Met jezelf in de knup zitten

Laatste reactie 13/02/2019 13:03 door Soesje
· Markeren als ongelezen
ADHD plekkie 10 maanden geleden geplaatst
Als je zelf in de knup zit welke stappen kun je dan het beste nemen?

Zijn er gratis handvaten op internet te vinden die daar bij kunnen helpen?
Eric Reinders 10 maanden geleden geplaatst
Dag plekkie

Zelf zit ik nu ook continu vast in overvloed van gedachten. 
Een goede stap is je vraag en gevoel gewoon maar ergens droppen.  Wat mij net hielp is om met een koptelefoon te luisteren naar binaural beats, dit bestaat uit 1 monotoon geluid waarbij andere geluiden je hersens stimuleren. Voor mij wordt de chaos even wat minder en kan ik tot kernen komen, dit uit ik dan ook direct.

Altijd het proberen waard

Gr
Eric
War Hoofd 10 maanden geleden geplaatst
Dat hangt er vanaf waar je mee in de knoop zit en de mate daarvan.  Kortom : lukt het je nog om er zelf uit te komen. Al dan niet met internet of een boek.
Sneller dan Licht 10 maanden geleden geplaatst
Veel adhd’ers zitten met zichzelf in de knup omdat de wereld te complex is en andere vaak niet de gedachtegang van iemand met ADHD kunnen volgen.

Ernstig probleem in de maatschappij.
Soesje W. 9 maanden geleden geplaatst
Wat bedoel je precies met in de knup zitten? Als je echt het gevoel hebt dat je je leven niet meer onder controle hebt, denk ik dat je het beste professionele hulp kunt zoeken. 

Als het een geval is van 'even in de knoop zitten' bijvoorbeeld rotgevoelens, piekeren etc., dan helpt bij mij heel erg iets leuks luisteren en ondertussen huishouden doen óf ... een hele lange wandeling maken in de buitenlucht. Nog beter als het hard waait! Letterlijk uitwaaien. 

Hoeft niet persé met muziek op, maar mij helpt dit wel omdat je dan je gedachten kunt focussen. Een podcast, iets positiefs waar je je aandacht op vestigt. 
Ik heb nu ontdekt dat er ook podcasts op Spotify zijn, vind ik een uitkomst (wij hebben een betaald account voor het gezin, erg blij mee). 

Mocht je nog meer tips willen vraag het gerust, maar ik ben dus benieuwd wat voor soort 'in de knoop/knup' je bedoelt. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 February 2019 om 15:41
Aantal lezers 15
Aantal reacties 5