LTO 3 iemand ervaring mee?

Laatste reactie 23/09/2018 15:52 door Fleur
· Markeren als ongelezen
isabelle dossche-titulaer 9 maanden geleden geplaatst
onze zoon van bijna 12 slikt als hij naar school gaat( dus niet in de weekenden en vakanties) 2x 15mg methylf. dit gaat op school erg goed volgens de juf. en daar doen we het voor, dat hij zich goed kan concentreren op school. huiswerk maken gaat ook goed al is hij soms gefrustreerd dat hij er 2x zoveel voor moet doen dan zijn 2ling broer.
nu merken we wel dat de adhd verergerd is als hij   de methylf niet neemt, maar we willen hem het niet thuis geven.
nu las ik iets over Lto 3, heeft iemand er ervaring mee?
reactie op @isabelledossche-titulaer:
Fleur Derwort Hallo, 

Ik ben 32 jaar en heb al wat medicijnen geprobeerd. Bij elk medicijn voor ADHD gelden de zelfde regels, altijd proberen op het zelfde tijdstip in te nemen en sla géén dagen over. Iedereen raakt in de war, gefrustreerd, emotioneel als je het te onregelmatig slikt.

 Het spijt me maar dus ook thuis. Het is geen paracetamol die je alleen slikt als je ergens last van hebt, ADHD is iets chronisch en je moet structuur en een spiegel opbouwen. (Lijkt onmogelijk voor ADHD'rs maar met hulp van omgeving kan het lukken.)

Even ter vergelijking, een diabetes patient kan ook niet beslissen, nou vandaag ga ik een dagje naar de efteling dus ik heb even geen zin in bloedsuiker-checks en prikken... Dat kan gewoon niet. ADHD ga je niet dood aan, maar moet wel serieus genomen worden. Af en toe een pilletje dáár wordt je heel ongelukkig van. 

Regelmaal ritme structuur (saai sorry)
4 weken geleden

Beantwoorden

Angel A 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb een beetje ervaring met LTO3. Mijn zoontje heeft het in de kerstvakantie voor het eerst geprobeerd. Hij is 9 en slikt doordeweeks op school medicatie. Zijn nog zoekende. Eerst methylfenidaat, maar teveel bijwerkingen. Nu dexamfetamine. Maar goed...de LTO3. Ik heb mijn zoon eerst de voorgeschreven hoeveelheid gegeven, maar geen effect. Toen ben ik naar twee capsules in de ochtend en 2 in de avond. Hierbij was hij wat rustiger. Maar dit wisselde nog wel per dag. En ook niet vergelijkbaar met de rust die hij wel heeft met de medicatie. Ik heb dus nog geen stabiel effect gezien met de LTO3. Maar misschien moet je het langer gebruiken zonder tussenpozen. Toevallig kwam ik op You tube filmpjes tegen van een canadese arts/onderzoeker die vertelde dat de onderzoeken naar Omega3 vetzuren allemaal met dusdanig weinig succes waren dat er maar weinig mensen met ADHD bij gebaat zouden zijn.
Overigens ken ik wel mensen die wel LTO3 hebben gebruikt met ADHD en daar wel baat bij hebben gehad. Proberen kan nooit kwaad natuurlijk.
Lacina van der Wagen 8 maanden geleden geplaatst
Ik reageer even op je info waarbij een arts verteld dat omega-3 vetzuren weinig resultaat zouden boeken.
Ik ben natuurgeneeskundig therapeut. Ik help mensen van intoleranties en allergieën af. Daarnaast help ik kinderen met ontwikkelingsachterstanden e.d. en volwassenen met trauma/ptss. Ik ben zelf dus geen adhd'er en mijn kinderen hebben hier ook niet mee te maken.
Maar vanuit mijn achtergrond heb ik mij wel verdiept in biochemische processen bij ADHD en ook bij autisme. Dat is de reden dat ik ook op dit forum kijk. En af en toe kan ik het niet laten om een reactie achter te laten.
Ik spit ook graag in wetenschappelijk onderzoek materiaal, dus ook die naar omega-3 en ADHD.
Het GGZ heeft makkelijk vindbaar een stukje geplaatst over het gebruik van omega-3 bij ADHD. Zij gaven aan dat na 2 maanden gebruik van omega-3 dezelfde resultaten werden gezien als bij het gebruik van ritalin en aanverwante middelen. Het ironische vind ik dan dat ze vervolgens niet gaan inzetten op een natuurlijk middel als omega-3.
Er is geen onderzoek te vinden waar ze testen op de hoeveelheid omega-3 in het bloed (van iemand met ADHD) en de verhouding tussen omega-3 en omega-6. Dit is namelijk cruciaal.
50 jaar geleden bevatte ons vlees nog een evenredige hoeveelheid omega 3 als omega 6 vetzuren. Tegenwoordig voeren we de beesten veel granen bij met als gevolg dat hun vlees/melk/eieren hoofdzakelijk uit omega 6 bestaan. Ook de plantaardige vetten die worden aangeprezen vanuit de voedingsindustrie zijn omega 6 vetzuren, bijv. zonnebloemolie. sojaolie, e.d.
Omega 6 is een essentieel vetzuur. We moeten deze uit voeding halen. Net als omega 3.
De clou is dat de inname van deze 2 vetzuren met elkaar in balans moet zijn. Om gezond te kunnen blijven moet je minder dan 5x zoveel omega 6 binnenkrijgen dan omega 3. En dan heeft het volop effect op het brein, het immuunsysteem en het zenuwstelsel.
Een gemiddelde Nederlander heeft een ratio van 1:15 - 1:25, met uitschieters naar 1:40 (zeker bij adhd zie je soms hele hoge waardes). 50 jaar geleden was dit nog in een gezonde balans, nl 1:1 - 1:5.
Je kunt dus wel omega-3 aanvullen met de 'standaard' visoliecapsules die in de winkel verkrijgbaar zijn, maar daar ga je helaas niet de ratio mee herstellen. Maar met deze supplementen worden wel de onderzoeken uitgevoerd. Daarom zie je vaak dat het wel iets doet, maar niet genoeg.
Daarom werk ik sinds een tijdje met een bedrijf (noors product) die je omega-3 hoeveelheid en ratio test via een onafhankelijk laboratorium. En die een zuivere visolie biedt waarmee je wel een gezonde omega-3 6 ratio haalt. Dit test je in de 5e maand na gebruik ook na. Zo weet je waar je staat, en wat het doet. Ipv dat je een omega-3 pilletje per dag gaat slikken, want dat gaat het verschil inderdaad niet maken.
Ik gebruik de olie zelf ook. Ik heb mijn astma (dat is vanaf mijn jeugd mijn zwakke plek) er volledig mee onder controle, dus geen medicatie meer voor nodig. Ik voel me fitter en fitter, slaap veel makkelijker in (want dat werd gaandeweg steeds lastiger) en wordt steeds minder stress gevoelig.
Als laatste: vanaf zo'n twee maanden na gebruik begin je de eerste resultaten zien, na 6 maanden zit je op zo'n 80% van het resultaat en na een jaar weet je volledig wat de omega 3 met je doet.
reactie op @lacinavanderwagen:
Andries McQueen Wat interessant dit @lacinavanderwagen​ Lacina. Dat een pilletje van de plaatselijke drogist niet zou helpen verbaast me niets. Dat is hetzelfde als melatonine halen om te slapen, het heeft wel effect maar pas bij hogere doseringen kun je echt je slaap/waak ritme sturen. 

Nu lees in meerdere onderzoeken dat omega-3 en omega-6 wel enig maar niet veel effect hebben. Jij zegt dat dat komt omdat ze in die onderzoeken de drogist capsules gebruiken? 
4 weken geleden

Beantwoorden

isabelle dossche-titulaer 7 maanden geleden geplaatst
Mag ik vragen van welk merk de omega 3 is waar u mee werkt?
mijn zoon krijgt nu Krill olie
Petra De Boer 1 maand geleden geplaatst
Wij zijn begonnen met LTO3 bij onze zoon van 8 hij krijgt 3 capsules in de ochtend, het heeft even tijd nodig voor het gaat werken omdat het 100% natuurlijk is, binnenkort hebben we weer gesprek op school en dan gaan we kijken of het werkt. Hij zegt nu wel vaker dat hij het leuk had op school ☺️
Coen Olde Bijvank 1 maand geleden geplaatst
meer LTO3 ervaringen https://forum.adhdblog.nl/conversations/lto-3
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 January 2018 om 14:19
Aantal lezers 52
Aantal reacties 8