Medicatie en bijwerkingen

Laatste reactie 23/05/2018 17:37 door Michel
· Markeren als ongelezen
Din Din 1 jaar geleden geplaatst
Wij zijn erg aan het twijfelen om onze zoon (7 jaar) wel of niet te laten starten met de medicatie. We hebben een gesprek gehad met een psychiater maar die deed erg luchtig over medicatie. Bijwerkingen hoofdpijn, misselijk en minder eetlust. We hebben op deze informatie besloten medicatie te gaan geven. 

Echter toen we het medicijn eenmaal in huis hadden schrokken we van de lijst bijwerkingen. Vooral de verslavendheid, hartfalen leverfalen... en plotselinge dood... dat vinden wij erg heftig. Hoe hebben jullie dit ervaren en waarom toch gekozen voor deze medicatie?

Ook lezen we vaak op forums een steeds hogere dosis/ langwerkende medicatie nodig is. Is het zo dat je lichaam steeds meer nodig heeft voor het gewenste resultaat? 

Michel TB 1 jaar geleden geplaatst
Hi Din Din,

Ik heb het daar met wat mede ADHDers en de psych ook over gehad. Op zo’n bijsluiter zijn ze volgens mij verplicht om alles waarvan bekend is dat dat verband heeft gehouden met het gebruik van die medicatie te vermelden. Ongeacht de situatie waarin zich de bijwerking zich heeft voorgedaan.

Mijn psych heeft goed geïnventariseerd wat er speelt in mijn gezondheid, in het verleden en de familie. Op basis daarvan geeft ze dan bijvoorbeeld aan dat het verantwoord is om het middel te nemen. De bijwerkingen worden ook nauwlettend in de gaten gehouden maar ook bijvoorbeeld gewicht, hartslag en bloeddruk.

Ik neem aan dat dat bij jouw zoon ook gedaan is. De psych zal de zaken noemen waarvan ze denkt dat jullie mee te maken kunnen krijgen. Ik heb ook even stilgestaan bij die gigantische lijst maar uiteindelijk blijft het hier toch bij wat eetlust vermindering en nervositeit. Exact wat de psych aangaf. Ze hebben ervoor gestudeerd en willen dat soort klachten echt niet op hun geweten hebben dus ik vertrouw erop.

Als je bang bent voor (de ernst van) sommige bijwerkingen zou ik het gewoon even bespreken de psych, die kan je vast uitleggen waarom je wel of niet rekening moet houden met die bijwerkingen.

Hier in ieder geval goede ervaringen met de medicatie, zowel effect als bijwerkingen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 May 2018 om 00:15
Aantal lezers 31
Aantal reacties 2