Hoi allemaal,

Laatste reactie 23/01/2019 08:34 door Coen
· Markeren als ongelezen
Niels Dh 1 jaar geleden geplaatst
Even voorstellen, ik ben Niels en een jaartje of zes geleden is er ADHD bij mij vastgesteld. Ik heb daar toen medicatie (concerta) en gedragstherapie voor gehad. Dat heeft beide enorm goed geholpen. Ik ben daarna wel gestopt met de medicatie. Mijn collegas op het werk gaan er heel goed mee om en daar ben ik blij mee. Uhmm verder praat ik veel haha. Leuk dit forum gevonden te hebben. Groet, Niels
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Welkom ! 
Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Haha, ja daar hebben wel meer van ons last van, dat veel praten ;) Welkom!
Mooi dat je het je collega's hebt kunnen vertellen! Hoe helpen ze je?
Bij mij is er een keer flink misbruik gemaakt van mijn openheid over m'n ADHD, dus ik verzwijg het nu maar, terwijl ik er liever wel open over zou willen kunnen zijn, zodat de omstandigheden aangepast kunnen worden aan mijn ADHD en meer gedaan kan krijgen.
Niels Dh 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Sara, dat is niet fijn om te horen dat er misbruik gemaakt is van je openheid. Ik hoop voor je dat je in een andere situatie komt waarbij je meer begrip krijgt.

Mijn collega's heb ik het dus ooit een voor een verteld (ik werk bij een klein bedrijf met tien mensen ongeveer). Als er een nieuwe collega komt vertel ik het pas na een paar maanden naar gelang de situatie. De reacties zijn altijd ongeveer gelijk, ze weten dat ik van tijd tot tijd erg druk kan zijn, en ze weten nu ook waarom.

Toen de bureau indeling op kantoor anders werd hebben we in overleg besloten dat ik niet in het midden zit haha. Dat zou te veel impulsen opgeleverd hebben. Ik zit naast een glazen scheidingswand en met mijn rug naar de buitenmuur van het kantoor, een soort nisje zeg maar. Naast mij zit afwisselend of de directeur of een oudere (59!) rustige collega. Andere collega's geven het aan als het te druk wordt, en dan neem ik heel even pauze. Gelukkig houden ze ook allemaal van een geintje en een beetje drukte dus dat helpt enorm!
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Welkom Niels!! Wat een prachtig verhaal en super goed om te lezen dat jouw collega's dit accepteren zo als je bent.. in veel gevallen (eigen ervaring) is die lange na niet zo.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 January 2019 om 19:10
Aantal lezers 18
Aantal reacties 5