Hoge dosis ritalin bij volwassenen !?

Laatste reactie 23/08/2019 20:56 door ADD
· Markeren als ongelezen
Peter Bartels 8 maanden geleden geplaatst
Wie heeft de zelfde ervaring als ik, een dosis van 150mg/160mg ritalin per dag ? Komt overeen met 10mg per uur. Dit zonder bijwerkingen, goede bloedspiegel en uitstekende bloeddruk en hartfunctie!
Geen gebruik van andere middelen! 
Ik functioneer hiermee uitstekend, ook slapen is geen probleem !
Einig nadeel is de rebound ! Bij het stoppen met de medicatie duurt de rebound ca. 3 dagen. Vanaf de eerste dag vraagt mijn (directe omgeving) mij of ik mijn pilletje vergeten ben !? 

Ben ik een uitzondering ???
Graag reactie !
reactie op @peterbartels:
Andries McQueen Waarom zou je dat dan doen? stoppen? 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank inderdaad @andriesb​ .. 

@peterbartels​ wil je juist stoppen met de Ritalin medicatie dan?
8 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Diepenmaat Ik zit in de opbouw nu 100 mg rebound van 5uur gehad .erg vervelend.waarom zo hoog?
8 maanden geleden

Beantwoorden

w de bruine das  dus het  problee  ten eerste vind ik dat je een hoge dosering heb  en tsja  ik kon niet tegen ritalin en tegen een rebound  is niks  te doen is een soort van afkicken iedre keer7 maanden geleden

Beantwoorden

Peter Bartels Stoppen is niet mijn bedoeling ! Was alleen nieuwsgierig naar de hoeveelheid mtb lotgenoten ! 😉👍
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 8 maanden geleden geplaatst
@peterbartels​ ik lees niet vaak dat mensen met ADHD zo'n hoge dosis Ritalin innemen.. maar fijn dat je verder geen nare bijwerkingen hebt.. wat is het maximale dan bij Ritalin wat je per dag mag slikken?

Wanneer het jou goed bevalt, is het prima toch :) denk wel dat je één van de weinigen bent die een dosis als dit hanteren.

Heb wel eens meer gelezen hier op het forum over hoge doseringen van Ritalin. 

in het volgende Ritalin topic kun je ook verschillende ervaringen lezen.. https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-ritalin-bij-volwassenen-praktijkvoorbeelden

lees al wel iemand die ook op 150mg zit.. en bij een ander die aangeeft dat zijn of haar huisarts niet verder gaat dan maximaal 100mg.
Neel A 8 maanden geleden geplaatst
Dag Peter,

Voor ik met Strattera begon, nam ik een dosis van 110 mg per dag, en soms was dat te weinig. Strattera slaat niet zo goed bij me aan, dus overweeg terug met Rilatine te starten.
Heeft jouw psychiater die hoge dosis voorgeschreven? En voel je je er goed bij?

Groetjes,
N
Guido Wegman 8 maanden geleden geplaatst
hoi peter , ik gebruik ook hoge dosis methyl, hoe is jou verdeling op de dag?
reactie op @guidowegman2:
Peter Bartels Hoi Guido, ik begin met 2x 10mg. Daarna op gevoel (voor rebound optreed) iedere keer 1x 10mg. Gemiddeld 10mg per uur, tussen opstaan en naar bed gaan. Dus geen vaste tijden. Bij mij zeer afhankelijk van de werkzaamheden, geestelijke belasting en activiteiten. Daarom op gevoel, en heb daar op deze mannier zeer veel baat bij. 😉👍
7 maanden geleden

Beantwoorden

Soesje W. 8 maanden geleden geplaatst
Daar kom ik aan met m'n 36 mg per dag! Bizar dit, ik had al hartkloppingen bij 27 mg als ik er koffie bij dronk. Ik moest nu wat omhoog omdat ik er niet veel meer van merkte. Ik gebruik overigens de langwerkende variant...

Bij mijn jongste dochter merkt de omgeving (en wij zelf) het ook meteen als we haar pilletje zijn vergeten. Dan gaat het helemaal niet goed op school en heeft ze erg tegendraads en druk gedrag. Bizar dat het zoveel invloed heeft... zij gebruikt maar 18 mg op een dag (langwerkend). 
reactie op @soesje:
Peter Bartels Tsja .. interessant ! Concerta krijg ik persoonlijk pijn in mn lijf van. Voor mij heel vervelend spulletje. Mijn zoon werd depressief van ritalin ! En ken iemand die begon met 10mg ritalin, en 1 uur later op eerste hulp zat omdat ze dacht dat ze dood ging, of hartaanval had. Totale paniek. 😬😳 Daarom ... het zijn geen lullige middelen, en ieder lichaam reageert anders op de verschillende middelen en hoeveelheid daarvan ! 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Guido Wegman 8 maanden geleden geplaatst
hi , ik zit ook altijd verbaast te kijken dat er mensen zijn die met 3x10 de dag door komen. zelf gebruik ik een hoge dosis, maar ik heb daar lichamelijk geen bijwerking van. 
reactie op @guidowegman2:
Coen Olde Bijvank welke dosis Ritalin gebruik jij dan?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Diepenmaat 7 maanden geleden geplaatst
Hoi ik gebruik nu 4 maal 3 tabletten van 10 mg om de 3 uur gaat heel goed  echter in de middag kwamen drukte en prikkels hard binnen en ik reageer dan extreem snel daarop.ook kreeg ik acuut een heel droge mond .ik gebruik alleen kortwerkende methyl.
Iemand hier ervaring mee?
Graag reactie
reactie op @patrickdiepenmaat:
Peter Bartels Tsa .. Logisch ! Ritalin is Zo lichaamsafhankelijk en individueel ! Persoonlijk voel ik het aan wanneer ik (voor rebound optreed) een tablet moet nemen. Gaat bij mij automatisch ! Rebound wil je kost wat kost voorkomen .. toch !? 😖 3 tabletten in 1 keer ? 😬 Lijkt mij beetje veel !? Ik zit gemiddeld op 1x10mg ritalin per uur. Probeer het eens op gevoel te nemen. En niet abstract, op tijd en 3 tabletten in 1 keer. Grote kans dat je hiervan profijt hebt ! 😉👊
7 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Diepenmaat 7 maanden geleden geplaatst
Heb ik gedaan gaat stuk beter
reactie op @patrickdiepenmaat:
Peter Bartels 😃👌 .. Top ! 👍
7 maanden geleden

Beantwoorden

w de bruine 7 maanden geleden geplaatst
ik denk dat ritalin  never  werkt op  een hoge dosering schrik  er van  in  1999  kreeg ik  dat  ook  80mg per dag  drama en dexafetima werkt  beter  slik 20 mg  per  dag
w de bruine 7 maanden geleden geplaatst
nog  ff  is abnormaal  peter  zoeen hoge  dosering het lijkt  of  je  er  aan verslaafd  bent en  dat je nu nog  geen probleem is kan kloppen maar geloof  me dit  gsa jij niet  volhouden
reactie op @wdebruine:
Peter Bartels Wat is volgens jou een verantwoorde dosis ritalin ? Hoelang hou ik het vol volgens jou,, wat gebeurd er dan ? Verslaafd ? Ik neem het net zo makkelijk niet ! Moet dan alleen door de rebound heen, moet even uitkomen ivm werkzaamheden. Graag reactie, groet Peter ..
7 maanden geleden

Beantwoorden

Koenraad van Geert ik vind dat je de suggestie dat je verslaafd zou zijn heel beschaafd opneemt. De keren dat artsen, psychiaters, apothekers,verpleging mij ronduit zonder enige schroom als verslaafde bestempelden zonder mijn achtergrond te kennen zijn legio. Nu ben ik daar zo gevoelig aan geworden dat ik aan zulke opmerkingen bijzonder zwaar til.
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Guido Wegman 7 maanden geleden geplaatst
hi, peter ik gebruik ook een hoge dosis en dit op voorschrift van mn arts.  ik heb hier een antwoord van een arts die verbonden is aan adhd netwerk. en daar vragen beantwoord.

De dosering methylfenidaat voor volwassenen is niet aan een bepaald maximum gebonden. Pas als er bijwerkingen optreden is de dosering te hoog. Je hoogt dus op totdat het effectief is en er niet te veel storende bijwerkingen zijn. Dit kan voor een ieder een geheel andere dosering opleveren. Ik heb sommige volwassenen die het heel goed doen op 4 maal daags 5 mg en volwassenen die 6 maal daags 30 mg nodig hebben. En dan zit je op de 180 mg. Dit zijn wel uitersten van het spectrum, gemiddeld is het 5 a 6 maal daags 15 a 20 mg. 

hoop dat je hier wat mee kan. 
reactie op @guidowegman2:
Peter Bartels Dankje Guido, jouw mening ben ik het absoluut mee eens. Zo heb ik het ook van de "Experts" geleerd gekregen. Maarja, de raarste cowboy verhalen over dit thema doen de ronde ... 😉👌 Dank nogmaals voor je onderbouwing.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Guido Wegman 7 maanden geleden geplaatst
geen probleem, als je nog wat wilt weten vraag gerust
reactie op @guidowegman2:
John Dex Ik ben heel benieuwd wat de gemiddelde hoeveelheid voorgeschreven dexamfetamine is en zit daar een maximale aan ?

Mijn huisarts schrijft max 20mg per dag voor terwijl ik 10mg per inname nodig heb met een erg korte werkingstijd van ongeveer 3 uur.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 7 maanden geleden geplaatst
Mee eens dat de werking heel persoonlijk is. Mijn behandelaar had een grote kerel van 100 kilo en die had aan dexamfetamine 2,5mg genoeg voor de hele dag. Als hij meer nam, dan kreeg hij forse bijwerkingen. Hij heeft ook een patiënte die heel tenger is en die had ook een hele hoge dosis medicatie nodig. Het is inderdaad maar net hoe je er op reageert...
Fabienne Craninx 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben ook ADD'r Belgie .
Ik ben een vrouw ,misschien dat mannen veel beter hoge dosissen verdragen.wat mij betreft ,rilatine =methylphenidaat is noodzakelijk .maar als je teveel neemt ,zowiso ga je naar meer omdat de rebound sneller komt .Dus bij mij is rilatine een rot middel maar zonder gaat niet .denk niet dat het zonder gevolgen blijft .het is helemaal niet onschuldig .het lost alleen een beetje de symptomen op tot je aan een te hoge dosis zit .Het is smerige boel die rilatine :depressie,hartkloppingen,vermoeudheid ,..;maar geen geneesmiddel voor deze ziekte die mijn leven kapot maakt .
Alfamale ... 3 maanden geleden geplaatst
Ik neem nu terug rilatine om de 2 uur 10mg en gisteren had ik energie(na de middag) en
vandaag heb ik hartkloppingen,nerveus,totaal geen energie etc...Heb vandaag wel niet zo een eetlust.Hoe komt dit toch?
reactie op @alfamale:
John Dex Er zijn 2 belangrijke regels voor een stabiele werking van deze medicatie:

1. Zorg dat je voldoende rust / slaapt !

2. Probeer ook altijd eerst wat te eten voordat je de medicijnen innemend dit kan veel bijwerkingen en wisselwerking voorkomen of verminderen.

Deze medicatie werk vaak veel heftiger op een lege maag dus dat kan de reden zijn dat de uitwerking nu erger is dan de dag ervoor.
3 maanden geleden

Beantwoorden

ADD type 3. Voldoende bewegen! Want hoe meer je beweegt, des te beter je slaapt en hoe beter je kunt eten en hoe minder de bijwerkingen en des te meer profijt van de medicatie.
4. RRR, rust regelmaat reinheid. Suf, maar het werkt wel. Met regelmaat de medicatie innemen, geen alcohol of andere drugs, goed eten en voldoende slapen. 
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Koenraad van Geert 2 maanden geleden geplaatst
Ik nam tussen de 160 en 200 mg per dag. Huisarts bepaalde samen met mij die dosering na langzaam op te bouwen. Begon bij de laagste dosis en gingen zo naar omhoog tot zo veel mogelijk symptomen zo goed mogelijk werden onderdrukt met zo weinig mogelijk bijwerkingen. Waar in het bijzonder naar werd gekeken zijn: bloeddruk, pols, hoofdpijn, motorische onrust, tics, psychose, hallucinatie, agitatie, gewicht, slaap, veranderingen in de persoonlijkheid.
Ik had geen bijwerkingen. Tot op een dag mijn psychiater (die de diagnose had gesteld maar het verder bepalen van dosering en voorschrijven overliet aan mijn toenmalige huisarts) mijn huisarts terugfloot en zomaar, zonder enige onderzoek, zonder mij zelfs nog maar te zien de dosering halveerde. Sindsdien geniet ik van mij dag tot 16.00. Dan werkt de medicatie uit, beland ik in die vreselijke rebound en is de rest van mijn dag een doffe ellende. Ik ga uiteindelijk van miserie slapen, wat niet lukt door de onrust. Iets wat prima ging met mijn hogere dosering. Ik heb constant conflicten met mijn vrouw, ben mijn vrienden verloren, sociaal geïsoleerd geraakt, beleef na 16.00 nergens nog plezier aan, alles loopt in het honderd. Dit is niet vol te houden. Ondanks publicaties over hoger dan normale doseringe, die ik vond (gezocht tot in de universiteits bibliotheek van Gent, dus niet van een schimmige website) en liet zien aan psychiater (bad idea), ondanks mij verzoek de dosering te herbepalen zoals mijn huisarts dat heeft gedaan, ondanks mijn verzoek te onderzoeken of ik een ultra rapid metabolizer zou kunnen zijn weigert ze de dosering te herbepalen, erger, ze wees zal mijn verzoeken tot onderzoek af. Terwijl dat het enige is dat mij kan redden. Ik heb zelfs aangeboden om in opname te gaan tijdens het herbepalen van de dosering zodat men van dichtbij mij in het oog kon houden en mijn parameters nemen maar ook dat viel in dovemansoren. Ik vraag me echt af waarom ze dit doet. Veranderen van psychiater heb ik al geprobeerd, tot twee keer toe. In het begin leken de twee andere mee te werken maar na te hebben overlegt met mijn eerste psychiater (wat altijd gebeurt) veranderde hun houding. Dit is niet vol te houden.  Heeft er iemand een suggestie? Ik heb maar een leven en moet met lede ogen aanzien hoe het nu al enkele jaren voorbij kabbelt zonder dat ik er veel aan heb. Terwijl het perfect anders zou kunnen. DIt is niet enkel erg frustrerend maar drijft mij tot wanhoop. En woede. Door de onwil van psychiaters en ongetwijfeld disinteresse (, ik heb al zo veel keren aangeboden/verzocht om op zijn minst de dosering te herbepalen terwijl ze mij nauw opvolgen, zelfs in opname wil ik daarvoor gaan, een DNA onderzoek dat kan uitwijzen of ik het medicijn te snel "verbrand" dingen die -indien men mij niet gelooft- kunnen bewijzen dat ik niet lieg) wordt mijn leven dat door adhd al zo is getekend nog verder verknoeit. Ziek word ik daarvan. ziek en gek.
Fabienne Craninx 1 maand geleden geplaatst
ben zeker dat je nooit juiste hoeveelheid methylphenidaat gaat behouden .Het is spijtig genoeg verslavend ,dus zal je altijd meer nemen omdat rebound sneller komt en niet bepaald een aangenaam gevoel is .Ik zou willen hopen dat ik kan stoppen met die medicatie .
Al ben ik chaotisch,maar niet meer afhankelijk.
Twijfel enorm of het gaat lukken omdat je psychisch gaat hunkeren naar die medicatie .
ADD type 1 maand geleden geplaatst
Wat ook een veelgemaakte fout is, is denken dat verhoging van aantal mg effect heeft. Echter is vermindering van tijdinterval efficiënter dan steeds meer mg per keer nemen. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 February 2019 om 04:09
Aantal lezers 48
Aantal reacties 34