Ik kan niks goed doen bij mijn vrouw - eigen ervaring

Laatste reactie 17/02/2020 01:58 door Annabel
· Markeren als ongelezen
Hai Lat 10 maanden geleden geplaatst
Ik als man met ADHD doe het niet vaak goed bij mijn vrouw. Ik doe stinkend mijn best om er wat van te maken, maar dit lukt lang niet altijd. Soms ben ik nog maar een uur thuis en hoor alweer 3 negatieve reacties terwijl ik een goede dag op mijn werk heb gehad.

De positiviteit is ver te zoeken zeg maar. Soms snap ik er echt werkelijk niks van en hou mijzelf dan maar zolang mogelijk stil om escalatie te voorkomen.

Is dit herkenbaar bij sommige hier met ADHD?
RAM Troubles 10 maanden geleden geplaatst
Je beschrijft een situatie waar iedereen in kan zitten. En een oplossing begint toch door het gesprek aan te gaan en zeggen dat je het anders wilt

Niet makkelijk mss. 
reactie op @ramtroubles:
Annabel Fischer eens met deze man, praten is de oplossing een andere bestaat niet. Ja uit elkaar gaan.. maar dat wil je niet ga ik vanuit.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Bres sendam 10 maanden geleden geplaatst
Ik lees het vaker hier op de community, vrouwen die onbewust niet goed om kunnen gaan van een partner met ADHD. 
Er zijn ook bijeenkomsten voor partners van ADHD door het hele land. Vaak worden deze gegeven door diverse instellingen in Nederland.
Marjo Vd 10 maanden geleden geplaatst
Ik heb een partner én een zoon met ADHD. Heel belangrijk als partner is om proberen te begrijpen wat ADHD bij je echtgenoot is. Als het begrip er is en als zij begrijpt waarom jij van alles vergeet, er heel veel herhaling nodig is, soms ineens kort kunt reageren, of slecht tegen onduidelijkheid onbegrip kunt kan zij op haar beurt dit anders oppakken. Ik heb veel op internet gelezen, het tijdschrift balans maar ook vooral het gesprek aangegaan met mijn man. Wat doet ADHD precies met je? Wil je dingen niet oppakken of vergeet je het echt? Waarom ruim je je spullen niet op?  De ervaring leert wel dat je niet in het moment de discussie moet aangaan maar er later op terug moet komen.  Ik weet dat het soms moeilijk is om uit te leggen wat de ADHD nu met je doet maar dit zal bij je partner wel meer begrip creëren. Dus ga vooral het gesprek aan en probeer over de punten waar zij zo negatief over is (opruimen, vergeetachtigheid etc. samen een oplossing te bedenken die voor beide partijen werkt.  Om die reden doe ik namelijk altijd zelf thuis de was of de boodschappen ;-) 
Succes! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 January 2020 om 23:42
Aantal lezers 39
Aantal reacties 5