Meer ADHD symptomen door spelen van gewelddadige spelletjes

Laatste reactie 25/04/2016 20:28 door Coen
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
ADHD symptomen worden sterker wanneer meisjes of jongens gewelddadige spelletjes spelen. Er bestaat een wisselwerking tussen het gebruik van gewelddadige media en ADHD-gerelateerd gedrag. Dat blijkt uit onderzoek waarop Sanne Nikkelen op 20 januari promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Pubers met veel ADHD-symptomen hebben een grotere voorkeur voor gewelddadige games en televisieprogramma's dan pubers zonder die symptomen, blijkt uit de studie van Nikkelen onder ruim duizend 10- tot 14-jarigen. Tegelijkertijd veroorzaakt het gebruik van gewelddadige games en televisieprogramma's meer ADHD-gerelateerd gedrag.

Nikkelen beschrijft ook onderzoek naar de manier waarop ouders het gebruik van gewelddadige media door pubers reguleren. Het stellen van duidelijke regels en het vasthouden aan die regels lijkt de beste strategie. Hoe inconsistenter ouders waren in het toepassen van regels over mediagebruik, hoe meer gewelddadige media de onderzochte pubers consumeerden, en hoe meer ADHD-gerelateerd gedrag zij lieten zien. Wanneer ouders echter duidelijke regels stelden en een autonomie-bevorderende opvoedstijl hanteerden, was dit direct gerelateerd aan minder gebruik van gewelddadige media, en indirect aan minder ADHD-gerelateerd gedrag.

bron: universiteit van amsterdam
Boeleke Illie 5 jaar geleden geplaatst
Mijne oudste zoon word er vrij rustig van..
Coen Olde Bijvank 5 jaar geleden geplaatst
@boelekeillie dat kan, had het antwoord van andere al vaker voorbij zien komen.. best bijzonder toch..

Hier een voorbeeld van iemand uit de community:
"Als ik zelf gewelddadige games speel (zonder cheats) zit ik binnen een half uur tegen het plafond aan van de stress. Speel ik daarentegen mét cheats, dan word ik zo relaxed als het maar kan.

Na te lang spelen ben ik, hoe dan ook, wel zo vaag als een kwartje en... dementer, zullen we het maar noemen."
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 October 2018 om 13:47
Aantal lezers 13
Aantal reacties 3