Ik weet niet wat ik moet

Laatste reactie 18/08/2020 00:27 door Lotte
· Markeren als ongelezen
Terry Velde 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb een vermoeden dat mijn vriend adhd heeft, hij is ook begonnen om straks testen te krijgen en is in gesprek hierover.
Echter waar ik mee rondloop is dat er geen goede communicatie mogelijk is, zodra ik zou zeggen, ik vind iets niet leuk of voel kwetsing dan ontstaat er een hele hoge boze verdediging, doe ik het een ander moment dan rakel ik iets op waar hij geen zin in heeft en moment is niet juist... Maar elk woord wat ik zeg wordt ingehaakt en kan niet verder in mijn verhaal omdat hij vind dat hij meteen moet reageren stel dat hij iets vergeet, en dan komen er veelal woorden die denegrerend zijn, achteraf komt dit omdat hij in zijn hoofd altijd alles goed bedoeld heeft en zich dan voelt afgerekend door mij, ik weet soms niet meer of ik wel of niets meer kan benoemen, ook is hij snel geaggiteerd en probeer ik het soms zo te zeggen in de wij vorm, toch betrekt hij meteen alles op zichzelf en extreem zwart wit. Ook is hij de hele tijd zo onrustig en druk in zijn hoofd dat ik hier soms zenuwachtig van wordt
Leontien C Bruins 8 maanden geleden geplaatst
Herkenbaar verhaal.

Mijn man en twee zoons hebben ADHD.

Wat bij ons goed helpt is praten zonder afleidingen. Geen telefoon, niet als 1 van jullie weg moet, elkaar uitlaten praten.

Ook erg herkenbaar dat je vriend er later weer op terug komt als alles al geschiet is.. zo hier ook..

Eerst een boze bui of hij is kortaf.. het is maar net hoe zijn dag is gegaan op het werk. Heel irritant maar we praten nu minimaal 1x per week sinds begin februari en er zit echt vooruitgang in, gelukkig.

Wat zit jou het meeste dwars dan?

reactie op @leontiencbruins:
Terry Velde Wat mij het meeste dwars zit is dat hij snel explodeerd om maar 1 klein verkeerd woord en daarna dan keihard wordt, hij is mentaal vrij intelligent maar wordt sarcastisch ofzo
8 maanden geleden

Beantwoorden

Pien te-druk 8 maanden geleden geplaatst
Hai @terry mijn eerste advies zou zijn: praat met je man over de situatie. In goed overleg maak een afspraak bij de huisarts samen met jouw partner.

Succes, mocht je nog vragen hebben. Laat het even weten. Ik zal je zo goed mogelijk helpen en advies geven.

Groeten, Pien
reactie op @piente-druk:
Terry Velde Dank je pien, wij zijn al in gesprek met hdhd team geweest en huisarts en relatie, echter het lastige is, zodra ik 1 woordje verkeerd uit kan dit bij hem maanden duren ofzo, praten lukt soms, ook ik kan mij vanuit machteloosheid soms laten gaan, meestal ga ik dan naar huis toe
8 maanden geleden

Beantwoorden

Rika Fife 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn vriend! Alleen ben ik de gene met ADHD, en hij de gene die mij niet uit laat praten, in de verdediging schiet en boos wordt. Ik ga volgende keer denk ik een brief aan hem schrijven en dan moet hij zijn antwoord schrijven zonder te praten.
Sebas van Drongelen 3 maanden geleden geplaatst
Hey goedemorgen Terry,

weet niet of je het nog ga lezen, mogelijk heeft iemand anders er nog wat aan.

ik moet nog getest worden, maar het is vrij duidelijk dat adhd met mij is.

Ik ben ook zo'n lul zoals boven beschreven.

Maar via werk en 2 communicatiecursussen, had ik al redelijk wat maniertjes gevonden om mijn uitschieters ..om te buigen of te beperken.

adhd mag geen excuus zijn, lijkt mij. zeg ik ook steeds tegen mijzelf.
anders is het heel makkelijk om alle verantwoording los te laten lijkt mij.

een brief schrijven zoals hierboven vernoemd, geweldig, extra denktijd, extra ruimte.

partners zonder adhd moeten niet op eierschalen lopen, ik moedig mijn vent aan om zeker z'n mond open te trekken, om zeker tegen mij in te gaan.

ik snap wel dat hij de vrede wil bewaren (ten koste van zichzelf) maar het neemt ook een kans tot bezinning en vooruitgang weg. (voor mij dan toch)

sterkte meid.
Lotte van der Werf 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Terry,

Lastig hoor. Als de communicatie niet goed gaat. Misschien helpt het dat als je iets wil van hem en dan bedoel ik dat hij iets op gaat ruimen of even tijd neemt voor jou, jij letterlijk zegt:' Schat, ik zou het heel fijn vinden als we deze week samen uit eten gaan of: Ik zou het fijn vinden als je vandaag even je kleren in de was gooit.' Ik heb inmiddels geleerd dat mannen heel graag iets voor je doen maar dat ze het fijn vinden dat ze het gevoel hebben dat het geen opdracht is.  Ik heb mij daar in verdiept en geoefend bij mijn huidige vriend. En het werkt!
Ik heb echt gemerkt dat een man echt in beweging komt als je zegt wat je graag zou willen, zonder het heel zwaar te maken. Want echt....als een man gek op je is dat wil hij voor je werken. 
Maar ja...wie ben ik. Maar bij mij werkt het echt en ik merk dat mijn vriend het als heel prettig ervaart. Eerder ging ik echt warrige verhalen ophangen die heel lang duurde en haakte mijn ex vriendjes al af bij zin 10. 

Ik hoop dat je er wat aan hebt

Groetjes 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 March 2020 om 18:03
Aantal lezers 35
Aantal reacties 8