ik zal mij voorstellen

Laatste reactie 07/03/2019 14:43 door Hans
· Markeren als ongelezen
Hans Arendsen 8 maanden geleden geplaatst
Ik heet Hans en ben 63 jaar jong

Al op de lageren school stond er in mijn rapport "Hans vind de vogeltjes buiten interessanter dan wat de meester op het bord schrijft"
Ik heb uiteindelijk een grafische mts opleiding genoten in de zogenaamde T stroming 3 dagen school en2 werken.
Ik kreeg ook de diagnose dyslectisch al vroeg te horen maar ik heb mij daar altijd omheen weten te werken door een grote woordenschat te ontwikkelen.
ik heb veel banen gehad en heb nooit zelf ontslag genomen dat realiseerde ik mij ook nog maar pas.
Mijn 2 huwelijken zijn ook gestrand, vooral het tweede zit mij nog steeds dwars. De liefde van mijn leven maar ik haalde het bloed onder haar nagels uit hoorde ik toen het te laat was. Ik dacht dat zij Borderline had hoe kon ik mij vergissen denk ik nu.
Ik woon, al ben ik een Amsterdammer, al 15 jaar in België en ik ben er sinds kort achter gekomen dat de mensen om mij heen mij vaak niet zo aardig vinden als dat ik dacht. Mijn vriendin stuurde mij naar het ziekenhuis omdat zij dacht dat mijn geheugen achteruit ging. Daar heb ik na verschillende onderzoeken de diagnose ADHD gekregen. Ik ben nu aan het wachten op mijn laatste gesprek met een psychiater die mij naar ik hoop medicijnen gaat voorschrijven.
Ik heb een geweldig boek gelezen over ADHD bij volwassenen wat ook goed is voor de partner van de ADHD er.
Een van de oefeningen bestond om eens op te schrijven wat het voor jou betekend te leven met ADHD. Mijn vriendin heeft gehuild toen ik het haar liet lezen en we hebben sinds dat moment een veel betere relatie.reactie op @hansarendsen:
Martina martina verweij Hoi hans ik ben  martins ook nieuw ook adhd met kenmerken van autisme ik ben 43 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Welkom!
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 8 maanden geleden geplaatst
Welkom Hans !

Je zult hier veel herkenning vinden en dat gaat je een beetje helpen in inzicht krijgen in jezelf. 
Ga je ook nog een behandeling starten ? 
Andries McQueen 8 maanden geleden geplaatst
@hansarendsen Wat een allesomvattend verhaal over je leven. En een goede tip om eens op te schrijven wat een leven met ADHD voor jou inhoudt. De grootste pijn is denk ik het onbegrepen zijn en anders voelen. En dat relaties niet altijd goed werken. Dus dat je altijd harder moet werker dan een ander, of heel passief wordt. 
Het kan je leven verwoesten. Maar ik proef hoop in je verhaal. Zo herkenbaar voor mij en meer mensen denk ik, dat wanneer je er open over bent in je relatie, de ANDER in de relatie ook heel duidelijk leert wat ADHD is en hoe het voor jou uit, er veel meer begrip en welwillendheid ontstaan. 
(Ik hoor nu al een zeurend stemmetje 'maar het is geen excuus'. Ik ga er niet eens op in nu) 

Ik gun je dat je in de herfst en winter van je leven de rust vindt, met je relatie, dat je dingen kunt verwerken en vrede zult hebben. 

Hartelijke groet, 
Andries


Hans Arendsen 8 maanden geleden geplaatst
dank je wel Andries
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
ik was ongeduldig, zal wel door mijn ADHD komen.
Ik zal het snel uitleggen:
Het is al ruim zes maanden geleden dat ik voor het eerst het ziekenhuis binnenliep.
Na enkele weken kreeg ik al te horen "jij hebt ADHD"
Ze hebben afgelopen week met mijn zus gebeld, van België naar Nederland. ruin drie kwartier en nu kunnen ze het eindoordeel op papier zetten.
Al die tijd wacht ik al op het moment dat ik een pilletjes kan slikken om te zien (voelen) wat er dan gebeurd.
Twee dagen later was ik bij mijn huisarts voor een recept van mijn vriendin.
Hij vertelde dat het ziekenhuis hem had laten weken dat ik doorgestuurd was voor een ADHD onderzoek en vroeg mij daarna. Ik vertelde hem dat ik het wachten zat was en vroeg hem of hij een receptje voor concerta mog uitschrijven. Nu heb ik een flesje concerta middelzwaar (75) en heb ik bij mijn koffie deze ochtend mijn eerste pilletje geslikt. Geloof het of niet.......ik voel de verandering in mijn hoofd. Het is niet goed uit te leggen, het lijkt of het gonst in mijn hoofd en toch kan ik mij heel goed concentreren. Er werd net een hondje opgehaald wat hier had gelogeerd.
Dat komt vaker voor want wij vangen diere op van mensen die op vakantie gaan en zo. Het viel mijn vriendin op hoe rustig ik bleef en de mensen niet eens koffie aanbood. Ik moet volgende week dinsdag weer op gesprek met mijn psychiater en ben benieuwd naar haar reactie. Kortom ik heb goede hoop en zal jullie op de hoogte houden.
Andries McQueen 7 maanden geleden geplaatst
@hansarendsen houd je ons op de hoogte? Bijv. hoe het gaat als het uitwerkt? en of het effect blijvend is?
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
ja dat had ik al beloofd en ik hou mij aan mijn woord hoor.
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Dit is dag 2 aan de concerta en gisteravond was ik naar een voorstelling van Zit Stil. Dat is een Belgische ADHD club die van alles doet om mensen te helpen met ADHD. Van de de diagnose tot hulp op heel veel manieren.
Ik heb met hen afgesproken dat ik op de volgende zitting mijn verhaal kom doen. De vrouw die mij had aangehoord vond mij een klassiek geval en heel interessant. Wat mij van concerta opvalt is dat mijn geheugen een boost heeft gekregen, en dat ik ook nu weer niet voor de tv zit. Het is niet dat ik loop te stressen van de energie maar het is slecht uit te leggen hoe ik mij voel maar zeker niet slecht. Ik heb gisteravond kennis gemaakt met een aantal volwassen mensen met ADHD en het is mij opgevallen hoe verschillend ze allemaal zijn. Naast mij zal een jonge vrouw die er uit zag dat ze ieder moment kon gaan huilen. Zij legde mij uit dat zijn naast haar ADHD in een zware depressie zat. Een andere grote volwassen man draafde enorm door over één onderwerp, mensen vonden hem altijd zo zagen. In de koffie pauze heb ik een poging gedaan om met hem te praten. Maar zodra hij begon was er niet meer tussen te komen. Tot ik zijn arm pakte. Hij keek mij verbaast aan en ik zei alleen "zo,  haal heel eens even adem dan kan ik wat tegen jou zeggen." Toen ik zijn aandacht had heb ik gezegd dat hij, voor hij met mensen in gesprek gaat, misschien het beste kan beginnen met te zeggen "ik praat heel graag en lang, dus als het u stoort laat mij dat dan weten" Ja antwoordde hij mij dat is een goeie tip. Ik hoop echt dat ik hem al is het maar een heel klein beetje geholpen heb. Een andere vrouw werkt op een kantoor en word vaak gestoord waarna het voor haar erg moeilijk is om de draad weer op te pakken. Ik stelde voor dat ze een koptelefoon op zot zetten. Dat werd een hele leuke discussie waar iedereen wel een mening over had. Kortom een interessante avond.
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Ik ben Andries nog een antwoord schuldig en dat is wat er gebeurd als het pillletje uitgewerkt is. Nou Andries dat is weinig spectaculair namelijke helemaal niks 12 uur nadat ik het pilletje had geslikt zat ik nog midden in de groep zoals ik hierboven heb beschreven. Het viel mijn vriendin op dat ik ineens weer wat drukker was ik had dat zelf zoals altijd niet in de gaten.
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Fijn zo Hans. En die gespreksgroep is ook leuk lijkt het. 
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Vandaag een afrondend gesprek gehad in het centrum waar ik tot nu toe was en ben nu eindelijk doorverwezen naar een psycholoog maar er werd mij eerst vermeld dat mijn profiel een combinatie is van ADHD met mijn persoonlijkheid.
Ik heb hen verteld dat ik al een week concerta 75 slik en dat werd louw ontvangen. Ze wezen mij op de gevaarlijke bijwerkingen van dit soort medicijnen en vonden dat dit eigenlijk niet zonder begeleiding mocht. Nadat ik hen vertelde dat ik hier totaal niks van ondervond bonden ze in. De psycholoog gaat, zo is mij verteld, mij begeleiden naar een stabieler leven. En weer dacht ik "ik ben 63, dit had ik allemaal 40 jaar eerder willen doorlopen". Nu is het afwachtten hoe het eerste gesprek met de psycholoog verloopt. Want ik vraag mij af wat die met mij van plan is als ik eerlijk ben.
Ik zal jullie dat ook melden als het zo ver is.
ps wat zijn die bunonuspunten die ik telkens zie als ik iets geschreven heb?
Andries McQueen 7 maanden geleden geplaatst
@hansarendsen Bedankt voor je beschrijvingen van de groep en de medicatie. 
Net als bij jou is bij mijn psycholoog ook de slotsom dat het een combi is van adhd en persoonlijkheid. 
Dat lijkt me ook nogal wiedes, maar goed, ze doen er erg gewichtig over. 
Als je het vergelijkt met je computer is ADHD je hardware en je software is hoe je bent geprogrammeerd. 
Heb jij een bepaald soort hardware (bijv een snelle processor) Dan doet dat ook wat met je software. Het is met elkaar verweven, bij iedereen. 

Ik ken je dossier helemaal niet, maar als jij merkt dat iets goed voor je werkt, focus je daar dan goed op. 

PS de bonuspunten, tja, das een millennial-generatie dingetje denk ik, "we horen graag of we goed of leuk zijn en verdienen respect met het aantal punten" Fijne wereld hè ;-)
maak je er niet druk om ;-) 

Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
o zit dat zo met die punten en als jij nog niks slikt mag ik jou dan Concerta aanbevelen? Ik slik het nu een week en ben er dolenthousiast over, één pilletje s ochtends en het werkt 12 uur lang. En ik voel me er super door, mijn geheugen en mijn concentratie. Echt geweldig. ik heb zelf gekozen voor de middel sterke dus 27 mg en dus niet 75 zoals ik had geschreven.
reactie op @hansarendsen:
Andries McQueen @hansarendsen Dank je wel voor de tip Hans. Ik slik wel anti-depressiva en slaapmedicatie. Weet daardoor dat de gevoeligheid voor stoffen/medicatie erg hoog is. Laag beginnen lijkt me altijd beter, in ieder geval in mijn geval! 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Heb gelezen wat ik geschreven heb over ontstressen bij mij thuis? ik denk dat als ik lees wat jij slikt dat best kan gebruiken.
lekker in een boeren dorpje met een bos voor de deur en in een logeersuite in ons huis (slaap en leeskamer) en 10 katten.
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Fijn Hans. En geen bijwerkingen, super.

Met de punten spaar ik voor een lekkere Bossche bol bij 1000000 karma. Dat hoop ik dan, dat die komt.  Ren mens mag dromen 😊
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
ik heb een vraag:

ik heb twee nummer gehad van het instituut waar ik tot nu toe was. één van een psycholoog die mij zou gaan coachen en twee van een psychiater gespecialiseerd in ADHD. Met welke zal ik mij eerste afspraak maken en waarom? 
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Met de psycholoog.  Daarmee kan je ook weer bespreken of de psychiater nodig is . Deze is alleen voor de medicijnen maar omdat dat nu zo goed gat is begonnen met de ander handiger denk ik. 
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
dank je War Hoofd,  dan doe ik dat.
Andries McQueen 7 maanden geleden geplaatst
Ik zou voor de psychiater gaan die gespecialiseerd is. ADHD valt niet voor niets onder gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. Met name in het traject van diagnosestelling, wel of geen medicatie, opstellen van een adequaat behandelplan. 

Een psycholoog kan je heel goed helpen met de therapie die erbij hoort, hoe je er mee om moet gaan , hoe je aanpassingen kunt maken, etc. 
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Net op tijd Andries de psycholoog heeft volgend jaar pas plaats en de psychiater neemt niet op dus nog niks afgesproken.
Andries McQueen 7 maanden geleden geplaatst
Moeilijk hè, geduld opbrengen :-D 
Je moet doen wat jou het beste lijkt Hans! 
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Juist op het randje van 2018 en zowat aan het eind van mijn behandeling word ik zo alsnog een keer getest lol
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
geduld wordt beloond ik mag 7 januari al naar de psycholoog
 
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
nee foutje de psychiater dus nog beter
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
O ik heb een aanrader voor iedereen in een relatie. Dat is het boek wat ons, mijn vriendin en mij ook zo veel inzicht heeft gegeven en er voor heeft gezorgd dat onze relatie nu veel beter is.
Het is het boek "ADHD Relaties" van Melissa Orlov Daar staat o.a de oefening in voor degene met ADHD om op te schrijven wat dit voor jou betekend. Ik heb dit gedaan en het haar laten lezen. Ze kreeg tranen in haar ogen en daarna kraag ik een kus.
Andries McQueen 7 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor de boekentip! Ik zal gelijk eens kijken of de bieb 'm in huis heeft! 
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Als je het daar niet vind Andries, mijn vriendin heeft het op het internet gekocht en die Melissa is een Amerikaanse, haar man heeft ADHD net als een van haar kinderen en ze heeft ook een fantastisch forum maar dan in het Amerikaans.
Het was ook net zo duur hoor. En als alles niet lukt dan leen ik het je wel.
Hans Arendsen 6 maanden geleden geplaatst
Ik heb vandaag een bijzondere kalkoen klaargemaakt, Ik heb het dier eerst en vooral van zijn totale geraamte ontdaan.
Dat is een monnikenwerk en vergt veel geduld. Daarna heb ik half om half gehakt ik een grote kom gedaan, twee Charlottes (uien) fijngehakt, een ei en wat paneermeer peper en zout er door gekneed. Twee grote appels geschild en met de appelboor van hun klokhuizen ontdaan. Daarna in 5 mm dikke plakken gesneden. Toen de kalkoen met het eerste deel gehakt gevuld en de schijven appel aan weerskanten tussen het vlees en het gehakt aangebracht. enz enz. Als laatste de gaten voor en achter dichtgenaaid en nu staat ie al 2 uur in de oven in half margarine en half roomboter. Hij ruikt al heerlijk. Voor iedereen hier een zalig kerstfeest.
Hans Arendsen 4 maanden geleden geplaatst
ik heb een aanvulling door wat mij psychologe mij heeft verteld na een aantal gesprekken.Volgens haar leef ik ik een beschermende bubbel waardoor ik als het ware een schild heb waardoor ik mijzelf bescherm tegen nare ervaringen en zo.
Dat is volgens haar al op de lagere school begonnen toen ik al meer naar buiten keek dan op het bord omdat ik dat veel interessanter vond. Ik heb haar verteld dat ik als ik naar huis liep een speciaal gevoel had van"ik ben beter dan de rest dus  ze  doen maar mijn tijd komt wel". Dat was mijn bubbel voor het eerst volgens haar en ik heb haar eerlijk verteld  wat mij allemaal overkomen is in mijn leven maar dat ik avonds altijd zodra mij hoofd mijn kussen raakte sliep. Toen zei zij dat ze jaloers op mij was en ook wel zo'n bubbel wilde hebben. jullie merken dat ik heel goed kan praten met haar en dat vind ik een zegen. Ze loopt op alle dag en zal snel een kindje op de wereld zetten en altijd als ik binnenkom is mij eerste vraag hoe het met haar is en ik merk dat ze daar graag op ingaat.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 November 2018 om 15:40
Aantal lezers 39
Aantal reacties 32