Man en twee kinderen met adhd en add.

Laatste reactie 30/03/2019 22:08 door Coen
· Markeren als ongelezen
Nadien Nadien 2 maanden geleden geplaatst
Goedemiddag allemaal,

Ik zal mij zelf even voorstellen ik heb een man 40jaar met adhd en twee kinderen 11/ 9met één daarvan add en één daar van adhd .
Mijn man werkt hard van 6.00 tot 's avonds 17.00 uur zijn lange dagen en best zwaar.
Beide kids zitten op voetbal ⚽

Momenteel gaat het weer allemaal moeizaam ik zelf heb het nagel zwaar gehad de laaste paar maanden omdat ik een slechte uitslag had gekregen er zit een cyste in mijn hoofd mijn man kan dat moeilijk relatieveren en begon gelijk over trouwen en alles regelen voor de kids voor als het mis moest gaan ( daar is niks mis mee daar ben ik van overtuigd ) maar zover was ik helemaal nog niet ik was positief en uit eindelijk heb ik hem afgestoten omdat het allemaal te veel werkelijkheid werdt ,en is hij tot te conclusie gekomen dat ik aan mijn zelf moet werken omdat ik best veel boosheid heb en dan ga roepen voor heel de buurt .

Dan twee kinderen die momenteel slecht luisteren en hun eigen wil doen best lastig omdat ik er meestal alleen voorstaat en als ik dan uit mijn vel spat dan ben ik volgens hun een slechte moeder .

Ik vindt het zwaar om met dit soort situaties om te gaan omdat ik ze allemaal graag zie en van hun hou maar hun snappen niet hoe zwaar ik het heb en de buitenwereld ook niet iedereen heeft een oordeel over mij dat blijkt uit de buren ook want als mijn man met hun sta te praten en ik kom erbij staan dan breken ze het gesprek af.

Hij zit ook veel op zijn gsm en als ik er iets van zeg wordt hij boos 😡 hij gaat veel weg voor het spel pokemons te gaan vangen en zo is hij weinig thuis voor mij .

Hoe moet ik hier mee omgaan ?

Met vriendelijke groet nadja 😢
reactie op @vrouwmet3adhders:
Ier Tjaden Naar mijn idee is hier behoefte aan een gezinscoach of adhd coach die even vanaf het begin kan bekijken hoe zijn dingen gelopen en waar ligt de behoefte
Tussen ouders is harmonie nodig om de kinderen op het juiste pas te houden
Van onrust komt onrust.
Er moet gewerkt worden wan begrip voor elkaar maar ook aan structuur in het huis zodat het voor moeder 'makkelijker' wordt om de dagen alleen te regelen
De kinderen weten dan ook waar ze aan toe zijn
Betreffende het gevoel dat gesprekken stoppen waar jij aan komt heeft denk ik te maken met opgebouwde onzekerheid naar mijn idee is er dus even die steun en hulp van buitenaf nodig lieve groet,
Iris
2 maanden geleden

Beantwoorden

Nadien Nadien Hallo iris,

Bedankt voor je reactie. 

Ik ga maandag ook naar de huisarts om te kijken waar we hulp nodig hebben momenteel denk ik alleen dat het weinig zin heeft hij heeft een knop in zijn hoofd en die staat momenteel op uit voor mij. 

Ik probeer er achter te komen waarom allemaal zo plotseling want in Jan wilde hij nog trouwen het is lastig en moeilijk en ik trek het ook bijna niet meer het is tijd dat ik aan me zelf ga denken. 

Met vriendelijke groet nadja 
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Wil hij ook hulp ? Zo ja dan deze zoeken.  Je kan terecht bij het algemeen maatschappelijk werk in je woonplaats/ gemeente. Informatie daarover en eventueel een aanvraag kan via het wmo loket van de gemeente, je kan daarvan een telefoonnummer vinden op de site van de gemeente. 
Dat zou een goede start kunnen zijn. Zij nu ben met jullie meekijken en eventueel de weg wijzen naar andere hulp als dat nodig mocht zijn. 
reactie op @warhoofd:
Nadien Nadien Hallo,

Dat is nu juist het probleem het is mijn fout en niet anders hij wil eigenlijk bij me weg en hij wil er niet meer voor vechten het is mijn schuld van alles en dat is dan zo in zijn hoofd. 

Ik heb het erg lastig momenteel ik hoop dat we er nog samen uitkomen vooral voor de Kids daar heb ik echt mee te doen. 

Met vriendelijke groet nadja 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Wim Langkamp En waarom is het allemaal jouw schuld dan?


2 maanden geleden

Beantwoorden

Nadien Nadien Hallo,

Omdat ik mijn emoties niet onder controle heb en hem te veel in zijn haren zit en dingen zegt die ik anders wil zien en dan zegt hij ik ga niet veranderen wat ik ben ok daar komt het op neer 

Jij moet maar leren praten en mij aanpassen aan hem dat doe ik elke dag. 

Vergeet ik iets wordt hij boos vergeet hij is mag ik er niks van zeggen want dan steekt hij het op zijn adhd. 

Het is lastig ik zal moeten leren om er mee om te gaan en niet te veel druk op hem leggen. 

Met vriendelijke groet nadja 

2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Dat is beslist lastig. Er zijn er 2 nodig voor therapie.  Maar hulp mag je evengoed vragen, ook als hij het wil. Het is niet de bedoeling dat jij overwerkt raakt door de spanning, denk goed aan jezelf. 
Johanna Thaat 2 maanden geleden geplaatst
Hallo Nadja
Wat zal jij het zwaar hebben zeg.
Ik herken het gedrag van je man en kinderen helemaal, en waarschijnlijk ben jij altijd de spil,drijfveer en brandjesblusser geweest,waarmee de verantwoordelijkheid voor de stabiliteit van het gezin volledig bij jou ligt.
Nu je een heftige ziekte hebt zit je waarschijnlijk niet bepaald lekker in je vel,  en dat heeft zn weerslag op het gezin. 
En dat is logisch!
Adhd of niet, jou man moet jou steunen. Al is het maar door letterlijk te doen of zeggen waar jij om vraagt.
Ik hoop dat je je man dat tactisch duidelijk kan maken. 
Maak afspraken ,zonder verwijten, over hoe hij je kan helpen en steunen. En zie zijn goede intenties, ook als het er misschien rot uitkomt. 
Veel sterkte.
reactie op @johannatheunissen:
Nadien Nadien Dat zijn hele mooie woorden van u.
Ben vandaag naar de huisarts geweest en ik ga het allemaal bespreken bij de psycholoog en als ik alles weer op een rijtje heb dan kan ik aan ons gaan werken als hij dat dan nog wel wil. 

Met vriendelijke groet nadja 

2 maanden geleden

Beantwoorden

Sara Br 2 maanden geleden geplaatst
Sjonge Nadja, er lijkt wel heel veel op jou neer te komen bij jullie thuis. Sterkte! En in je eentje hulp zoeken kan best helpen hoor, dat doe ik momenteel zelf ook. Helpt alleen al om jezelf rustiger te houden in chaotische situaties (en dat is het bij jullie nu!).
En trouwens: alle kids vinden hun ouders de slechtste ouders ter wereld (op een bepaald punt) ;) Dus dat komt heus goed.
Jose au 2 maanden geleden geplaatst
Hallo Nadien,

Klinkt een beetje als mijn ex man... sorry dat ik het zo zeg. Ik deed alles fout en de kids (beide ADHD en 1 nog met een persoonlijkheidsstoornis) namen zijn gedrag over. Jullie kinderen zien jullie als voorbeeld en dan gaan ze zich ook zo gedragen. Ik ben nu 9 jaar verder en ik heb gevochten als een tijger. Ik hoor de ene keer dat ik een verrekte k. moeder ben en de andere keer wordt ik geknuffeld. Laat het los wat naar je hoofd wordt geslingerd en ga eens bekijken wat jij wilt en kunt doen. Ga bij jezelf te rade wat jij wilt en durf jezelf op nummer 1 te zetten. En wat je man betreft.. kijk eens in zijn gsm wat hij uitspookt als je het niet vertrouwd. Probeer in ieder geval te praten met hem. groetjes, heel veel sterkte gewenst
Coen Olde Bijvank 2 maanden geleden geplaatst
@vrouwmet3adhders​ gaat het al wat beter na het openen van dit topic.. hebben andere mensen je al kunnen helpen? 

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 March 2019 om 13:48
Aantal lezers 33
Aantal reacties 13