Is Lisdexamfetamine (Elvanse) verslavend?

Laatste reactie 22/05/2020 16:11 door Melanie
· Markeren als ongelezen
Sisi Love 8 maanden geleden geplaatst
Hi allemaal! Ik ben een sinds pas gedialyseerde ADHD-tje. Ik studeer en heb daarnaast een druk twee jarig zoontje die ook veel aandacht nodig heeft. Daarnaast zit ik nu midden in mijn tentamenperiode. Ik ben 25 en ik heb nooit medicatie gebruikt voor adhd. Elvanse is dus mijn eerste ervaring met medicatie voor ADHD.


Ik ervaar erge ADHD klachten. Ik ben erg onrustig in mijn gedachten. Ik heb heel weinig tot geen concentratie, zoals voor activiteiten die ik niet interessant vind. Met mijn man samen een tv programma afkijken of film gaat moeilijk. En het ergste vind ik dat ik geen rust ervaar in mijn hoofd. Die onrust wordt automatisch doorgekoppeld naar mijn lichaam. Het liefst is mijn huishouden altijd tip top glanzend schoon, waar het onderdeel “poetsen” een uitlaatklep is voor mijn hyperactiviteit. Echter door mijn gebrek aan planning en organisatie, lukt het vaak niet mijn tijd adequaat te verdelen.

Sinds een week gebruik ik nu 30mg lisdexamfetamine. Ik ben hiermee begonnen dankzij heel veel positief advies van mijn psychiater over dit middel.

Maar ik weet het allemaal niet.. het geeft me wel echt een top gevoel qua; rust in mijn hoofd, betere stemming, minder gestresst. Ik ben alleen angstig voor verslaving.. De werkzame stof is toch AMFETAMINE, de lisdex zorgt voor continuïteit.
Ik ben bang dat ik straks niet meer zonder dit middel kan. Hoe is jullie ervaring hiermee?

Btw hieronder een link: hier word uitgelegd over amfetamine en de bijbehorende verslaving.

https://helpmijndierbareisverslaafd.nl/amfetamineverslaving/

Fijne avond!
Gerrit Hoogland 8 maanden geleden geplaatst
Zolang je het middel niet misbruikt en het advies van de medisch specialist opvolgt is er weinig kans op verslaving. De voorgeschreven pillen moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en verschillen in samenstelling en werking enorm vergeleken met die van de lokale nachtapotheker. 

Mocht je ooit het idee krijgen dat je afhankelijk wordt van medicatie, houd jezelf niet voor de gek en neem dan direct contact op met je medisch specialist.
Melanie Aarts 7 maanden geleden geplaatst
Ben zelf jaren geleden verslaafd geweest aan speed(amfetamine) en sinds 1 week aan de lisdex.  Even voor het beeld ;ben 20 jaar geleden ineens gestopt met de drugs zonder probleem lichamelijk.  Denk dat het meer tussen je oren zit bij deze soort drugs.
Maar nu dus aan lisdex en het voelt soortgelijk maar is niet dat ik het per see moet nemen. Maar dat is echt gewoon hoe sterk je zelf bent en hoe je deze medicatie ziet. Als echte medicatie of als drugs.....is natuurlijk hetzelfde maar met een andere intentie.  Dus conclusie,  ik denk dat het lichamelijk niet verslavend is
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 May 2020 om 01:21
Aantal lezers 28
Aantal reacties 3