Medicatie voor goed slapen?

Laatste reactie 07/02/2019 17:32 door Coen
· Markeren als ongelezen
Joakim VP 1 jaar geleden geplaatst
Bestaat er medicatie die zorgen dat je 's nachts beter slaapt? Zelf al tientallen jaren ADHD en ik wordt vrijwel elke nacht op de paar uur wakker en dat is erg frustrerend.  
reactie op @joakimvp:
Stephanie van der Heijden-Bovens hoi Joakim,

Gebruik je medicatie voor je ADHD? Want misschien werkt het als je de laatste tijd van inname van methylfenidaat (Ritalin) vervroegt...
Heb je je slaapproblemen weleens bij je huisarts aangekaart? Er bestaat namelijk ook antidepressiva dat als bijwerking een betere nachtrust geeft. Je gebruikt het antidepressivum dan in een hele lage dosering, zodat je vooral baat hebt van de bijwerking van het middel i.p.v. waar het oorspronkelijk voor bedoeld is.
Hoewel ik zelf een aantal jaar terug daar erg huiverig voor was en eigenlijk niet nog meer medicatie wilde innemen brak mij het gebrek aan slaap zo op dat ik overstag ben gegaan, (al gebruik ik wel uiteindelijk een lagere dosering dan voorgeschreven). Je lichaam went er niet aan, het is echt ondersteunend. 
En als het niet slapen zo frustrerend werkt kun je de afweging maken wat erger voor je lichaam is; zoveel frustratie en weinig nachtrust, of nog wat meer medicatie...
Succes!!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
wel eens slaappil geprobeerd?
Tjeerd keizer 1 jaar geleden geplaatst
t groene wonder?
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Melatonine voor het slapen wel eens geprobeerd? https://forum.adhdblog.nl/conversations/adhd-en-melatonine
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 February 2019 om 09:44
Aantal lezers 11
Aantal reacties 5