In de loop van de dag word ik drukker in mijn hoofd

Laatste reactie 10/05/2019 22:13 door John
· Markeren als ongelezen
Bas Kampen 3 maanden geleden geplaatst
's morgens ben ik nog aardig rustig, maar naarmate de dag vordert wordt het drukker in mijn hoofd en gaat het niet meer zo goed als 's morgens. Is hier een reden voor, kan ik hier wat tegen doen. Het valt mij gewoon op de laatste tijd.
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Ja, dat is typisch AD(H)D. Dat zijn al die prikkels die binnen komen en die niet gefilterd worden. Dit uit zich bij iedereen anders, de één wordt vermoeid en de ander wordt druk en/of snel geïrriteerd.
John Dex 3 maanden geleden geplaatst
Klinkt heel bekend een opstapeling van te veel prikkels.
Zie het als een emmer die steeds verder vol raakt.

Ik slik daarom medicatie vanaf de middag om het een beetje te onderdrukken buiten. 
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Als voornamelijk ADD-er ben ik 's morgens niet op gang te krijgen, dus dat werkt voor mij niet. In de middag slaat de vermoeidheid toe door overprikkeling. Ik merk wel dat ik 's avonds minder moe ben dan normaal nu ik medicatie heb. Na 19.00 uur neem ik niets meer, tenzij ik sociale verplichtingen heb..

@johndex​, hoe ben jij 's avonds? Met en zonder medicatie? Hoe gaat het slapen?
reactie op @lindaalexandra:
John Dex @lindaalexandra

Sochtens gaat bij mij ook nooit makkelijk naar dan moet ik me er echt toe zetten om eruit te gaan.

Verder is het bij mij van dag tot dag verschillend de ene dag gaat het best goed zonder medicijnen (al kom ik mezelf dan savond vaak toch weer tegen) en de andere dag heb ik ze nodig om me uit de put te trekken.

Zonder medicatie gaat het meestal tot 12:00uur nog best redelijk daarna ben ik al snel overprikkeld vermoeid vergeetachtig slechte concentratie en nergens zin in hoe later het wordt hoe erger tegen 17:00 uur ben ik een tikkende tijdbom die op het punt staat om te ontploffen.
En ik word er behoorlijk depressief van.

Pak ik rond de middag 1x10mg dexamfetamine die bij mij na 3 uur al is uitgewerkt maar dan gaat het de rest van de dag meestal wel redelijk en voorkomt de woede uitbarstingen en depressies.
Weg gaat het niet maar dit maakt het voor mij dragelijk om de dag door te kunnen komen.

Ik heb eigenlijk weinig last van eet of slaap problemen met methylfenidaat of dexamfetamine als ik er 4 uur tussen laat tenminste dan slaap ik meestal zonder problemen en jij ?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
Met dex had ik meer slaapproblemen, niet met het inslapen maar met het doorslapen. Dan werd ik midden in de nacht wakker en was ik helemaal opgeladen. Alleen in de ochtend was ik geradbraakt..

Met methylfenidaad heb ik geen last, de 18mg langwerkende is alleen rond 13.00 uur uitgewerkt (neem het om 07.00 uur in) en dan moet ik om de 2 uur bij doseren. Ik eindig met een halve tablet zodat de concentratie langzaam afneemt en de rebound niet zo voel...

Kun je jouw doseringen niet wat meer over de dag verdelen, 's morgens 2,5mg, 's middags 5 of 7,5mg en begin van de avond weer 5mg bijvoorbeeld?
reactie op @lindaalexandra:
John Dex Zodra ik minder dan 7.5mg of meer dan 12,5 mg per dosering dan krijg ik last van mijn blaas het gevoel dat je naar de wc moet en dat blijft totdat het is uitgewerkt behoorlijk irritant
Dosering onder 7.5mg geven ook helemaal geen verbetering

Meerdere doseringen achter elkaar geeft meestal hetzelfde probleem tenzij ik minimaal 5 uur wacht zodat de voorgaande helemaal is uitgewerkt.


Midden in de nacht wakker worden heb ik gelukkig ook geen last van.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 May 2019 om 21:59
Aantal lezers 13
Aantal reacties 7