Methylfenidaat HCL Mylan kortwerkend en langwerkend

Laatste reactie 02/11/2017 19:26 door Dimi
· Markeren als ongelezen
Denise de Wit-Schnatmeier 1 jaar geleden geplaatst
Wie heeft ervaring met de langwerkende Methylfenidaat HCL Mylan 18mg?


Onze dochter van 9 kreeg eerst 3x 10mg per dag van de kortwerkende van zelfde merk en gezien ze het daar erg goed op deed wilde we graag de langwerkende gaan proberen voor het gemak. Maar gezien zij dus achteraf de langwerkende tabletten zeer snel opneemt heeft ze smiddags rond 4 uur nog 10mg extra nodig om aan die 30 mg te komen. (we hebben eerst de 36mg geprobeerd en kwam er achter dat ze dit te snel opnam. Ook heel verhaal hoe we er achter zijn gekomen maar daar ga ik nu even niet verder over uitweiden)


Nu hebben we het gevoel dat de langwerkende toch een andere werking heeft dan de kortwerkende. Ondanks dat het van het zelfde merk en leverancier is.


Dit omdat ze vreselijk chaotisch is en concentratie is weer super slecht op school.


Nu gaan we vanaf vandaag een week lang de kortwerkende weer proberen en dan een week de langwerkende om te kijken of we dan duidelijk verschil merken.


Wie heeft hier ook ervaring mee?
Sanneke Vader-van Belzen 1 jaar geleden geplaatst
Beide kids gebruiken de langwerkende versie van 18mg. Zoon van 11 en dochter van 7 zijn er erg goed mee geholpen.

Zoon is met 5 jaar begonnen met kortwerkende methylfenidaat (ritalin), maar had hierbij erg last van rebound effect. Toen nog een tijdje een tussenvorm, medikinet gebruikt met deels kortwerkend en deels langwerkende stof. Maar ook dat werkte niet zoals we zouden willen.


Met 7 jaar overgegaan op concerta en wat een rust gaf dat! Toen hij op school een moeilijke periode had een tijdje een hogere dosis (27mg) gebruikt, maar kreeg daarbij last van bijwerkingen. Toch maar weer terug naar de 18mg en de beste beslissing ooit: een andere school ;)


Nu hij 11 is, is de 18mg nog steeds voldoende. Zonder werkt niet, dan heeft hij te veel last van andere kinderen waar hij op reageert.

Dochter is op 6 jarige leeftijd meteen met de concerta begonnen en heeft hier op school veel baat bij, kan zich beter concentreren.

We merken inderdaad wel dat het niet de beloofde 12 uur werkt, maar de belangrijkste periode dan toch wel, als ze op school zijn.

Sinds een jaar ongeveer krijgen we de goedkopere versie langwerkende methylfenidaad, maar in gebruik merken wij geen verschil met de echte concerta.
Marleen Hofkens 1 jaar geleden geplaatst
Ik gebruik als volwassene de 54 mg methylfenidaat. En moet zeggen dat ik


Geen verschil merk met concerta. De Mythylfenidaat krijg ik vergoed van mijn zorgverzekeraar.


Ik heb ook eens ritalin gebruikt maar dat vond ik niet prettig omdat ik toen veel schommelingen had in stemming.


Ook vergat ik regelmatig mijn dosis in te nemen.


Het enige nadeel van methylfenidaat is dat ik het in het weekend niet kan nemen als ik na 10.00 mijn medicatie inneem het werkt dan te lang door en dan kan ik niet in slaap komen.


Maar goed in het weekend wordt er niet al te veel van mij verwacht dus als ik een keertje wil uitslapen skip


Ik mijn medicatie gewoon een dagje....

Zonder medicatie lukt niet, (dat merkte ik een paar weken na een stoppoging)


ik ben dan mijn overzicht kwijt, ben onrustig en heb een kort lontje en heb dan totaal geen concentratie...


En kan zelfs ba een poosje last krijgen van depressies en paniekaanvallen.

Het duurde even voordat ik de juiste dosis had eerst gebruikte ik 36 mg en dat hielp een poosje goed tot ik eraan gewend was toen werd ik beetje bij beetje somberder. en toen hebben we besloten om de dosis te verhogen en nu gaat het prima met mij....
juri 6 maanden geleden geplaatst
Hallo Allemaal,

Ik ben eerst begonnen met de kortwerkende variant.  Rustig opbouwen met 5mg vervolgens 10 etc. Uiteindelijk zit ik nu op 30mg per 3 uur.  In totaal heb ik dan op een dag 3x30mg=90mg. En eventueel gebruik ik in de avond wanneer dat nodig is nog 20mg. 
Geen last van rebounds of iets dergelijks. Maar ook merk ik niet altijd of de medicatie werkt. Lichtjes misschien maar niet consistent.

Nu was ik benieuwd of de langwerkende versie wellicht veter zou zijn. Dus had gevraagd of ik die kon proberen. Nu een weekje 54mg geprobeerd. Echter merk ik hier helemaal niets van. Dus ook deze gaan we nu opbouwen. Binnenkort begin ik dan met 72mg langwerkend.
Ik ben benieuwd of dit uiteindelijk werkt.

Zijn er meer mensen die herkennen dat methylfenidaat nauwelijks werkt?
reactie op @juri:
Dimi _ Hi,

Beetje late reactie, maar ik ben benieuwd hoe je plan verder is ontwikkeld. Ikzelf zit nu, op 45mg (3x 15mg van Mylan) per dag, Twee weken geleden mee begonnen (überhaupt voor het eerst aan medicatie). Maar ik heb sinds een aantal dagen wel het idee dat de remblokjes (zoals ik die pillen noem) versleten zijn, als in, de eerste merk ik gewoon helemaal niet, de tweede geeft een gevoel dat er een poging gedaan wordt om rustig te worden en de derde merk ik eigenlijk ook nauwelijks. 

Ben, zoals gezegd benieuwd!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 September 2016 om 12:18
Aantal lezers 42
Aantal reacties 5