is dat ook de juiste cq de juiste afgestemde dosering? Betreft het het huishouden, probeer het samen te doen, maar niet doorhalen, bouw tussendoor rustpuntjes in, keuken doen, ff zitten bakkie doen. Badkamer klaar, ff zitten bakkie doen waarbij dat rustpuntje er elke keer voor zorgt dat ze weet dat die taak weggestreept kan worden. Things to do die niet spannend zijn, benoem die ook zo ( dat hoeft vandaag niet, is niet zo spannend ) zodat dit uit het fictieve lijstje in haar hoofd weggestreept kan worden.
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Afspraken maken, blijven communiceren, geen suikers, sporten, regelmaat, al deze elementen zouden je al kunnen helpen bij het rustig krijgen van je vrienden met ADHD. 

Maar het is vaak moeilijk bij mensen, omdat we niet de discipline kunnen opbrengen en daar gaat vaak al mis. Maar waar een wil is is een weg :)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 March 2017 om 06:05
Aantal lezers 114
Aantal reacties 18