Mijn partner zonder ADHD gaat maar door met vragen

Laatste reactie 21/03/2021 23:08 door Manon
· Markeren als ongelezen
Nicole Frederieke 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal, ik ben heel gelukkig met man en kinderen maar heb een probleem met mijn partner.

Ik heb ADHD, hij niet. Wanneer ik liever niet meer over een onderwerp wil praten, wat weinig belangrijke informatie bevat (of alles is duidelijk) gaat hij maar door met vragen en dan wordt ik boos.

En raadt eens wat hij zegt; hoef je niet zo kort af te doen en fel te reageren.. en dan zeg ik, ja jij gaat maar door vragen over dat onderwerp terwijl je dat niet meer zou doen.

En ontstaat er spanning.. maar dat was en is helemaal niet nodig als hij gewoon luisterde..

Is dit raar en hoe kan ik dit gaan voorkomen in de toekomst. Het gaat vrij vaak zo en dat is zonde want verder zit alles wel goed met ons.

Help mij aub
Gerphil Kerkhof 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Nicole, ik kan het mij voorstellen. Bij mij is het vergelijkbaar, al heb ik ADD en gaat het er eerder om dat mijn partner maar doorpraat terwijl ik afhaak. Het effect is alleen hetzelfde. 

Het mooie is dat jij merkbaar geïrriteerd raakt. Hoe zou het zijn om, al op het moment dat het jou genoeg begint te worden, die groeiende irritatie bij jezelf op te merken en dan rustig tegen hem zoiets te zeggen als: "Vind je het erg om het onderwerp nu even te laten rusten en het ergens anders over te hebben?" Als je op een rustig moment met hem bespreekt dat dit jouw manier is om aan te geven dat het even genoeg is en je verdere opbouw van je irritatie wil voorkomen, dan zou hij op zo'n moment de boodschap verstaan en begrip voor je kunnen hebben. Hoogstens zou hij je dan nog één ding kunnen vragen die hij niet kan oppotten voor later - ingeleid door zoiets als : "Nog één ding, alsjeblieft, en dan hou ik erover op, ....". 
reactie op @gerphilkerkhof:
Coen Olde Bijvank goede tip @gerphilkerkhof
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Hai Nicole,

Inderdaad aangeven zoals @gerphilkerkhof​ goed omschrijft.

Ik wilde er aan toevoegen.. als hij dan toch doorgaat met het onderwerp.. dan loop je gewoon weg en zeg je netjes.. dat je hebt aangegeven dat je het wel even genoeg vind op dit moment.. en dat je er op later tijdstip op terug komt.

Dan moet het hopelijk toch goed komen.

Ik herken het wel hoor, maar dan is het mijn vrouw die maar door blijft ratelen.. hahaha. 

Ik doe precies wat Gerphil schrijft.. en werkt dat niet.. dan loop ik weg :)

In ieder geval ALTIJD RUSTIG blijven.. anders ga je onbewuste spanning opbouwen en dit kan dan weer uitlopen tot ruzie en dat wil niemand, toch? :)

Succes!
paula van der Fluit 1 jaar geleden geplaatst
Hi hallo,

Ik weet pas sinds een jaar dat ik ADHD heb.
Na een scheiding besef ik pas dat ik ADHD heb.

En nu lees ik dus over irritatie als iemand lang praat over iets.
En wauw wat herkenbaar.

Ik denk heel snel : oke klaar, volgende onderwerp.
Op mijn werk, en nu mijn nieuwe relatie loop ik daar zo tegen aan.
Ik werkte bij mijn ex en daar viel het niet zo op. Tijdens vergaderingen riep ik altijd : oke volgende onderwerp 

Ook met boeken lezen: "saaie"  gedeeltes sla ik over.

Ik kon die irritaties voorkomen maar nu dus niet meer.

Ik denk idd dat je open erin moet zijn . Want onze hersenen zijn gewoon anders zijn.
Dus afspraken maken of een teken dat jij nu klaar bent met het onderwerp.

Succes en wat fijn dat je in je relatie al weet dat je adhd hebt.

SuccesssssssMelanie Aarts 1 jaar geleden geplaatst
Hoi,

Ik heb precies hetzelfde met mijn man. Wij gaan nu als dit weer gebeurd even weg van elkaar of ik loop weg of hij. En proberen het soms daarna opnieuw.  Ik blijf dan vaak heel lang boos dus of dat echt een optie is weet ik niet maar het loopt niet verder uit de hand.  Als het echt belangrijk is dan bespreken we het vast later wel denk ik dan. En meestal is het uiteindelijk ook niet zo belangrijk om daar weer over te discussiëren.  Dus mijn reactie in 1 ste instantie is meestal ook terecht maar dat probeer ik niet iedere keer te zeggen, 😂
Geven en nemen toch..😉
Linda van Elferen 1 jaar geleden geplaatst
Ik vind jullie tips en acties over het rustig aangeven en evt weglopen echt chapeau! Ik kan dat dus niet. Ja, ik kan zeker weglopen en dat doe ik ook wel eens, echter blijft mijn hoofd vol zitten en als ik er later op een rustig tijdstip over op terug wil komen, sla ik dicht en weet ik niet meer wat ik wil zeggen. Misschien omdat er al zoveel opgekropte irritaties zitten dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen😫. Alsof er een zwart gat in mijn gedachtes slaat.
Ik moet er wel bij zeggen dat het met mijn partner ook heel moeilijk is om een gesprek aan te gaan.
Manon El-masoudi 6 maanden geleden geplaatst
Ik zou zeggen... lieverd.. ik heb aangeven dat ik niet wil praten over het onderwerp. Je gaat er nu toch over door en dat vind ik vervelend. Ik merk dat jij er wel graag over wilt praten, kunnen we dit anders oplossen? Dat je er over gaat lezen of in een brief schrijft wat er op je hart ligt en dat het dan klaar is. Of vraag naar waarom het voor hem zo belangrijk is het erober te hebben en hoe zijn honger gestilt kan worden zonder dat jij over je grenzen gaat
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 March 2020 om 13:53
Aantal lezers 48
Aantal reacties 8