Informatieavond o.i.d. voor volwassenen met ADHD

Laatste reactie 16/10/2019 14:30 door Lil
· Markeren als ongelezen
Lil Billie 4 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal!

Een vriend en ik (beiden ADHD) hebben al vaker besproken dat het fijn zou zijn als er iets zou bestaan waar wij met onze partners heen kunnen, waar een goede uitleg gegeven wordt over ADHD. We lopen vaak tegen onbegrip voor bepaalde situaties aan, en vaak is het lastig om zelf te kunnen verwoorden/uitleggen wat er in onze hoofden om gaat. Natuurlijk valt er genoeg te lezen op internet, maar hoe fijn zou het zijn als bepaalde processen uitgelegd kunnen worden (hoe werkt dat dan in het brein?) en daarmee ook waarom wij bepaalde dingen doen (of juist niet doen) zoals we dat doen. Ik heb hier al eens naar gevraagd bij ADHD centraal, daar kreeg ik niet echt een antwoord. Ook op internet vind ik weinig. Weet iemand of er iets bestaat zoals een bijeenkomst of informatieavond o.i.d., waar de focus ligt op ADHD bij volwassenen?  
🔥 Mr B 4 maanden geleden geplaatst
Hoi,

Je hebt bij bepaalde GGZ centra Psycho-educatie avonden. Ik ben daar wel eens geweest, en het werd aangemoedigd om een partner/familielid etc mee te nemen.

Ik weet even niet of je je daar los kunt inschrijven of dat je ook onder behandeling moet zijn (geweest).
reactie op @bbking:
Lil Billie Oh goeie tip! Ik ga er naar op zoek!
4 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Wel een goed idee.. 

dus even een concreet..

een ADHD bijeenkomst voor volwassenen met ADHD inclusief partner.. die daar dan meer uitleg over krijgt?
reactie op @coenoldebijvank:
Lil Billie Precies! En dan ook vragen kan stellen. Misschien ergens ook een soort bevestiging van bepaalde dingen. Om een voorbeeld te noemen en het iets concreter te maken: ik ben snel overprikkeld. Als ik thuis kom van mijn werk in de avond (waar ik veel met mensen bezig ben en mede daardoor veel energie kost), dan heb ik even tijd nodig om te 'ontprikkelen' voor ik weer gezellig kan doen. Dat is voor mijn partner vaak niet te begrijpen, want hij wil graag zijn verhaal kwijt over de dag en waarom kan ik dan de hele dag leuk doen tegen mensen, maar niet als ik thuis kom? Natuurlijk hoeft en kan het niet zo specifiek over zo'n situatie gaan, maar als er uitleg gegeven kan worden over het snel overprikkeld zijn en hoe dat zich vertaald naar het dagelijks leven, lijkt me dat fijn (om maar een onderwerp te noemen). Ik kan natuurlijk wel aangeven dat het zo is, maar daar houdt het verder wel op.
4 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex @Lil billie
Jou voorbeeld had ikzelf geschreven kunnen hebben precies hetzelfde hier 😂
4 maanden geleden

Beantwoorden

Lil Billie Haha, fijn he die herkenbaarheid. Hoe jij hier mee om?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Duidelijke regels en afspraken maken. Ik vond dat ook lang irritant aan mijn vrouw. Dat kwam ook omdat zij het me niet kon uitleggen. 
Toen ik eenmaal wist hoe het bij haar werkte kon ik het beter loslaten. Haar met rust laten en dan 's avonds als kids op bed liggen even praten. Overigens blijft voor haar 's ochtends praten beter, maar je begrijpt....dan ben ik niet te genieten ;-)
4 maanden geleden

Beantwoorden

John Dex Ik denk dat het voor een ADHDer ook goed is om hierover met je partner te praten hoe jij dingen ervaart en hoe je partner het ervaart.

Persoonlijk heb ik er ook veel aan gehad om verhalen van adhders te lezen maar vooral ook van de partners op dit forum, zodat je ook beter begrijpt waar zij tegenaan lopen bij hun ADHD partner. 
Ook omgekeerd zou dat vanuit jou partner natuurlijk heel goed zijn of probeer het zelf uit te leggen lukt dat niet lees ervaringen van andere dan herken je jezelf waarschijnlijk ook al snel en hopelijk kan je het dan wel beter verwoorden.
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Er zijn op YouTube ook veel filmpjes over. 
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank Link?!
4 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Daarnaast wil ik best wel wat gaan organiseren ergens in Nederland.. maar dat kan ik moeilijk alleen.

Ook is het goed om wat sprekers te hebben, psycholoog, coaches, succesvolle ADHD'ers etc..

Vragenuurtje etc.. 

Dit vergt natuurlijk heel veel planning en organisatie.

reactie op @coenoldebijvank:
Lil Billie Wil ik best eens over meesparren Coen. Zoiets moet te regelen zijn, toch? Maar inderdaad heb je wel veel andere mensen nodig... 
4 maanden geleden

Beantwoorden

keessie molenaar 4 maanden geleden geplaatst
hoi
Ik ben ook op zoek geweest en nog steeds naar een bijeenkomst add en dat zit in Amsterdan dicht bij het CS. Dat is voor mijn te ver weg dus vandaar dat ik hier terecht ben gekomen maar liever ga ik naar een bijeenkomst waar ook psychologen en coaches aanwezig zijn.

Groetjes Keessie 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 October 2019 om 16:52
Aantal lezers 22
Aantal reacties 14