Langzame slechte eter

Laatste reactie 14/05/2017 17:39 door Roos
· Markeren als ongelezen
isabelle dossche-titulaer 3 jaar geleden geplaatst
Onze zoon van 11 doet 's morgens soms 3 kwartier over 2 boterhammen (zonder korsten dan nog) ik merk dat ik me er heel erg druk in maak. Hij is heel langzaam met eten vooral zijn boterhammen. Wil er geen boter op, alleen chocopasta of salami en hij heeft het echt nodig.

Is heel fijn en mager. Dus we vinden het echt belangrijk dat hij toch eet. Muesli en ontbijt granen is hetzelfde en dat wordt na een tijd klef en moet hij het zeker niet meer.

Zit op het moment een beetje met mijn handen in het haar. hij slikt 2x 5mg methylfenidaat als hij naar school gaat (niet in het weekend) en dit remt de eetlust ook wel, maar toch.

Heeft iemand tips of maakt hetzelfde mee?
reactie op @isabelledossche-titulaer:
Petra van der Vis Hoi
Heeel herkenbaar! Ik heb hier ook zo'n gespierde spijker lopen van 11 jaar .
Dat de medicatie is doet met de eetlust daar ben ik wel van overtuigd, maar mijn zoon dronk aan de borst prima en voor de rest is het ook nooit een denderende eter geweest.
Ik smeer zijn brood, 2 broodjes boven op elkaar in stukjes gesneden. Op tafel ligt niks wat afleid en ik ben ondertussen aantafel de haren van mijn dochter aan het vlechten die ook dan haar brood eet. Hij krijgt een half uur de tijd en dat red hij ook wel. Ik ben bij tafel en zeg geregeld " hap en kauwen".
3 jaar geleden

Beantwoorden

Rolan Van Ierland 3 jaar geleden geplaatst
Hoi, bij onze zoon hetzelfde verhaal, 10 jaar en 28 kg, we lopen onder controle bij een kinderarts voor de ADHD en die zien niets schokkends allen dat hij op de onderlijn zit. 2 boterhammen over de hele dag is bij ons al een strijd daarintegen gaat avond eten wel goed. Soms schept hij wel 2x op. Als tip kregen we om hem tussendoortjes (fruit, peperkoek, etc) te geven en ook volle producten. Bij ons op school hebben ze ook continu rooster en hij komt regelmatig terug met half opgegeten boterhammen.
De kinderarts zei dat we vooral op zijn levendigheid moesten letten, als dat minder word moeten we aan de bel trekken.
Ook is het handig om onder controle te komen van een kinderarts ipv de huisarts, die hebben toch wat meer expertise en kunnen je beter begeleiden. ZH Rijnstate in Arnhem heeft zelfs een ADHD consulent. De meeste gemeente hebben contracten met ziekenhuizen zodat de kosten daarvan gedekt zijn.
Groet Rolan
Els Morrema 3 jaar geleden geplaatst
Hallo,
Mijn zoon van 19 slikt Methyfenidaat retard 25mg per dag. Hij is veel afgevallen en heeft een slechte eetlust.

Voor hem is het nu niet juiste moment om de medicatie aan te passen: hij zit zit midden in zijn tentamens en aansluitend 13weken stage. Hierna wil hij overleggen met zijn arts om de medicatie af te gaan bouwen.

Els
isabelle dossche-titulaer 3 jaar geleden geplaatst
bedankt voor jullie reacties. voel me nu niet alleen(of met mijn man) met dit probleem

onze zoon staat onder controle bij de kinderarts voor het gebruik van zijn methylfenidaat. daar wordt ook iedere keer zijn gewicht,bloeddruk enz gecontroleerd en hij gaat wel op in zijn curve
maar toch vind ik hem mager en zou er alles in willen proppen.
maar hij lust niet veel,zeker niet op brood, brood met chocopasta maar dan wel zonder boter
ook naar school gaan die mee of met salami, korsten blijven over dus geen volledige boterhammen
hij eet er smorgens 2 en smiddags ook 2. dan soms fruit mee of koeken. maar dat blijft soms ook over. ook als ik iets lekkers(bijv klein stukje cake) in zijn boterhamdoos steek blijft dit over
ik geef hem 2x een tussendoortje mee maar meestal is er maar 1 op

dit in tegenstelling tot zijn 2ling(2 eiig)broer. die is een stuk zwaarder en een stuk groter.die zouden we eerder af moeten remmen bij wijze van spreken.lukst alles,vind alles lekker.

groente gaan er meestal wel in en als hij het niet lust eet hij de groente gedoopt in appelmoes. raar idee maar hij vind het lekker en gaat het er wel in.

het zit hem de laatste tijd ook niet mee vind hij. moest naar de schoolarts(in belgie zitten ze op school) en daar kwam uit dat hij:naar de oogarts moest, naar de kno moest voor een gehoorschadetest, en naar de uroloog moest voor zijn vernauwde voorhuid.dit zijn allemaal geen leuke dingen.
hij moest dus een bril,bij de kno was zijn gehoorschade voor lawaai niet zo goed en moet oppassen voor luide muziek,oortjes enz. probleem bij de uroloog is gelukkig met zalf opgelost,maar toch

tips om zijn eetlust op te wekken zijn altijd welkom!!!!!!!
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
@isabelledossche-titulaer ik heb de onderstaande reactie nog gekregen via onze Facebook fanpagina. Naam heb ik weggelaten in verband met zijn of haar privacy.

Reactie
Ik heb een zoon van 9, slikt hetzelfde, ook in het weekend. maar als hij geen trek heeft maak ik speciale boterhammen voor hem. Zo vind hij Amerikaanse filet erg lekker en dan eet hij wel. maak er een klein feestje van en zoek uit waar je kind echt van geniet. Dan eet hij wel. Maak er geen strijd van dat hij moet, zonder uitleg waarom, dan zal hij alleen maar zijn hakken in het zand zetten.. tenminste die van mij wel. En strijd is niet iets waar ik blij van wordt.
Roos Bakker 3 jaar geleden geplaatst
Hier zelfde. Hij is onder controle van een kinderarts. Hij is 8 jaar en slikt Methylfenidaat 36 mg. Hij is in 3 kwart jaar wel gegroeid in lengte maar niet toegenomen in gewicht. En hij was al aan de magere kant. 's Morgens doet hij een half uur over een half boterhammetje. Heb al een kookwekker geprobeerd om de druk iets op te voeren en het zichtbaar te maken. Ander ontbijt... niks helpt. Enige tip die ik heb: neem de tijd. Dus eerder opstaan zodat je niet hoeft te haasten. Zodat hij ook echt de tijd kan nemen om alles op te eten. Wat calorie rijkere maaltijden zodat wat ie eet wel aanzet. Ik eet dus wat vaker croissantjes of bruine bolletjes gaan er ook beter in dan een boterham en bevatten meer calorie├źn. Verder eet hij 's avonds na 20 uur wel wat bij, dus ik doe ook niet meer moeilijk over een bakje chips of een koekje. Beter is om gezondere vollere produkten te geven maar ik heb een moeilijke eter, hij lust ook niet veel. Kaas of worst eet hij niet zo graag. Melk drinkt hij niet graag, boter niet. Ik geef wel regelmatig een gebakken eitje op brood. En standaard een toetje na het eten ( vla of yoghurt). Aangezien ik het niet in de hoeveelheid moet zoeken, kies ik dus eerder voor calorierijke tussendoortjes. Ik geef in de broodtrommel ook vaak een ei of bifiworstje ( dat vind hij wel lekker) en als tussendoortje naast het fruit een muesli reep.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 April 2017 om 13:55
Aantal lezers 57
Aantal reacties 7