Methyl en Dex werken niet, wat nu?

Laatste reactie 01/03/2021 21:56 door Izzy
· Markeren als ongelezen
Izzy Busy 1 maand geleden geplaatst
Vandaag nam ik voor het eerst in 3 weken weer eens dexamfetamine (Tentin 5 mg). En opeens ben ik zo'n 2 uur na inname enorm chagrijnig, kort lontje, gefrustreerd, snel geïrriteerd en smijt ik het liefst spullen tegen de muur als ze niet meewerken (zoals een telefoon). Iets wat ik niet herken van mezelf, maar wel van de afgelopen maanden - waarin ik Dex heb geslikt. Ik had het verband eerder niet gelegd. Ik dacht dat het gewoon niet goed met me ging. Maar opeens vandaag kwam het weer opzetten. Terwijl ik het de afgelopen 3 weken heb ik het niet gehad. Èn de afgelopen drie weken geen Dex heb geslikt. Ook heb ik sinds ongeveer 4 uur na inname hoofdpijn en nu nog steeds.

Ik vraag me nu af of mijn 'uitbarstingen' van de afgelopen maanden door de Dex komen. Ik heb geen woedeaanvallen hoor, maar kleine dingen kunnen me dan enorm frustreren. Zoals een programma op de laptop wat enooorm traag werkt opeens. Dan voel ik me enorm gefrustreerd en geïrriteerd en heb ik totaal geen geduld. Veel heftiger dan 'normaal', zonder medicatie. 

Zijn er mensen die dit herkennen? 

Ik ben een beetje teleurgesteld en bang dat de medicatie voor mij niet werkt. Ik heb ook methylfenidaat kort- en lamgwerkende geprobeerd. Dat werkte ook niet. Als Dex ook niet werkt, wat is er dan nog over? 😢

Zijn er meer mensen voor wie beide niet werkte? En wat werkte er uiteindelijk wel voor jou? 

Ik hoop enórm dat iemand dit leest en herkent of er iets over kan zeggen.. 🙏🏼🤞🏼 Ik voel me een beetje ten einde raad. 😔
Juno . 1 maand geleden geplaatst
Toen ik overging van dexamfetamine DMB naar Tentin kreeg ik ook last van woede aanvallen en ging schreeuwen en met spullen smijten.  Ik had daar bij die eerdere variant geen last van, maar het kan wel een bijwerking zijn in het algemeen. 

Ik weet niet hoe lang je dexamfetamine aan een stuk geslikt hebt, maar normaal zouden bijwerkingen na 1-2 weken wel weg moeten zijn. 
Koen van T 1 maand geleden geplaatst
Van Amfexa leek ik ook de controle over mijn emoties te verliezen. De 2 weken dat ik Amfexa gebruikt heb waren bizar: op het werk een muis stuk geslagen omdat Excel niet mee werkte. Staan janken omdat een vriend zijn huisdier overleden was (heel bizar omdat je van jezelf weet dat hier normaal geen traan om laat). Monteur onterecht een uitbrander gegeven etc. 

Ik neem nu lisdex en dit werkt veel beter. Wel merk ik dat ik bij meer stres minder controle over me emoties heb. Vandaag is helaas zo'n dag. Morgen ochtend een bespreking waar ik nog veel werk voor moet doen 😳 Alles lijkt tegen te zitten met Excel en gister een corona uitbraak in me familie. Ik zit/ben veel te gespannen en heb om de haverklap tranen in me ogen uit frustratie.

Zo'n bui houd meestal wel op als ik ergens me ei kwijt kan. Even luchten op dit forum, waar eigenlijk altijd wel iemand lijk te zijn die in het zelfde schuitje zit, helpt me om tot rust te komen.  Wanneer ik me zo voel komen probeer ik over me irritaties en frustraties te praten. Als ik het hard op vertel of uitschrijf heb ik zo'n "oh ja" moment en valt het allemaal wel mee. 
Izzy Busy 1 maand geleden geplaatst
Dank je wel allemaal voor jullie reacties! Ik ben momenteel even te vol in mijn hoofd om uitgebreid te reageren. Maar lees ze wel en waardeer het heel erg! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 February 2021 om 21:50
Aantal lezers 14
Aantal reacties 4