Horen gevoelige zintuigen erbij ?

Laatste reactie 06/12/2017 20:53 door Annemiek
· Markeren als ongelezen
War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Mijn neus is erg gevoelig, ik ruik snel allerlei luchtjes wat lang niet altijd prettig is. Iemand met een minder frisse adem bijvoorbeeld , daar ga ik liever iets verder van staan of zitten als dat kan.
Harde geluiden vind ik erg vervelend, altijd al gehad ook. Bij onweer de donder, vuurwerk, helikopters die laag overkomen etc. Het doet bijna pijn, de tv overstemd voor mij snel de hele kamer, erg lastig soms, het leidt ook af natuurlijk maar dat is wat anders.
Hebben meer mensen met adhd dit en hoort het erbij of is het gewoon iets van mijzelf ?
Renée Lijten 2 maanden geleden geplaatst
Mensen met ADHD hebben een overgevoeligheid voor prikkels - die neem je waar door je zintuigen.
Ik heb het zelf ook; meer dat me alles opvalt en ik overal bij stilsta. Ik heb er geen last van op dezelfde manier als jij,; als ik direct last heb van prikkels, denk ik dat ik vooral geïrriteerd word. Wel kan ik heel ontroerd raken of juist heel bang ergens van. Ik heb een spinnenfobie - maar ik weet dat ze niets doen zijn en niet gevaarlijk zijn, hier. Toch denk ik dat ik doodga als ik zo'n jaagspin zie rondrennen hoor. Da's puur het beeld van.
Ik heb vooral een overgevoeligheid op sfeer en de uitstraling van mensen.
Je hebt ook mensen zonder ADHD met een overgevoeligheid voor prikkels - het zou zuur zijn als je dat er ook nog bij hebt.
Angel A 2 maanden geleden geplaatst
Mijn zoontje van 8 (adhd) is inderdaad heel gevoelig voor alles wat via de zintuigen binnenkomt. Geuren en geluiden heel erg. Kan hij echt van achteruit deinzen. Vingers in zijn oren. Ruikt altijd als eerste vieze geuren. Maar ook structuren in zijn mond, kledingnaadjes die niet fijn zitten, te strakke kleding etc. Dus inderdaad wel herkenbaar.
War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Oh ja die ook. lusjes, labeltjes, de hoeken van de naden in sommige sokken, brrr....
Annemiek van der Meijden 2 maanden geleden geplaatst
ADHD/ADD gaat samen met hoogsensitiviteit! Zelf heb ik het met geluiden en gevoel met huid en vaak heel moe.... doordat je vaak in iemands energie meegaat en aan het scannen bent wat er rond je heen gebeurt.
Je kan er veel aan doen, ik ben nu bezig om mijn (HSP) te benutten en voor dingen te leren af te sluiten. (Jolanda Hoogkamer) super zoveel herkenbare dingen. Er gaat een wereld voor me open.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 November 2017 om 15:48
Aantal lezers 31
Aantal reacties 5