Methylfenidaat wordt vergoed in de basisverzekering?

Laatste reactie 27/03/2020 07:55 door Linda
· Markeren als ongelezen
Quint Trx 1 week geleden geplaatst
Hallo, wij met ons gezin zijn verzekerd bij Zekur met een basisverzekering. En ik gebruik 60 pillen (2 potjes) Methylfenidaat 36mg per maand.

Mijn vrouw zei laatst of ik betalen moet voor de medicatie, ik weet dat niet en zij kan het niet zo terugvinden. Weet iemand van jullie hoe dat zit?
Linda Alexandra 1 week geleden geplaatst
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/adhd-medicijnen
Mora Mora 1 week geleden geplaatst
@lindaalexandra​ volgens de link die jij deelt heeft Quint geen recht op vergoeding voor zijn medicatie? 
ZEKUR
Deze zorgverzekeraar biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor ADHD medicijnen (eigen bijdrage).

Wat moet hij dan maximaal betalen? Zijn eigen risico 385 euro of nog meer?

Ik snap het ook niet meer..
Linda Alexandra 1 week geleden geplaatst

Voor 2020 geldt een eigen bijdrage op alle medicatie uit het GVS van maximaal € 250,-. Alles daarboven hoef je niet zelf te betalen maar is voor kosten van de verzekeraar. Daarnaast heb je eigen risico van € 385,-. Dat geldt voor het vergoede deel vanuit de basisverzekering. Pas wanneer jij in totaal € 385,- hebt betaald voor de ‘vergoede kosten’ van jouw medicatie en andere medische zorg vanuit de basisverzekering is er werkelijk sprake van volledige vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor kinderen geldt ook een maximum van € 250,- aan eigen bijdrage per jaar. Zij betalen geen eigen risico. 

Je kunt een aanvullende verzekering zoeken die de eigen bijdrage van € 250,- vergoedt. Maar dat zijn er niet veel. Bovendien zijn de premies van aanvullende verzekeringen vaak fors, dus bedenk goed of de maandelijkse extra premie opweegt tegen de vergoeding van die € 250,- op jaarbasis. Uiteraard dekt een aanvullende verzekering ook andere zorgkosten van jou en/of je gezinsleden, dus maak de afweging niet alleen op basis van je ADHD-medicatie als je meer zorgkosten wilt afdekken. 

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 March 2020 om 18:20
Aantal lezers 8
Aantal reacties 4