Hulp zoeken

Laatste reactie 23/04/2021 19:06 door Laurie
· Markeren als ongelezen
Esmee Schoenmakers 1 maand geleden geplaatst
Hoi! Ik ben Esmee van 19 en normaal niet zo van de internetforums, veel te veel gedoe, maar hiervoor maak ik een uitzondering. Ik ben maanden geleden begonnen met het aflezen van het hele internet over adhd. Ik herkende mezelf hier heel erg in (voorbij het stereotype beeld) maar in deze corona tijd heb ik heel erg veel moeite om er mee om te gaan. Zoals mijn studie die nogal slecht gaat en veel meer.

Ik ben dus opzoek naar hulp hierbij, mijn huisarts had me doorgewezen, maar dat was een slechte ervaring. En ik wil dus opzoek naar een andere instantie.

Waar zijn jullie je adhd traject begonnen en zouden me kunnen aanraden?

Hebben jullie persoonlijk ook veel meer last van je adhd in deze periode, of het in deze periode ontdekt? En hoe gaan jullie ermee om (heb het hele internet afgelezen maar in principe doe ik al heel veel adhd tips uit mezelf onbewust)

Thanks voor het lezen
Esmee Schoenmakers 1 maand geleden geplaatst
Ik woon trouwens in brabant😅
reactie op @esmeeschoenmakers:
Esmee Schoenmakers En de instantie was de ggz groep eindhoven
1 maand geleden

Beantwoorden

Anne Sanders 3 weken geleden geplaatst
Hoi Esmee,

Ik ben Anne (25 jaar), student leraar Engels voor TTO scholen, en heb sinds kort mijn diagnose voor ADHD.

Wat vervelend dat je steeds meer last hebt van ADHD symptomen in deze tijd. Ik moet er zelf helaas ook aan geloven en heb meer last dan ooit. Thuis studeren en leren dat ik ADHD heb gaan voor mij maar moeizaam samen.

Ik woon zelf ook in Brabant en ben mijn traject vorig jaar in november begonnen. Ik was in februari van dit jaar eindelijk aan de beurt voor onderzoek, en dit heb ik gedaan bij ADHDCentraal in Eindhoven. Ik was hiervoor doorverwezen door mijn huisarts, en ik heb er een erg fijne ervaring mee gehad. Ik werd er goed geholpen, er werd goed naar me geluisterd, en ik had het idee dat de mensen daar niet alleen vakkennis hebben, maar ook ervaringsdeskundig zijn.

Als je er behoefte aan hebt zou ik zeker aanraden om verder te onderzoeken of wat jij ervaart ADHD is, het heeft mij in ieder geval veel houvast en verklaringen gegeven.

Ik hoop dat het je allemaal lukt, en ik wens je heel veel succes!
Laurie Slot 1 week geleden geplaatst
Erg rot voor jullie meiden! Ik ken t als geen ander! Heb 2 HBO studies vern**kt doordat ik niet optijd medicatie voorgeschreven kreeg destijds.. Met studieschulden en en alle gevolgen van dien. Ik kan me voorstellen dat het helemaal moeilijk is in deze rot tijd! 

Wat heel erg helpt en altijd zal blijven helpen is PLANNEN! 
elk einde van de week de planning maken voor de week erna.
En elke ochtend een kwartiertje ervoor gaan zitten om een planning te maken van wat je die dag gedaan wil hebben. Mocht je dan tussendoor ergens vast blijven hangen, kun je een andere taak oppakken die je ook die dag gedaan wil hebben. 

Werk in korte blokken van max 50 minuten en zet dan een wekker voor minimaal 10 minuten pauze waarin je even iets ontspannends gaat doen. 

Wissel het zware werk vooral ook af met hobby. Maar plan dit van tevoren in in je schema en zet wekkers voor jezelf.

plan bij elke activiteit 10% extra tijd voor onvoorziene zaken.
En werk vooral ook met een to do lijst in kleuren rood, geel en groen zodat je makkelijk dringende zaken kan onderscheiden en die niet laat liggen tot het einde.

Heel veel succes ladies!
Mochten jullie nog guidance nodig hebben,
ik ben consulente bij sexpower.online
Laurie is de naam.
Jullie zijn altijd welkom om te brainstormen als je ergens vast loopt!

toitoitoi!
Laurie


Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 April 2021 om 15:49
Aantal lezers 21
Aantal reacties 5