Koffie en medicatie: een slecht idee?

Laatste reactie 19/08/2021 16:42 door Niels
· Markeren als ongelezen
Izzy Busy 9 maanden geleden geplaatst
Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met koffie en medicatie, nav mijn ervaring van vandaag.
Concreet vraag ik mij af:
- Wordt het afgeraden om koffie te drinken als je medicatie op hebt? (Of had i)k een persoonlijke of incidentele ervaring?)
- Zijn er meer mensen die last hebben van de combi?
- Wat voor effect heeft koffie op jullie? Met of zonder medicatie.

Vanmorgen nam ik mijn medicatie (Tentin 5mg, dexamf.) na een late lunch aan het einde vd ochtend. Ongeveer een half uurtje later dronk ik een kop cappuccino met 1,5 expresso shot ipv 1. Daarna ging ik me steeds slechter voelen. Een beetje lastig te omschrijven, maar ik zou zeggen trillerig, slap alsof ik nog niet gegeten had, vreemd, licht ziek (alsof je ziek gaat worden) en daarna toenemend misselijk. Ik moest ook plots enorm naar de wc (sorry┬á­čśü┬á), dat effect heeft de medicatie wel vaker bij mij. Ik voelde me daarna zo slecht dat ik op de grond ben gaan zitten en een ademhalingsoefening ben gaan doen.
Ik zit nu te denken, zou het de combi van koffie en de medicatie zijn geweest? Dat het beide iets in je brein en darmen stimuleert? En dat dat teveel was?

Wat denken jullie en wat is jullie ervaring? Dank je wel!
Micheal R 7 maanden geleden geplaatst
Ik herken dat ook heel erg. Ik drink alleen sochtens koffie en de rest van de dag koffie zonder cafeïne. Word anders misselijk en erg gejaagd.
monique groot roessink 6 maanden geleden geplaatst
had je niet te lang gewacht met eten? Ik merk nu ik gestart ben als ik niet voldoende eet en opties dat ik ook de3 symptomen heb. Moet ook echt voldoende eten zoals een volkoren boterham. Crackertje volstaat niet naast de inname van mijn medicatie.
reactie op @moniquegrootroessink:
monique groot roessink En drink btw ook cafeïne vrij meestal
6 maanden geleden

Beantwoorden

Gene C 6 maanden geleden geplaatst
Iemand kortademig door het drinken van caffeine (redbull) en de medicatie?
Micheal R 6 maanden geleden geplaatst
Ik zou zelf proberen Redbull en dexamfetamine sowieso niet tegelijk nemen. Zoals ik hierboven ergens beschreef drink ik tegenwoordig meestal cafeïnevrije koffie, kan soms misselijk worden / raar voelen wanneer ik te veel koffie met cafeïne neem.

Heb het idee dat in Redbull sowieso veel stoffen zitten die een AD(H)D'er niet echt nodig heeft...

Vind kortademig wel vreemd. Ik merk dat ik (helaas) meer rook sinds ik dexamfetamine neem. Vanwege een droge mond denk ik. Misschien heeft het daar mee te maken? Weet niet of je ook rookt of niet. Meer roken kan - natuurlijk - ook leiden tot kortademigheid.

Minke Zomer 3 maanden geleden geplaatst
Ik herken dit ook! Zonder medicijnen dronk ik heel veel koffie. Nu alleen nog 's ochtends omdat ik me anders ook extra onrustig en opgejaagd ga voelen. Ik denk dat Dex de noodzaak van koffie drinken wat heeft weggenomen. Net als het gevoel alchohol te willen drinken om je beter te voelen. Daar heb ik ook geen "last"meer van nu ik  Dexamfetamine slik.
Niels ADD 1 maand geleden geplaatst
Ik slik al meer dan 10 jaar 15MG DEX per dag, ik weet dat ik in de middag geen koffie meer moet drinken want dan heb ik plafonddienst. Ook drink ik maximaal 2 koffies op een dag. Jammer want ik vind het heerlijk, maar de hele nacht wakker zijn is het me niet waard. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 December 2020 om 15:10
Aantal lezers 51
Aantal reacties 8