Kind met ADHD die verplicht van school af moet, maar niet aangenomen wordt door een nieuwe school.

Laatste reactie 22/02/2019 14:25 door Tamara
· Markeren als ongelezen
Anoniem ABC 5 maanden geleden geplaatst
Mijn zoon van 7 heeft sinds 5 maanden de diagnose ADHD, helaas heeft mijn ex-man geen toestemming gegeven voor een behandeling met ADHD medicatie. 

Hierdoor kan hij niet op mijn huidige school blijven maar is hij niet leerbaar waardoor cluster 4 hem niet kan aannemen.

Iedereen wil dat ik opnieuw laat bemiddelen tussen mijzelf en mij ex, eerdere bemiddelingen werden steeds stopgezet omdat vader dan wel even toestemming gaf maar een paar dagen later deze weer introk. Nu zijn de gevolgen zo groot dat school regelmatig belt of ik hem eerder kan ophalen. 

Tot nu toe doet mijn werk hier niet heel moeilijk over maar dit kan niet eeuwig blijven duren.. 

Heeft iemand hier ervaring mee of tips voor mij?
War Hoofd 5 maanden geleden geplaatst
Ik denk hulp hiervoor zoeken. Dat kan in je gemeente bij de afdeling die over jeugd gaat. Dat is in iedere gemeente anders georganiseerd.  Het staat op de site van de gemeente wel aangegeven welk nummer je kunt bellen. 
Zij kunnen met je meekijken en man eventueel de duimschroeven aandraaien als dat nodig mocht zijn. 
🔥 Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
Ja, vader hem dan zelf laten ophalen en opvangen, je moet er dus ook zijn "probleem" (lees zorgpunt) van maken. Want of hij snapt het niet of hij zit de boel te traineren. Oplossen door hem ermee te confronteren, dat hij het dan maar voordoet hoe het moet.
Misschien kun je PGB (persoonsgebonden budget) aanvragen bij de gemeente en begeleiding zoeken voor je zoon, heeft bij ons goed geholpen.
Heb jij de volmacht over je zoon? Zo ja dan heeft jou ex helemaal geen inspraak in dat.
Heeft ie dat wel en jij kunt aantonen dat het zo echt niet gaat zonder medicatie dan zal Ik daar melding van maken. Vraag aan jouw advocaat welke weg je het beste kunt bewandelen.
Kan je de medicijnen niet zonder toestemming krijgen. Zou eens informeren bij kinderarts of huisarts.
Vader wilt dat jij in problemen komt met school en instanties. Hij is jou aan het pesten en niet kind aan het helpen. Ik zou tegen hem naar rechter stappen.
Laat de school lekker de vader bellen dat hij zijn zoon eerder van school kan komen halen! Moet je dan eens kijken hoe snel hij toestemming geeft voor medicatie!
Ik had van de huisarts wel toestemming nodig van mijn ex, heeft ook een jaar geduurd voordat hij toestemming gaf, maar zonder toestemming kreeg ik geen medicijnen mee.
Ik kan uit eigen ervaring zeggen. Medicatie geven als ze dat bij mij vroeger ook hadden gedaan had een hoop ellende gescheeld.
Ik ben niet op de hoogte hoe het weet als je gescheiden bent.. (ben zelf getrouwd)
Gaat dit allemaal niet te ver.. Toen mijn zoon begon met medicatie is zijn vader geen toestemming gevraagd.
Kun je niet gewoon starten met de medicatie zonder zijn toestemming. Als hij gestart is zal zijn vader het verschil gaan merken, mogelijk komt hij op zijn mening terug.
Verschrikkelijk dat uw kind eerst aan de drugs moet eer dat hij op school aangenomen word. Die medicatie is echt niet goed hoor. Je kind word alleen tijdelijk onderdrukt. Terwijl je juist moet leren van je fouten.

En kind met adhd hoort in mijn optiek niet direct thuis op een cluster 4 school.
Is er geen speciaal basis onderwijs in de buurt die hem aan kan nemen? Je zou misschien homeopathische middelen kunnen gebruiken. Daarbij is helemaal geen toestemming nodig. Ik hoop dat de vader tot inkeer komt want dit komt je zoon niet ten goede. 
Ik heb me nooit afgevraagd of ik toestemming van vader nodig had voor medicatie voor ADHD. Gelukkig maar, want als ik dat had gevraagd, had ik die zeker niet gekregen. Gewoon mijn eigen plan getrokken. Kind deed het er goed op.
In dit geval, hoe heftig ook: Naar de rechter! Òf een kort geding zodat de rechter bepaald dat jullie zoon de zorg/school moet krijgen die nodig is of volledig het gezag aanvechten en om eenhoofdig gezag verzoeken. In dit soort kwesties (waarbij een kind niet de zorg krijgt die hij nodig heeft, wil dat nog wel eens lukken).
Als je zoon bij jou woont.
Dan heb je zijn hand tekening niet nodig. Ik heb ook alles alleen gedaan en beslist. En gaat inderdaad ten koste van het kind.  Had ik ook met mijn zoon. Nu gaat het super met hem.
Vervangende toestemming bij rechter vragen en om eenhoofdig gezag vragen. Vader staat de ontwikkeling en zorg van kind in de weg waardoor deze een vorm van mishandeling pleegt.
Uit je stukje begrijp ik dat er al meerdere pogingen zijn geweest dit met vader op te lossen en dus zijn er diverse partijen hiervan getuige.
Buiten dit om is dit natuurlijk een vreselijke situatie voor jou en je zoon. Ik hoop voor jullie beide dat er snel een oplossing zal komen zodat er aan herstel gewerkt kan worden en er rust komt.
Vader houdt bewust ontwikkeling van het kind tegen. Jeugd en gezin in schakelen en inderdaad verdere stappen ondernemen desnoods via de rechter.
ADHD medicatie zijn amfetamines, harddrugs dus.. sorry ik snap vader wel, en eigenlijk is het schandelijk van de school dat ze alleen rustige kinderen willen omdat ze zelf niet stressbestendig zijn, jou kind mag dus niet zichzelf zijn en zal zich de rest van zijn leven moeten aanpassen omdat ooit iemand heeft bedacht welk gedrag wel of niet acceptabel is.. er zijn meerdere manieren om zijn concentratie te verbeteren.. hou er rekening mee dat ze nog altijd niet weten wat deze medicatie op lange termijn met het lichaam doet.. zodra hij geaccepteerd wordt zoals hij is worden ze vaak vanzelf rustiger, en vooral gelukkiger.. ik geef dus vooral de scholen de schuld!


De bovenstaande reacties zijn van echte mensen verkregen via het ADHDblog-netwerk van ouders en verzorgers van kinderen met ADHD

E. Vanwis 5 maanden geleden geplaatst
Ik zou inderdaad de school ook vader laten bellen en een afspraak maken met de school en vader. Ik ben ook alleenstaande ouder met 15-jarige zoon met ADHD en ASS. Heb ook gelukkig geen toestemming te hoeven hebben van vader die al sinds het derde levensjaar het volledig laat afweten en blinkt van afwezigheid. Zijn laatste woorden waren: als jij alleen verder wilt, dan doe je het ook maar alleen.  Hij is daarin heel consequent.....
ADHD Hulp Voor Iedereen 5 maanden geleden geplaatst
Wat een nare man, heb er geen andere woorden voor. Iedereen wil toch het beste voor zijn kinderen?

En alternatieve medicatie dan?
War Hoofd 5 maanden geleden geplaatst
Ik bedacht nog dat overleg met de leerplichtambtenaar van de gemeente ook iets kan zijn. We hebben leerplicht in Nederland en eigenlijk betwijfel ik of een school een kind mag uitschrijven zolang het nog nergens anders ingeschreven staat.
Waard om ook even re checken. 
Tamara Tygo 4 maanden geleden geplaatst
Je zoon is leerplichtig en moet naar school maar uit eigen ervaring weet ik dat school vrij makkelijk ontheffing daarvoor kan krijgen en je zoon dan gewoon thuis komt te zitten.
Ik vind het wel vreemd dat cluster 4 hem niet wilt aannemen...

Wat betreft je exman...
Vervangende toestemming aanvragen via de rechter (voor behandeling met medicatie) met spoed en daarna gaan voor eenhoofdig gezag zodat dit soort situaties niet meer kunnen voorkomen.

Helaas is het zo dat als jullie beiden gezag hebben je zijn toestemming en handtekening overal voor nodig hebt, hij kan het je heel moeilijk maken als je dingen doet zonder zijn medeweten. De meeste instanties doen het dan ook niet zonder toestemming van beide ouders.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 January 2019 om 09:13
Aantal lezers 20
Aantal reacties 7