Help!

Laatste reactie 19/01/2018 19:09 door Carola
· Markeren als ongelezen
Renée Lijten 2 maanden geleden geplaatst
Hallo!

Mijn naam is Renée, 22 jaar en ik kom uit Helmond. Ik heb ADHD, waarschijnlijk het gecombineerde type.
De afgelopen 5 jaar heb ik voor het eerst echt wat kunnen doen aan met name mijn impulsieve gedrag. Het gaat eigenlijk heel goed; vooral als het gaat om het sociale aspect. Ik kan me beter gedragen (functioneel en naar verwachting van de maatschappij) waar andere mensen bij zijn. Tenminste, zo ging het, tot de laatste maand/2 maanden. Ik ben redelijk obsessief bezig met rekening houden met alles wat ik zeg en doe, wat frustrerend is; meer dan vermoeiend.
De laatste tijd is mijn concentratie nergens te vinden. Juist toen ik het idee had dat ik voortaan mijn concentratie zelf onder controle had, ben ik de laatste tijd zo snel en zo diep in gedachten, dat ik dagelijks niet bepaald normaal functioneer in de samenleving. Ik laat vaker dingen uit mijn handen vallen, sta te stuntelen en maak op zo'n manier, voor mijn gevoel, een compleet fiasco van mezelf. Vorige week schudde ik kruiden uit een zakje op de plek waar ik het lipje van het zakje had liggen, in plaats van de pan. Voor mij zijn dit soort dingen best normaal (als je er met je hoofd niet bij bent, gaan dingen mis), maar mensen om mij heen zijn zo verbaasd over de dingen die ik verdwaasd doe, dat ik me voel als een verstandelijk gehandicapte.
Kortom; ik ben helemaal verstrooid. Ik heb moeite met uit bed komen en huishoudelijke taken uitvoeren; ik vergeet alles.
Nu kan het zo zijn dat het iets tijdelijks is wat als gevolg van iets optreedt, maar als er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en/of tips, zou dat fijn zijn. Het belangrijkste aspect om enigszins fatsoenlijk door het dagelijks leven te komen voor mij, is de controle over mezelf, en als ik dat niet heb, gaat alles mis.
reactie op @renelijten:
Carola van W Hallo 

Ik herken alles wat je zegt. Heb jij ooit cognitieve gedragstherapie gehad? 
Indigo in Helmond raad ik aan. Er werkt daar n vrouw die gespecialiseerd is in ADHD/ADD. 

Carola 
4 weken geleden

Beantwoorden

Manouk Locher 1 maand geleden geplaatst
Hoi Renée!

Hee, jij bent ook 22, wat leuk :)
Ik herken dat wel, dat onhandige en verstrooide en heel erg in gedachten verzonken. Vroeger maakte ik me daar druk om, maar nu ik dat niet meer doe is het minder erg. Ik lach erom en ga vrolijk weer verder. Wat anderen van me vinden boeit me niet zo veel meer, vooral mensen die me niet zo goed kennen. Mensen die me wel beter kennen waarderen net zoals ik mijn maffe kwalen. Ze weten dat ik mijn best doe. Maar misschien heb ik het ook minder erg dan jij, dat kan. Maar ik denk wel dat acceptatie wat kan schelen. 
Ik heb in een ander topic gereageerd met tips voor meer structuur enzo voor je dagelijkse bezigheden, misschien helpt het.

Groetjes!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 November 2017 om 14:01
Aantal lezers 22
Aantal reacties 3