Medicatie, stoppen met blowen en zwangerschap

Laatste reactie 12/02/2019 20:59 door Áaaaaaa
· Markeren als ongelezen
Áaaaaaa Bbbbbbbb 5 maanden geleden geplaatst
Ik blow eigenlijk al sinds mijn 18e (nu 33) iedere avond omdat ik hier beter van slaap en het me rustig maakt.. Nu heb ik een paar weken lang alleen in het weekend gerookt, maar hierdoor merkte ik dat ik echt gigantisch begon met stuiteren, werd er zelf ook gek van.. 
In het verleden Welbutrin, Sertraline en tegelijkertijd Ritalin gebruikt en dat heeft een tijd lang goed gewerkt, werd alleen wel wat afgevlakt.. Maar op een gegeven moment werkte het dus niet meer, gestopt met alle medicijnen en een aantal jaar later nog Ritalin en Dexamfetamine geprobeerd, maar dit was geen succes.. 
Ik wil dus heel graag stoppen met blowen en roken i.v.m. die achterlijke wet met betrekking tot de speekseltest en omdat ik volgend jaar toch een kindje wil.. 

Kan het zo zijn dat wanneer ik stop met blowen de medicatie wel weer gaat werken? 
En bestaat er ook medicatie die je wel met een zwangerschap mag slikken? 

Ik heb tevens nog een angststoornis waardoor ik soms moeilijk dingen los kan laten en hier dagen mee in mijn hoofd zitten.. 
En hoe zit het met het CBR en medicatie? Ik wil namelijk wel gewoon kunnen blijven autorijden, dat moet ook i.v.m. m'n werk.. Het moet geen medicatie zijn die ik moet melden, teveel gezeik met het CBR gehad hierom vorig jaar met het verlengen van mijn rijbewijs.. 

Ik heb deze week een afspraak gemaakt om hier ook met de huisarts over te babbelen.. 

Ik heb overigens 5 jaar geleden pas de diagnose ADHD gehad.. 
Andries McQueen 5 maanden geleden geplaatst
Goed dat je naar de huisarts gaat. 
Op jouw vragen kan een verslavingsdeskundige antwoord geven. Maar ook in je kinderwens kun je begeleid worden (bijv. door de pop-poli -even googelen-) 
Met de juiste ondersteuning ga jij een oplossing vinden! 
reactie op @andriesb:
Áaaaaaa Bbbbbbbb Een verslaving is het niet, want ik ben 1 week volledig gestopt geweest en de week erna heb ik alleen op vrijdagavond en zaterdagavond eentje gerookt.. En daar had ik eigenlijk weinig moeite mee moet ik zeggen.. Alleen mijn ADHD werd veel erger, ik begon er zelf ook echt last van te krijgen.. 
Er zullen hier toch wel mensen zijn die hetzelfde hebben gehad? Die pop-polie is inderdaad een goede tip en kwam ik ook al tegen op Google :)
5 maanden geleden

Beantwoorden

E. Vanwis 5 maanden geleden geplaatst
Hoe zijn hier de ervaringen met autorijlessen/rijbewijs voor een ADHD'er/ASS?
Moet je dat opgeven of beter van niet?
Hoor graag!
Andries McQueen 5 maanden geleden geplaatst
Daar zijn diverse draadjes over geweest @evanwis even zoeken... 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 February 2019 om 21:20
Aantal lezers 6
Aantal reacties 5