Lisdexamfetamine 20 mg

Laatste reactie 21/04/2021 16:23 door Els
· Markeren als ongelezen
Els K 5 maanden geleden geplaatst
Hoi Allemaal,
Ik ben nieuw hier. Ik heb me aangemeld omdat ik graag ervaringen zou willen uitwisselen. Ik heb een zoontje van 8 jaar met ADHD. Hij gebruikt vanaf zijn 6 jaar medicatie. Begonnen met medikinet capsules 10 en 20 mg, half langwerkend. Dit werkende ongeveer 5 uur bij ipv 8 uur. Hij had last van vervelende rebounds. Hierna overgestapt op kinceteen, eerst 18, daarna 27 mg. Hij deed het hier heel goed op. Het werkte ongeveer 8.5 uur ipv 12 uur. Op eens was kinecteen niet meer leverbaar en kregen we methylfenidaat retard Teva. Dit deed helemaal niets voor mijn zoontje. Over op concerta 27 mg, deed ook niet veel, daarna 36 mg. Vrij hoge dosering voor een jongen van 8 jaar. Nu heeft hij toch weer minder concentratie, lichamelijke onrust en snel frustraties. Contact met de arts en gaat mijn zoontje vanaf woensdag lisdexamfetamine 20 mg krijgen. Ik heb begrepen dat dit de laagste dosering is en mogelijk moet dit dus opgehoogd worden.

Nu ben ik benieuwd naar ervaringen van ouders die een kind hebben die ook Lisdexamfetamine gebruiken en welke dosering ze gebruiken. Ik vind de overstap weer erg spannend. Hoe gaat hij op dit medicijn reageren....
Alvast bedankt voor eventuele reacties
Els K 5 maanden geleden geplaatst
Vandaag is mijn zoontje begonnen met de lisdexamfetamine 20 mg. Om 10 uur werd ik door school gebeld dat hij last heeft van buikpijn en dat hij tijdens de gymles last had van geluid. In de middag thuis klaagde hij ook over buikpijn en dat hij zich niet zo lekker voelde. Gister heeft hij nog concerta 36 mg gebruikt dus ik kan me wel voorstellen dat zijn lichaam hier aan moet wennen.

Kan iemand mij vertellen hoelang deze gewenningsperiode duurt? En tips zijn altijd welkom
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 April 2021 om 16:20
Aantal lezers 14
Aantal reacties 2