Instructie volgen (voetbal)

Laatste reactie 07/06/2021 09:52 door N
· Markeren als ongelezen
N DH 4 maanden geleden geplaatst
Voel me soms net een klein kind... Heeft iemand tips hoe om te gaan met instructies? Zit nu een aantal maanden op voetbal, maar krijg al paniek als ik zie dat we een nieuwe oefening gaan doen.

De meest (voor anderen) simpele instructie vegeet- of begrijp ik niet, waardoor ik gestresst de oefening ga doen en er een zooitje van maak. Herkent iemand dit? Tips zijn meer dan welkom, want ik twijfel er soms over om ermee te stoppen aangezien het me wat onzeker maakt. Alvast dank!
Anne Sanders 4 maanden geleden geplaatst
Ik herken dit zeker.. Ik heb het zelf niet met sporten, maar wel bij spelletjesavonden met vrienden. Ik vind spellen heel erg leuk, maar spellen die ik nog niet ken geven me paniek en stress omdat ik de instructies gewoon niet kan volgen. Gelukkig zijn mijn vrienden altijd bereid om extra uitleg te geven of het even voor te doen of een open rondje te spelen, en dat helpt enorm.

Mijn tip zou zijn: vertel aan een teamgenoot die je vertrouwt over je ADHD, en vraag die dan om extra uitleg als je het even moeilijk hebt, of om het voor te doen. Misschien kun je het er ook met je coach over hebben dat instructies volgen moeilijk is vanwege je ADHD, en of die daar af en toe rekening mee zou kunnen houden. Op die manier kan je lekker doorvoetballen als je dat leuk vind, en kunnen anderen ook een beetje rekening met je houden :)

Ik hoop dat je het leuk blijft vinden! Succes!
reactie op @annesanders:
N DH Fijn om te zien dat ik niet de enige ben. :-) Bedankt voor je tips!
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 May 2021 om 21:09
Aantal lezers 13
Aantal reacties 3