LSD als medicijn tegen ADHD?

Laatste reactie 27/06/2017 23:37 door Coen
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
LSD gebruiken als medicijn tegen ADHD? Mocht je het gemist hebben.. een Rotterdamse studente: Yvette de Wit heeft een methode met LSD uitgevonden dat erg goede werkingen heeft op mensen met ADHD.

Wat vinden jullie ervan? Gaat dit tever of kan dit gewoon? Ik heb in ieder geval mijn twijfels.

Het onderstaande stuk stond in de krant:

De Rotterdamse Yvette de Wit (24) heeft er haar missie van gemaakt: ze wil dat de psychedelische drug lsd wordt gelegaliseerd voor zogeheten 'microdosering' om de aandachtsstoornis ADHD te bestrijden.

Methode
De Wit ontdekte de methode via het internet en is zelf gaan experimenteren met piepkleine hoeveelheden lsd. "Ik reageer heel vervelend op medicijnen als ritalin of Concerta, waar ik depressief en mat van word. Maar een hele kleine dosis lsd, opgelost in water en alcohol, geeft me een veel beter gevoel. Ik word er creatiever van, socialer en actiever."

Om de 4 dagen
De Wit benadrukt dat experimenteren gevaarlijk kan zijn, omdat al snel een te hoge dosis wordt genomen. Ook mag de drug maar eens in de vier dagen genomen worden, omdat het anders geen uitwerking meer heeft.

illegaal
De studente 'Advertising' aan de Willem de Kooning Academie heeft er zelfs haar afstudeerproject van gemaakt. "Ik ga het natuurlijk niet echt verkopen, want het is hartstikke illegaal, maar ik heb wel een merknaam, verpakking en een logo ontworpen."

Alleen voor medicinaal gebruik
De Wit hoopt hiermee de discussie op gang te brengen, omdat ze vindt dat de drug voor medicinaal gebruik gelegaliseerd zou moeten worden. Nu moest De Wit de lsd via een drugsdealer zien te bemachtigen. "En dat wil ik niet meer, want ik wil helemaal niets met die wereld te maken hebben. Dat voelt heel vervelend."

LSD en psychoses
Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar lsd als medicijn tegen ADHD, maar in de Verenigde Staten wordt microdosering - in het illegale circuit - al langer toegepast om scherper en creatiever te worden.

Het Trimbos Instituut waarschuwt voor microdosering, omdat zelfs een kleine dosis lsd een psychose kan triggeren bij mensen die daar gevoelig voor zijn.


Waarom ben je voor of tegen LSD als medicijn tegen ADHD?
reactie op @coenoldebijvank:
Coen Olde Bijvank Update! Ik heb ook nog de video gevonden die over dit krantenartikel gaat.

LSD werkt super tegen ADHD


4 jaar geleden

Beantwoorden

Nicole Hoogenboom 4 jaar geleden geplaatst
Klinkt interessant maar toch ben ik tegen denk ik.
Juist omdat zoals het Trimbos Instituut waarschuwt dat mensen die gevoelig zijn voor een psychose hierdoor getriggert kunnen worden. En die zogenaamde gevoeligheid weet je pas als het te laat is en dan is er eigenlijk geen weg meer terug.
reactie op @nicolehoogenboom159:
Coen Olde Bijvank Helemaal mee eens @nicolehoogenboom

En precies wat je zelf ook zegt:

Dat mensen met ADHD die gevoelig zijn voor een psychose hierdoor getriggert kunnen worden


Daarnaast zal er teveel mee geëxperimenteerd gaan worden, althans dat den ik.

Wel zou ik graag een keer willen proberen.. zij zegt dat wel.. maar goed.. ik geloof het vaak pas als ik het zelf ook heb gebruikt.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Tim Vrancken Ook dat is een dingetje bij adhders. Alles in twijfel trekken en pas iets geloven als je het zelf hebt gedaan of meegemaakt... Lijkt me wel interessant, heb al genoeg andere zooi geprobeerd. Dit kan er ook nog wel bij ☺️
4 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Altijd twijfels :) moet het eerst zelf zien en gebruiken in ieder geval...

Welke 'rotzooi' heb je allemaal geprobeerd dan?
4 jaar geleden

Beantwoorden

Tim Vrancken Wat niet eigenlijk.... Ik merk dat de zogeheten uppers (stimulerend) een positief effect hebben op mijn onrust. Met name speed, en dat is niet zo gek aangezien het hoofdbestanddeel van een hoop adhd medicatie amfetamine is. Wat ik wel merkte is dat ik daar een voorliefde voor begon te krijgen en dus heb ik alles weer in de ban gedaan!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Je bent goud eerlijk, dat siert je wel!

Ik zou persoonlijk niet voor speed kiezen, mja wie ben ik ;) haha. Je weet nooit wat er mee gebeurd is.. dan kun je zoals jezelf ook zegt nog beter Ritalin slikken.

En als ik het goed begrijp gebruik je op dit moment niks meer?

Wel eens CBD olie met THC geprobeerd?
4 jaar geleden

Beantwoorden

Tim Vrancken Alleen nog de LTO3. Ik merk dat ik me beter kan concentreren. Ik zit alleen nog ff in een uitermate slecht dag nacht ritme.... Gewoon een nachtje doorhalen om te resetten helpt mij best goed. S middags ben ik zo moe, dan val ik gelijk in slaap :-)
4 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Aha oke.. ik heb zelf nog nooit LTO3 gebruikt.

Haha, nachtje doorhalen zegt ie :) ik hou dat niet meer vol.
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 June 2017 om 00:38
Aantal lezers 13
Aantal reacties 10