Medicatie : geen medicatie

Laatste reactie 08/04/2021 16:29 door ruud
· Markeren als ongelezen
ruud add 1 maand geleden geplaatst
Hallo allemaal,
Ik begrijp eigenlijk niet zo goed dat het blijkbaar voor iedereen (?) vanzelfsprekend is om medicatie te gebruiken bij AD(H)D.
Ik heb ADD en hoewel het soms met veel vallen en opstaan gepaard gaat voel ik me 100 % tevreden met wie ik ben en ik zou dit niet willen veranderen.
Ik heb mijn 'beperkingen' geaccepteerd en probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan en probeer me te focussen op dingen die wel normaal gaan en vooral de dingen die beter gaan dankzij ADD zoals hyperfocus. Daarnaast helpt bij mij goed gezond eten, beweging en positieve prikkels en ook het volledig stoppen met alcohol drinken sinds 5 jaar heeft me veel helderder en rustiger gemaakt. Verder denk ik ook dat AD(H)D'ers vaak niet goed kunnen omgaan met druk of een te hoog tempo waardoor ze zich genoodzaakt voelen zich aan te passen met behulp van medicatie. Tenslotte heb ik ook een vrij groot wantrouwen tegen de enorme farmaceutische industrie en de miljarden die hierin omgaan.
Veelzeggend was voor mij ook dat ik voor de diagnose pas bij de 5e instelling een diagnose kon krijgen zonder verplichte medicatie! Ook hier was ik zeer verbaasd over! Ik zeg niet dat het veel mensen wel goed kan helpen maar ben ik de enige die zich afvraagt waarom medicatie zo vanzelfsprekend is??
Wilfried Doet er niet toe 1 maand geleden geplaatst
Hoe oud ben je?

Ik heb ook ADD, en heb het tot mijn 40e uit kunnen houden zonder diagnose of medicatie. Het lijkt echter alsof mijn energie om met de chaos in mijn hoofd om te gaan met de jaren drastisch afgenomen is. Ik bereikte een soort breekpunt en heb toen toegegeven aan behandeling. De chaos is gaan liggen. Mijn energie is terug. En als bijvangst zijn mijn prestaties ook sterk verbeterd. Het allerfijnste is wel dat ik me met medicatie veel meer mezelf voel. Ik ben baas over mijn eigen gedachten.

Maar vanzelfsprekend? Nee, mijn ervaring bij het GGZ is dat medicatie de laatste stap is. Alleen toen ik verschillende vormen van therapie had doorlopen, en verschillende methodes had geprobeerd om ermee om te leren gaan had geprobeerd, kwam medicatie pas aan bod.

Je laatste alinea begrijp ik nog minder. Verplichte medicatie?! Dwangmedicatie en dwangverpleging gebeurt in Nederland alleen in zeer extreme gevallen waarbij aangetoond is dat de patient een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving vormt. 
Tony Janssen 1 maand geleden geplaatst
"Verder denk ik ook dat AD(H)D'ers vaak niet goed kunnen omgaan met druk of een te hoog tempo waardoor ze zich genoodzaakt voelen zich aan te passen met behulp van medicatie"

Ik kan juist heel goed presteren met druk en een hoge tempo, zonder die 2 dingen ben ik afgeleid en ben ik niet bezig met wat ik zou moeten zijn.

Daarnaast ben ik nu 32jaar oud, en altijd op "eigenhoutje" proberen te doen, maar nu, snak ik toch naar medicatie om wat rust in mijn hoofd te krijgen. "Tenslotte heb ik ook een vrij groot wantrouwen tegen de enorme farmaceutische industrie en de miljarden die hierin omgaan.
Veelzeggend was voor mij ook dat ik voor de diagnose pas bij de 5e instelling een diagnose kon krijgen zonder verplichte medicatie! Ook hier was ik zeer verbaasd over! Ik zeg niet dat het veel mensen wel goed kan helpen maar ben ik de enige die zich afvraagt waarom medicatie zo vanzelfsprekend is?? "

Zo heeft iedereen over iets een mening zonder alle ogen en haken te weten, omdenken werkt vaak beter: door een enorme farmaceutische industrie is er een grote groep mensen die beter worden of functioneren.

Ik probeer juist een behandelaar te vinden zonder zweverige therapie methode's waarin ik niet geloof of voor open sta. En dat lukt nog niet hard. 
ruud add 4 weken geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties

@Wilfried Doet er niet toe - Ik ben 45. Fijn dat voor jou dat de medicatie goed helpt. Als ik het zo lees dan heb je nu meer controle en sturing.
@Je laatste alinea begrijp ik nog minder. Verplichte medicatie?! Bij de eerste 4 instellingen waar ik had geïnformeerd voor een diagnose was medicatief normaal als onderdeel van de diagnose om zo voor mij het verschil te laten ervaren of werd de diagnose alleen verstrekt als ik een behandelplan aan zou gaan met o.a. medicatie.

@Tony Janssen- @
ik kan juist heel goed presteren met druk en een hoge tempo, zonder die 2 dingen ben ik afgeleid en ben ik niet bezig met wat ik zou moeten zijn.
Daar heb je een heel goed punt en ik realiseer me dat ik het niet goed heb geformuleerd Bepaalde druk en hoog tempo kan goed werken om niet afgeleid te worden en ook spanning kan helpen bij de aanmaak van dopamine/ adrenaline. Zo ervaar ik dat zelf ook. Ik heb een bepaalde motivatie of prikkel nodig om niet afgeleid te raken. Tegelijkertijd vraag ik me soms ook af waarom AD(H)D'ers die chaos voelen. Omdat ze anders zijn als de meerderheid, omdat ze niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij en zich aan zouden moet passen aan de rest? Ik ben best gesteld geraakt op die 'chaos' in mijn hoofd en ik zie niet in waarom ik dat zou moeten veranderen door middel van medicatie.
Ik begrijp dat dit voor iedereen persoonlijk is en de meesten zullen kiezen voor minder chaos maar je kunt het ook omdraaien, waarom zou je jezelf willen/ moeten veranderen?
Waarom is het een gebrek?

@Zo heeft iedereen over iets een mening zonder alle ogen en haken te weten, omdenken werkt vaak beter: door een enorme farmaceutische industrie is er een grote groep mensen die beter worden of functioneren.
Dat klopt maar het is ook wat naïef om de farmaceutische industrie
voor lief te nemen en ik denk ook dat er een grote groep geen baat heeft bij medicatie en er slechter door wordt
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 April 2021 om 13:12
Aantal lezers 18
Aantal reacties 4