Lisdexamfetamine bijwerkingen

Laatste reactie 17/07/2020 17:53 door Wat
· Markeren als ongelezen
Oblio pat 11 maanden geleden geplaatst
Mijn Lisdexamfetamine bijwerkingen zijn vooral droge mond, hoofdpijn, verminderde eetlust wat zich uit tot afvallen. Nu zo'n 5kg gewicht kwijt in amper 6 weken gebruik. Wat zijn jullie ervaringen en bijwerkingen van Lisdexamfetamine. Verder ben ik heel blij met dit medicijn, het helpt mij echt.
Mr B 11 maanden geleden geplaatst
Als Lisdex je eerste "dexamfetamine-achtige" medicijn is dan zijn die bijwerkingen normaal in de eerste periode, en een goede kans dat dat nog gaat verbeteren.

Als je eerder Dex nam en daar deze bijwerkingen niet had zou ook je Lisdex dosis te hoog kunnen zijn. 
reactie op @bbking:
Oblio pat De dokter zei precies hetzelfde. De bijwerkingen zijn zo goed als over en ik val niet meer af omdat ik mijn eetpatroon ook weer terug heb (gelukkig).

Over een hoge dosis heeft mijn dokter niet gesproken.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lvz 1 10 maanden geleden geplaatst
Hoi, 

Ik ben sinds kort gediagnosticeerd en kreeg als eerste advies dus Lisdex. Nu op dag 4 maar de bijwerkingen zijn behoorlijk. Duizeligheid, misselijkheid en hartkloppingen. Iemand die dit ook zo ervaren heeft? 
reactie op @lvz:
Oblio pat standaard bijwerkingen van Lisdexamfetamine lijkt mij?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Kan, maar dat zou na de eerste 2 weken wel over moeten zijn. Had er zelf geen last van omdat ik overstapte van de "gewone dex", voor mij verdwenen er juist bijwerkingen..
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lvz 1 Hoi, bij mij ging het niet over. Eerste keer ADHD medicatie dat wel. Moest terug in dosering en pas na een maand kon ik weer opbouwen. Was er echt erg gevoelig voor. De medicatie werkt goed, behalve als ik erg gestressed ben dan lijkt het alsof de pillen niet werken. Herkenbaar voor iemand? 
9 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra Ja, dat is herkenbaar voor mij. Ik heb dan wel geen Lisdex, maar dit lijkt bij veel ADHD medicatie voor te komen. De werking lijkt minder bij veel stress, weinig slaap, menstruatie of te weinig voedsel.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B Ja zeker herkenbaar.. Het lijkt alsof een "off-day" wordt versterkt bij mij, en voel dan ook meer rebound als het uitwerkt..
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Wat was ik ook al weer aan het doen 6 maanden geleden geplaatst
Hoi,

Na heel lang dexamfetamine gebruikt te hebben met nadelige overstap amfexa en vervolgens regenboog apotheek, overgestapt van vanwege bijwerkingen, (met name droge mond en "tong klemmen", naar slecht inslapen) en sterk verslechterde werking.

Vandaag voor het eerst elvanse lage dosering 30, voel wel iets, vooral raar duizelig gevoel nog, maar ook even meer alertheid maar vooral weer de droge mond en klemmen van de tong, de bijwerkingen waar ik echt genoeg van heb.

Zou het de moeite zijn om nog te wachten of dit minder wordt met deze lisdex? Ik zie het somber in omdat het direct dezelfde bijwerkingen zijn, wellicht nog erger zelfs. Andere optie is overstap op strattera.

Iemand ervaringen met dit soort bijwerkingen na zelfde klachten dexamfetamine?
reactie op @lda:
Mr B Mijn ervaring is (zit op 70mg) dat hij op sommige dagen niet goed "valt". En dan gaat ie tegen me werken, dan zit ik een soort lethargisch vast in de pil tot ie uitwerkt. Lichamelijk voel ik dan vooral dat het lichaam te "strak" staat, heel irritant is dat. Ook is creativiteit etc. weg dan..

Ik heb wel eens geprobeerd een dag te stoppen, maar dat is in mijn ervaring na maanden gewenning geen goed idee. Voelt alsof ik in elkaar zak, terwijl ik bij het starten niet perse "energie" kreeg (behalve een klein duwtje even ongeveer 2 uur na inname).
6 maanden geleden

Beantwoorden

Wat was ik ook al weer aan het doen 6 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor je reactie,

Ik vraag me ook af of er kans is dat de bijwerkingen die ik nu direct ervaar, met name in mijn mond, ook nog af kunnen nemen. Dit is een van de belangrijkste redenen dat ik overstap van dexamfetamine naar lisdexamfetamine namelijk.

Hierboven lees ik in de reacties dat dat bij jou anders/beter ging.


Het duizelige en coconnerige gedrogeerde gevoel vandaag was ook niet bijzonder prettig en even spannend in de auto..
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 February 2020 om 23:48
Aantal lezers 40
Aantal reacties 12