Hoogte dexamfetamine

Laatste reactie 19/12/2020 15:01 door Izzy
· Markeren als ongelezen
Wendy Vorstenbosch 1 jaar geleden geplaatst
Hoi hoe hoog is jullie dosering ?
En hoeveel neem je deze per dag?
Hoe voel je je eronder,kun je omschrijven wat het verschil is met of zonder medicatie??

Hebben jullie ook een bepaalde tic?

Ik zelf zit op 17 tabletjes 2.5 mg Over de dag verdeeld
Enig nadeel wat ik ondervind ik blijf maar trekken met me mond of span me kaken telkens aanvaar zou ik enorm graag vanaf willen.
Renée Charlotte 1 jaar geleden geplaatst
Dat is best een forse dosis, maar als je er baat bij hebt prima toch .
Ik zat eerst op 6 tabletjes van 2,5 mg per dag en nu meestal nog 4 of 5 ivm slaapproblemen.
Ik slik er wel een antidepressiva bij, maar die helpt niet zozeer tegen de ADHD.

Ik kan wat beter concentreren (nog niet optimaal) en wat minder impulsief en onrustig.
Mijn stemming is stabieler.
Tijdens de rebound zit ik een half uurtje niet zo lekker in mijn vel en meer piekeren.
Sabine Van Ommeren 1 jaar geleden geplaatst
Hoi ik neem het maar een paar keer per week. Ik voel me rustiger en blijer. Zonder dex ben ik chaotisch in m'n denken en doen. Ik neem het alleen als ik een drukke dag voor de boeg heb. Meestal 1 of 2 keer 5 mg 
JJ S 1 jaar geleden geplaatst
Afhankelijk van mijn dagplanning slik ik 2 a 3 momenten op een dag en dan 2x5 mg per moment. Ik merk dat ik er opgewekter van wordt en veel zin heb om dingen te ondernemen. Motivatie om saaie dingen te doen is makkelijker op te brengen. Angst om afgewezen te worden of te falen is kleiner (vergelijkbaar met als je 1 of 2 biertjes op hebt).

De enorme wirwar van gedachtes en flarden van kennis in mijn hoofd lijken ook ineens meer op hun plaats te vallen. Gevolg is dat ik ineens heel goed oplossingen zie die voor sommigen nog 3 of 4 denkstappen te ver vooruit liggen. 

En dan is op situaties het wel eens lastig om mijn enthousiasme terug te schakelen en dat te vertalen naar een beknopt stappenplan dat voor anderen te volgen is (oefening baart wel kunst moet ik zeggen). Ik ga er blijkbaar ook veel meer van praten. Innerlijke onrust verplaatst zich als het ware meer naar buiten. Ook vind ik het veel lastiger om los te komen van een hyperfocus.

En dan de slaap. Ben van nature een nachtmens en kan ontzettend genieten van hoe stil de wereld is als iedereen slaapt. En dan wil ik me wel eens tot in de kleine uurtjes verzetten tegen de slaap. Te laat in de middag dex innemen helpt daarbij niet. En al helemaal niet als mijn ADHD brein 's nachts denkt. "Ach ja, morgen 2 pilletjes en een bak koffie er in en ik kan weer door.... ". Die stem moet ik af en toe nog bezweren....

Ik heb inderdaad ook ineens wat last van een tic waarbij ik steeds op mijn tong bijt.....

't is nu een beetje het gevoel dat ik niet met en niet zonder de meds kan :-). Maar voorlopig ga ik er nog even mee door omdat ik het gevoel heb op de goede weg te zijn.
Bibi Louise 1 jaar geleden geplaatst
Net 3e dag begonnen naar een k....ervaring met andere medicatie. Nu 3x 5 mg opbouwen en straks mogelijk verhogen. Ik ervaar ook enorm de trekken van mijn kaken. Had ik voorheen al omdat ik een kies mis dus ik had dat gekke trekje al maar nu is het nog erger!! vreselijk! Verder heb ik er veel over gelezen, droge mond schijnbaar, is bij nog niet het geval en minder eetlust, denk dat geen een MG dit voor elkaar krijgt bij mij.....maar merk wel iets. voel me wel opgewekter en meer bij de les, komt meer uit mijn handen merk ik. 
Kevin De Vries 1 jaar geleden geplaatst
De dosering is per persoon verschillend. Zo neem ik bijvoorbeeld 2x per dag 150mg lisdexamfetamine. Dat is dus 3x 45mg dexamfetamine per dag ongeveer. Gaat al maanden goed en huisarts vindt het goed. Heeft allemaal te maken met afbraaksnelheid, receptorgevoeligheid etc. Laat je dus niks wijsmaken door anderen om de ‘maximale hoogte’. Die is er namelijk simpelweg niet.
Izzy Busy 1 jaar geleden geplaatst
Ik neem 5mg of 7,5mg Tentin om de 5 uur. Aangeraden is mij: om 8u, 13u en 18u. Maar om 18u neem ik hem op dit moment niet ivm slapen. Dat ga ik straks wel weer proberen, om te kijken of ik toch kan slapen. Maar ik ben net begonnen, dus ik wil het even aankijken. Wellicht ga ik ook overstappen naar langwerkende ipv 5 uur.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 July 2020 om 23:10
Aantal lezers 84
Aantal reacties 7