Lusteloos en wanhopig

Laatste reactie 28/05/2022 06:02 door johan
· Markeren als ongelezen
Eva De Lange 2 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Ik merk dat regelmatig voor een langere periode medicatie slikken mij erg lusteloos/somber maakt. Ik gebruik TenTin en slik 5 tot 7,5 mg. Als ik weer start vind ik het geweldig en kan ik mij super goed concentreren maar na zo’n periode; vind ik helemaal niks meer leuk, voel ik weinig (terwijl ik extreem gevoelig ben van mezelf), ben ik snel moe en krijg ik lichamelijke klachten als hoofdpijn en enorme pijn op mijn borst door de hoge hartslag en kortademigheid.

Het maakt mij verdrietig dat ik dit voor de rest van mijn leven heb (ik ben nu 20). Soms voel ik me mislukt terwijl ik weet dat ik talentvol ben en echt wel veel kan. Ook voel ik me schuldig naar mijn omgeving; de rekening die ze moeten houden met mij en de ondersteuning die ik nodig heb.
De wereld is nou eenmaal nog niet afgestemd op neurodivergente mensen. Ik kan hier heel hard tegen aan blijven schoppen en zeggen ‘nee ik wil geen pillen’ maar daarmee bereik ik mijn dromen en doelen niet. Ik wil graag medicatie die wel fijn is, methylfenidaat werkt ook niet echt voor mij.

Ik weet zelf niet goed meer waar ik moet zoeken, alles is een grote brei. Ik vraag me af of deze gevoelens herkenbaar zijn en hoe jullie omgaan met medicatie.

Ps. Ik zag wat dingen voorbij komen hier over TenTin en apotheken die zelf dexamfetamine maken, hoe zit dat?
2 maanden geleden geplaatst
Hoe je je man kunt stoppen tegen scheiding of echtscheiding en hem meer dan ooit tevoren liefhebben, ik en mijn man waren lange tijd gescheiden, hij liet me voor een andere vrouw, maar ik hou van hem met heel mijn hart, ik had over Dr. Sacre Hoe hij een relatie kan oplossen en liefhebbers bij elkaar brengt, neem ik contact met hem op en legde alles aan hem uit dat gebeurt dat hij me vertelde dat mijn man terug bij me zal zijn nadat de gebeden het materiaal heb gemaakt voor de gebeden, binnen 24 uur die ik nodig heb, Man was terug bij me, we zijn gelukkig samen heeft een grote gelukkige familie Mijn 2 kinderen zijn blij dat er vader terug is, informatie over hoe je contact kunt opnemen met Dr. Sacre is hieronder Neem contact op met Dr Sacre WhatsApp-nummer: +2349076034359 E-mailadres: Sacretempleofpower@gmail.com Mevrouw Marian
reactie op @644:
Door VY SPAM
1 maand geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper 2 maanden geleden geplaatst
hoi eva je zou de transvaal apotheek voor dexamfetamine 2,5mg kunnen aanvragen met een medische verklaring van je behandelaar dat je niet tegen tentin kan en de transvaal apotheek online je gegevens invult en dit komt per post..succes en weet zelf wat tentin doet troep is het..gr marc
reactie op @marcdeschipper:
P Davenport Misschien voor jou persoonlijk troep maar voor meer dan genoeg mensen werkt het uitstekend. Het zou je sieren om wat minder te generaliseren in je reactie. 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper snap niet waar jij het over hebt? ja dat ik een mening geef het zou mij sieren ?hoezo zei/hij vraag om hulp en informatie ivm dat zei niet goed gaat op tentin..
2 maanden geleden

Beantwoorden

Marc de Schipper zoiezo reageer je vaker op een reactie die ik geef ook prima ieder zijn mening...gr
2 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg @pdavenport Kom maar met data dan waarmee aangetoond kan worden dat Tentin/Amfexa geen troep is maar voor meer dan genoeg mensen werkt. Trouwens, wat houdt dat eigenlijk in: 'meer dan genoeg mensen’ ? Als het voor 60 personen van de totale groep gebruikers van 100 personen wel werkt maar voor 40 personen niet, hebben die 40 mensen dan maar gewoon pech?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Janneke O Dat iets werkt, wil niet zeggen dat het geen troep is. Medicijnen werken op symptomen en ondermijnen ondertussen je hele gezondheid. Een hoop medicijnen die bijvoorbeeld ontregelend werkt op je schildklierhormonen.
1 maand geleden

Beantwoorden

Door VY Wat je hier beweert is totaal niet waar. Je zegt medicijnen zijn troep. Wel heel erg kort door de bocht hoor. Als iemands lichaam een stofje mist om goed te kunnen functioneren, dan heb je dat stofje gewoon nodig. Dat stofje kun je toedienen met medicatie. Mijn ene kind maakt geen insuline aan en spuit dus insuline. Zonder dat leeft hij niet lang. Van te weinig insuline worden veel mensen erg moe en krijgen ze depressieve klachten. Mijn andere kind maakt onvoldoende neurotransmitters aan, met depressieve klachten tot gevolg. Dit tweede kind slikt daar medicijnen voor en functioneert nu gewoon prima. Ik ben erg blij dat deze medicijnen bestaan, ze redden het leven van mijn ene kind en dat mijn andere kind niet meer depressief is en functioneert nu goed. Ik zeg ga je eens wetenschappelijk ergens in verdiepen voordat je hier zomaar gaat roepen dat medicijnen troep zijn.
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Rohan Deelen 2 maanden geleden geplaatst
Hallo Eva, First things first je bent niet mislukt. Ik weet dat dat soms wel zo voelt. Kijk altijd naar wat je wel hebt bereikt.  Dat andere rekening met jou moeten houden, tja dat is dan maar zo. Maar, jij zult soms ook rekening met andere moeten houden. Zelf geen ervaring met TenTin, gebruik al een paar jaar methylfenidaat, niet echt super tevreden, maar dat heeft meer te maken met hoe dingen op mn werk gaan.  Je zou dexamfetamine kunnen proberen, maar dat zul je wel moeten aanvragen via je huisarts. En ja het klopt dat apotheken, soms zelf hun medicatie maken. Dit doen ze veelal als mensen specifieke medicatie nodig hebben. Gr,  Rohan
Janneke O 1 maand geleden geplaatst
Medicijnen zijn sowieso niet echt fijn. Werken op symptomen en ondermijnen ondertussen je hele gezondheid. Beste is om je hele gezondheid te ondersteunen. Minder simpel dan bijvoorbeeld slecht slapen. Een goede gezondheid begint bijvoorbeeld met een gezonde darmflora. Die is bij veel mensen met autisme en adhd en trouwens heel veel mensen verstoord. Denk ook aan de rol van exorfinen in voeding maar ook via andere bronnen. Een bepaald enzym, DPP-1V, helpt om exorfinen af te breken maar bij een overmaat aan exorfinen en tekort aan dat enzym kan het misgaan. Overigens nog veel meer factoren die een rol spelen. Op complementair gebied kan je het verder uitzoeken. Wel altijd naar jezelf blijven luisteren.
Michel Boscher 1 maand geleden geplaatst
Hallo Eva,

Vervelend dat de medicijnen niet goed voor je lijken te werken.

Zelf gebruik ik nu 1.5 jaar tentin en heb in die 1.5 jaar al veel ups and downs gehad. Daarbij dacht ik in eerste instantie vaak dat het door de medicijnen kwam. Maar inmiddels is het mij steeds duidelijker aan het worden dat het voornamelijk aan mijzelf ligt. Als ik goed voor mijzelf zorg, wat voor mij voldoende slaap, gezond eten, genoeg bewegen(daarbij ook zware cardio sporten) en gematigde prikkels(tv, mobiel, drukke plekken etc) inhoudt, de medicijnen prima zijn werk doen. Ze helpen mij dan echt rustiger worden en het wordt makkelijker om goede beslissingen te nemen. De medicijnen zijn geen wondermiddel, het merendeel van het werk om je beter te voelen moet je zelf doen. Uiteraard is het goed om met een dokter te gaan praten als je last van pijn op de borst krijgt etc. Dergelijke klachten mogen niet veroorzaakt worden door medicijn gebruik.

Ik hoop dat je snel medicijnen vindt die minder bijwerkingen hebben en die je helpen om jezelf te blijven.

Groeten, Michel
johan wekom 1 maand geleden geplaatst
Hi, Ik zie dat je tentin gebruikt als ADHD medicijn. Ik ben geïnteresseerd in Tentin. Als je interesse hebt om een aantal pakketjes te verkopen elke maand voor een leuke vergoeding. Stuur mij een bericht via de anonieme chat-app Wickr me : masqL
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 March 2022 om 15:30
Aantal lezers 23
Aantal reacties 7