Metylfenidaat 10MG gekregen omdat ik wellicht ADD heb.

Laatste reactie 22/11/2021 20:48 door Hans
· Markeren als ongelezen
Danny B 1 maand geleden geplaatst
Goedenavond allen op dit forum,

Ik ben Danny 23 jaar oud ben een man en de afgelopen 3 jaar zit ik in een soort rollercoaster.

Ik zal het relatief kort houden aangezien het een lange 3 jaar is geweest en ik wel 10 pagina’s vol zou kunnen schrijven..

Het zit zo, in begin 2019 begon ik flinke vermoeidheid te ontwikkelen en slaapproblemen waarvan ik voorheen nooit last van heb gehad ik was altijd een vrolijk positief persoon, heel sociaal, wilde van alles doen, en was altijd heel enthousiast, zoals dingen plannen, dingen ondernemen etc..

Echter ben ik nu het totaal tegenovergestelde van wat ik toen was vermoedelijk is dat gekomen door de vermoeidheid die ontwikkeld zijn door slaapproblemen ik word nogal vaak wakker snachts, dat al 3 jaar lang. Ik heb wel 30+ keer bloed keer bloed geprikt tig tallen onderzoeken gehad waaronder 2 slaap onderzoeken etc. Waarvan het eerste slaap onderzoek mij vertelde slaap apneu te hebben destijds een beugel voor gekregen echter dit helpte mij niet na een jaar tijd. Ik bleef depressief en extreem moe nergens zin in etc… ik heb dit jaar weer een slaap onderzoek gehad en die vertelde dat het wellicht “mentale problemen” zouden zijn.

Doorgestuurd naar slaapcursus etc met geen resultaat, een psycholoog ook geen resultaat. Toen een psychiater die me antidepressiva voorschreef “Wellbutrin XR” dit medicijn 3 maanden gebruikt met geen enkel effect dan de bijwerkingen.

Nu zit het zo een vriendin van mij vertelde mij laatst of ik misschien geen ADD zou kunnen hebben?

Ik heb dit toen opgezocht en kwam er gauw achter dat bepaalde dingen erg overheen kwamen met wat ik ervaar zoals uitstel gedrag (ik kan namelijk een week doen voordat ik eindelijk is een Whatsappje terug stuur) dit kon dus ook duiden op depressie en slaapproblemen. Wat me het meest opviel is dat je hier op latere leeftijd achter komt mede door het aanmaken van depressie etc..

Ik moest 2 weken terug weer naar de psychiater en ik vertelde hem dat de antidepressiva mij niet hielp, het deed niks goed dan echter de bijwerkingen die ik kreeg. Ik vertelde hem over die vriendin die mij vertelde over ADD hij zei dat het nog niet eens zo gek kon zijn omdat hij dat ergens ookal vermoede (ik heb mij trouwens hiervoor heb ik via de dokter aangegeven om z’n test te doen dit is echter over over 2 maanden)

Nu heeft hij mij dus methylfenidaat voorgeschreven 10 MG van sandoz

Ik gebruik dit echter 1,5 week nu begonnen met 5mg 4 maal daags, dit deed mij echter niet veel dus ben verhoogd naar 10MG, nu merk ik dat het wel iets doet alleen niet wat het hoort te doen, ik ben alleen maar moe en suf, wil nog meer slapen dan normaal en vraag me nu dus af of dit normaal is en het ff moet aankijken? Ik ben het zat om steeds vermoeidheid te hebben ik wil me leven weer terug pakken maar als dit is wat methylfenidaat bij je doet hoef ik het niet en hoop ik op een ander medicijn dat wel werkt, hierom ben ik hier om te vragen om mede ervaringen.

Mvg Danny.


Steven L 1 maand geleden geplaatst
Interessant dat je er suf van wordt. Mij is verteld dat als je je een "zombie" voelt, je dosis te hoog is. Maar ik ben zelf ook maar net begonnen met medicatie nemen, dus ik weet het ook allemaal niet met zekerheid tot nu toe.
reactie op @stevenl:
Danny B Inmiddels had ik mijn dosis verhoogd naar 3x daags 50mg het deed wel iets enkelt van korte duur, bijwerkingen kreeg ik echter veel meer zoals kortademig, benauwd, rebounds etc.

Van de week Dex amfetamine proberen.

1 maand geleden

Beantwoorden

Hans Weerdom 2 weken geleden geplaatst
Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 October 2021 om 17:36
Aantal lezers 12
Aantal reacties 4