Kind naar het SBO

Laatste reactie 09/06/2019 20:24 door Coen
· Markeren als ongelezen
Carla E 3 maanden geleden geplaatst
Onze zoon met adhd gaat na de zomer naar het SBO. Halverwege juli is er een kennismakingsdag. Hij weet nog niet dat hij van school gaat. Wat is een goed moment om hem dit te vertellen? Hoe lang van te voren? Ik vind het heel lastig het voor me te houden, zeker als hij met verhalen over zijn huidige school thuis komt. Zijn er ouders die hier ervaring mee hebben?
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Is hij al aangenomen op het SBO? Als dit het geval is, dan is het beter om hem daar nu al op voor te bereiden en goed uit te leggen waarom het beter voor hem is. Ook voor de andere kinderen in zijn huidige klas. Hij kan er wel onrustig van worden...

Als hij bij de kennismaking nieuwe vriendjes leert kennen dan zal hij er misschien zelfs naar uit kijken.
Hoe oud is hij?

reactie op @lindaalexandra:
Carla E Ja hij is al aangenomen. Hij is nu 7. De orthopedagoog adviseert het niet te lang van te voren te vertellen vanwege de onrust. Zij gaf aan dat een maand al te lang kan zijn maar ik vind het lastig door de dingen die hij vertelt over school. Dank voor je reactie!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Dan zou twee weken van tevoren een optie kunnen zijn. Dan kan hij aan het idee wennen en zit je niet nu al met die onrust..
John Dex 3 maanden geleden geplaatst
Niemand vind het leuk om uit zijn veilige zone te worden gehaald en een ADHDer kan daar wat heftiger op reageren zeker als hij het op de oude school al goed naar zijn zin heeft.

Ik zou het daarom ook zeker niet te vroeg vertellen die onzekerheid duurt dan nog langer voor hem en het levert alleen maar langer stress op terwijl hij nu nog plezier kan maken op zijn oude school.

Ik begrijp dat het voor jou ook lastig is om het voor je te moeten houden maar zie het positief en gun daarmee je kind nog wat langer plezier en probeer het van je af te schrijven of praat er over met je partner of beste vriendin.

Ik heb vroeger zelf ook in de schoenen van jou zoon gestaan en vroeger ook deze overstap gemaakt.
In het begin boos, verdrietig en onbegrepen.
Later heb ik op sbo de mooiste schooltijd gehad.

Ik zou ongeveer 1 maand aanhouden.

Succes in deze lastige periode
Carla E 3 maanden geleden geplaatst
Bedankt allemaal voor de reacties. We hebben besloten het hem gisteren te vertellen. En inderdaad hij was heel boos, verdrietig en snapte er maar weinig van. Hij bleef herhalen dat hij gewoon niet gaat. Uiteindelijk na een uur boos en verdrietig zijn is hij eroverheen gestapt. Hij mag een afscheidsfeestje vieren dus we hebben de aandacht verlegd naar het organiseren van een feestje. Hij beseft dat hij weg gaat en uiteindelijk viel het dus enigszins mee. Over ongeveer 5 weken is de kennismakingsdag dus ik ben benieuwd wat hij daar van vindt. 
reactie op @carlae:
Linda Alexandra Fijn dat hij zich nu richt op het feestje. Die boosheid moest er even uit en nu kan hij het langzaam een plekje gaan geven. Het feestje en de kennismaking kunnen een positieve boost en afleiding geven..
3 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
meer informatie voor ouders van kinderen met ADHD, waarvan het kind misschien naar een speciaal basisonderwijs moet: https://adhdblog.nl/passende-onderwijs-sbo-so-vso-lwoo/
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 May 2019 om 08:32
Aantal lezers 8
Aantal reacties 8