Hoge dosis ritalin bij volwassenen !?

Laatste reactie 21/02/2019 16:13 door Linda
· Markeren als ongelezen
Peter Bartels 2 maanden geleden geplaatst
Wie heeft de zelfde ervaring als ik, een dosis van 150mg/160mg ritalin per dag ? Komt overeen met 10mg per uur. Dit zonder bijwerkingen, goede bloedspiegel en uitstekende bloeddruk en hartfunctie!
Geen gebruik van andere middelen! 
Ik functioneer hiermee uitstekend, ook slapen is geen probleem !
Einig nadeel is de rebound ! Bij het stoppen met de medicatie duurt de rebound ca. 3 dagen. Vanaf de eerste dag vraagt mijn (directe omgeving) mij of ik mijn pilletje vergeten ben !? 

Ben ik een uitzondering ???
Graag reactie !
reactie op @peterbartels:
Andries McQueen Waarom zou je dat dan doen? stoppen? 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank inderdaad @andriesb​ .. 

@peterbartels​ wil je juist stoppen met de Ritalin medicatie dan?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Diepenmaat Ik zit in de opbouw nu 100 mg rebound van 5uur gehad .erg vervelend.waarom zo hoog?
2 maanden geleden

Beantwoorden

w de bruine das  dus het  problee  ten eerste vind ik dat je een hoge dosering heb  en tsja  ik kon niet tegen ritalin en tegen een rebound  is niks  te doen is een soort van afkicken iedre keer2 maanden geleden

Beantwoorden

Peter Bartels Stoppen is niet mijn bedoeling ! Was alleen nieuwsgierig naar de hoeveelheid mtb lotgenoten ! 😉👍
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 2 maanden geleden geplaatst
@peterbartels​ ik lees niet vaak dat mensen met ADHD zo'n hoge dosis Ritalin innemen.. maar fijn dat je verder geen nare bijwerkingen hebt.. wat is het maximale dan bij Ritalin wat je per dag mag slikken?

Wanneer het jou goed bevalt, is het prima toch :) denk wel dat je één van de weinigen bent die een dosis als dit hanteren.

Heb wel eens meer gelezen hier op het forum over hoge doseringen van Ritalin. 

in het volgende Ritalin topic kun je ook verschillende ervaringen lezen.. https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-ritalin-bij-volwassenen-praktijkvoorbeelden

lees al wel iemand die ook op 150mg zit.. en bij een ander die aangeeft dat zijn of haar huisarts niet verder gaat dan maximaal 100mg.
Neel A 2 maanden geleden geplaatst
Dag Peter,

Voor ik met Strattera begon, nam ik een dosis van 110 mg per dag, en soms was dat te weinig. Strattera slaat niet zo goed bij me aan, dus overweeg terug met Rilatine te starten.
Heeft jouw psychiater die hoge dosis voorgeschreven? En voel je je er goed bij?

Groetjes,
N
Guido Wegman 2 maanden geleden geplaatst
hoi peter , ik gebruik ook hoge dosis methyl, hoe is jou verdeling op de dag?
reactie op @guidowegman2:
Peter Bartels Hoi Guido, ik begin met 2x 10mg. Daarna op gevoel (voor rebound optreed) iedere keer 1x 10mg. Gemiddeld 10mg per uur, tussen opstaan en naar bed gaan. Dus geen vaste tijden. Bij mij zeer afhankelijk van de werkzaamheden, geestelijke belasting en activiteiten. Daarom op gevoel, en heb daar op deze mannier zeer veel baat bij. 😉👍
1 maand geleden

Beantwoorden

Soesje W. 2 maanden geleden geplaatst
Daar kom ik aan met m'n 36 mg per dag! Bizar dit, ik had al hartkloppingen bij 27 mg als ik er koffie bij dronk. Ik moest nu wat omhoog omdat ik er niet veel meer van merkte. Ik gebruik overigens de langwerkende variant...

Bij mijn jongste dochter merkt de omgeving (en wij zelf) het ook meteen als we haar pilletje zijn vergeten. Dan gaat het helemaal niet goed op school en heeft ze erg tegendraads en druk gedrag. Bizar dat het zoveel invloed heeft... zij gebruikt maar 18 mg op een dag (langwerkend). 
reactie op @soesje:
Peter Bartels Tsja .. interessant ! Concerta krijg ik persoonlijk pijn in mn lijf van. Voor mij heel vervelend spulletje. Mijn zoon werd depressief van ritalin ! En ken iemand die begon met 10mg ritalin, en 1 uur later op eerste hulp zat omdat ze dacht dat ze dood ging, of hartaanval had. Totale paniek. 😬😳 Daarom ... het zijn geen lullige middelen, en ieder lichaam reageert anders op de verschillende middelen en hoeveelheid daarvan ! 
1 maand geleden

Beantwoorden

Guido Wegman 2 maanden geleden geplaatst
hi , ik zit ook altijd verbaast te kijken dat er mensen zijn die met 3x10 de dag door komen. zelf gebruik ik een hoge dosis, maar ik heb daar lichamelijk geen bijwerking van. 
Patrick Diepenmaat 2 maanden geleden geplaatst
Hoi ik gebruik nu 4 maal 3 tabletten van 10 mg om de 3 uur gaat heel goed  echter in de middag kwamen drukte en prikkels hard binnen en ik reageer dan extreem snel daarop.ook kreeg ik acuut een heel droge mond .ik gebruik alleen kortwerkende methyl.
Iemand hier ervaring mee?
Graag reactie
reactie op @patrickdiepenmaat:
Peter Bartels Tsa .. Logisch ! Ritalin is Zo lichaamsafhankelijk en individueel ! Persoonlijk voel ik het aan wanneer ik (voor rebound optreed) een tablet moet nemen. Gaat bij mij automatisch ! Rebound wil je kost wat kost voorkomen .. toch !? 😖 3 tabletten in 1 keer ? 😬 Lijkt mij beetje veel !? Ik zit gemiddeld op 1x10mg ritalin per uur. Probeer het eens op gevoel te nemen. En niet abstract, op tijd en 3 tabletten in 1 keer. Grote kans dat je hiervan profijt hebt ! 😉👊
1 maand geleden

Beantwoorden

Patrick Diepenmaat 1 maand geleden geplaatst
Heb ik gedaan gaat stuk beter
reactie op @patrickdiepenmaat:
Peter Bartels 😃👌 .. Top ! 👍
1 maand geleden

Beantwoorden

w de bruine 1 maand geleden geplaatst
ik denk dat ritalin  never  werkt op  een hoge dosering schrik  er van  in  1999  kreeg ik  dat  ook  80mg per dag  drama en dexafetima werkt  beter  slik 20 mg  per  dag
w de bruine 1 maand geleden geplaatst
nog  ff  is abnormaal  peter  zoeen hoge  dosering het lijkt  of  je  er  aan verslaafd  bent en  dat je nu nog  geen probleem is kan kloppen maar geloof  me dit  gsa jij niet  volhouden
reactie op @wdebruine:
Peter Bartels Wat is volgens jou een verantwoorde dosis ritalin ? Hoelang hou ik het vol volgens jou,, wat gebeurd er dan ? Verslaafd ? Ik neem het net zo makkelijk niet ! Moet dan alleen door de rebound heen, moet even uitkomen ivm werkzaamheden. Graag reactie, groet Peter ..
1 maand geleden

Beantwoorden

Guido Wegman 1 maand geleden geplaatst
hi, peter ik gebruik ook een hoge dosis en dit op voorschrift van mn arts.  ik heb hier een antwoord van een arts die verbonden is aan adhd netwerk. en daar vragen beantwoord.

De dosering methylfenidaat voor volwassenen is niet aan een bepaald maximum gebonden. Pas als er bijwerkingen optreden is de dosering te hoog. Je hoogt dus op totdat het effectief is en er niet te veel storende bijwerkingen zijn. Dit kan voor een ieder een geheel andere dosering opleveren. Ik heb sommige volwassenen die het heel goed doen op 4 maal daags 5 mg en volwassenen die 6 maal daags 30 mg nodig hebben. En dan zit je op de 180 mg. Dit zijn wel uitersten van het spectrum, gemiddeld is het 5 a 6 maal daags 15 a 20 mg. 

hoop dat je hier wat mee kan. 
reactie op @guidowegman2:
Peter Bartels Dankje Guido, jouw mening ben ik het absoluut mee eens. Zo heb ik het ook van de "Experts" geleerd gekregen. Maarja, de raarste cowboy verhalen over dit thema doen de ronde ... 😉👌 Dank nogmaals voor je onderbouwing.
1 maand geleden

Beantwoorden

Guido Wegman 1 maand geleden geplaatst
geen probleem, als je nog wat wilt weten vraag gerust
Linda Alexandra 1 maand geleden geplaatst
Mee eens dat de werking heel persoonlijk is. Mijn behandelaar had een grote kerel van 100 kilo en die had aan dexamfetamine 2,5mg genoeg voor de hele dag. Als hij meer nam, dan kreeg hij forse bijwerkingen. Hij heeft ook een patiënte die heel tenger is en die had ook een hele hoge dosis medicatie nodig. Het is inderdaad maar net hoe je er op reageert...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 February 2019 om 04:09
Aantal lezers 28
Aantal reacties 24