Ik wordt drukker van Ritalin

Laatste reactie 16/05/2022 21:05 door Farah
· Markeren als ongelezen
Heiko Heiko 2 jaar geleden geplaatst
Hoi, ik heb nu sinds 2 maand de diagnose adhd. Nu gebruik ik ongeveer 3 weken Ritalin en heb het gevoel dat ik er alleen maar drukker van wordt. Hoe kan dit? Is dit normaal, want de de psychiater zij dat het kan zijn dat mijn lichaam nog moet wennen maar dat vind ik raar omdat Ritalin vaak direct werkt zo als ik een beetje op internet gelezen heb.

Ik dacht zelf dat de dosis te hoog gegrepen is. Ik gebruik Ritalin 36 mg langwerkende.  's avonds wordt het namelijk minder en voel ik mij beter dan overdag als ik kijk naar de drukte in mijn hoofd of het komt weer door het werk. 

precies snappen doe ik het nog niet helemaal.

hebben hier meer mensen last van drukker door Ritalin in plaats van rustig worden?

John Dex 2 jaar geleden geplaatst
Lijkt mij niet goed

Bijwerkingen kunnen inderdaad minder worden door gewenning maar drukker worden in je hoofd door Ritalin is niet logisch.
Nynke Z 2 jaar geleden geplaatst
Word je echt drukker, dus hyperactiever, of voel je je onrustiger? Daar zit wel verschil in namelijk. Als je hyperactiever wordt zou ik kijken of je dosering niet te hoog is, en/of als de klachten blijven misschien toch ook eens verder onderzoek doen. Misschien heb jij bepaalde comorbiditeiten waardoor ritalin niet de juiste medicatie voor jou is. 
Als je je onrustiger voelt door de ritalin, en dan bedoel ik dus met name innerlijke onrust, gejaagdheid, hartkloppingen, zweten, trillerig, niet goed stil kunnen zitten door de gejaagdheid, te onrustig/gejaagd om te kunnen focussen etc.: probeer dan nog even door te bijten. Dit zijn normale bijwerkingen die meestal vanzelf overgaan. Gebeurt dat niet dan is het ook in dit geval wijs om met je arts te overleggen of je dosering niet te hoog is en/of dit wel het juiste medicijn voor jou is.
Succes!
reactie op @nynkez:
Heiko Heiko dosis was inderdaad te hoog, ik heb nu 18mg wel te verstaan langwerkend en gaat nu al een maand goed met mij. 

de dokter zei precies hetzelfde dat de dosis te hoog was.

zo zie je maar dat medicatie afstemmen best een belangrijk onderdeel is als je gaat starten met medicatie. 

ik dacht pilletje erin en klaar, maar dat is niet waar.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Sylvia de Wit 2 jaar geleden geplaatst
Mij werd verteld, dat mensen met AD(H)D enorm veel baat hebben bij de Methylpreparaten, maar bij mensen die dat niet hebben, een averechtse werking kan hebben. 
Ik zou het even onderzoeken als ik jou was. 
Het kan natuurlijk ook aan de dosering liggen. 
?

reactie op @sylviadewit:
Heiko Heiko de dosering, daar lag het aan.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Debora Ebben 2 jaar geleden geplaatst
Heb ik ook gehad dat ik drukker werd van Ritalin en dan is de dosering (veelste) hoog en dat klopte want heb nu een lagere dosering en voel mij prima en zonder bijwerkingen.
reactie op @deboraebben:
Heiko Heiko goed uitgelegd en dit heb ik meegemaakt. (te hoge dosering)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst

ik word druk van Ritalin reacties


1. Ben je meteen gestart met 36 mg? Ik zit trouwens zelf ook op 36 mg langwerkend. Ik vind het fijn. (Ik heb wel het merk mylan, reageer niet goed op de sandoz)

2. Ik zou in overleg gaan met je arts/psychiater om te kijken naar andere medicatie of dosering.

3. Niet alle medicatie werkt goed bij diegene. Dochter kreeg langwerkende en heeft 48 uur niet geslapen. Terwijl andere medicatie het prima doet

4. Dat gevoel had ik in het begin ook maar ik had het gevoel dat dat kwam doordat mijn hoofd/ denken rustiger was en daardoor dus meer behoefte had om te kleppen over van alles en nog wat juist omdat t in mijn hoofd juist rustiger werd.

5. Ik gebruik zelf Dex dus ik weet niet hoeveel mg Methyl normaal is en of jouw dosis aan de hoge kant is of niet, maar het kan ook een te hoge dosis zijn. Te snel een te hoge dosis gaf bij mij de eerste 3 dagen ook meer onrust.

6. Niet iedereen reageert goed op methylfenidaat sommigen doen het beter op niet stimulans medicatie ondanks adhd diagnose.

7. Langwerkende Ritalin heeft een vertraagde afgifte dus kan het zijn dat je gedurende de dag toch net te weinig binnen krijgt.

8. Meestal is dan de diagnose niet goed als je idee hebt dat je je voelt als of je drugs op hebt dan kan diagnose verkeerd zijn bij mensen die geen ADHD hebben hebben ze mij wel eens verteld dat het verkocht word als drugs.

de bovenstaande reacties zijn antwoorden uit het ADHD-netwerk op de vraag ik wordt drukker van Ritalin
reactie op @coenoldebijvank:
Heiko Heiko kijk zo te lezen ben ik niet de enige die een te hoge dosis Ritalin heeft gehad.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Farah van Doorn 1 maand geleden geplaatst
Hoi, ik ben een tijdje met ADD gediagnosticeerd en ben vandaag begonnen met Ritalin. Ook ik merkte een soort omgekeerde reactie van de medicatie. Ik heb dus ADD en ben niet vrij druk of lichamelijk onrustig, maar vandaag had ik dat juist wel. Ik zit bijvoorbeeld aan mijn ring te draaien, papiertjes te verscheuren en met een elastiekje te spelen. Ook praatte ik snel en was ik erg afgeleid door prikkels van buitenaf. Bovendien kon ik me totaal niet concentreren. Het is mijn eerste dag dus misschien moet ik er nog aan wennen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 September 2019 om 15:49
Aantal lezers 50
Aantal reacties 7