Hoe voelt te hoge dosering/werken medicijnen wel?

Laatste reactie 03/11/2020 22:03 door Linda
· Markeren als ongelezen
Sandra Van hees 10 maanden geleden geplaatst
Ik ben Sandra was in april dit jaar na opbouwen ingesteld op 72 mg concerta. Ik ben weer gaan werken doe meer in en om het huis ga weer meer sociale contacten aan. 
Heb nu ruimte hiervoor omdat de therapie voor de  persoonlijkheids problematiek goed geholpen heeft.

Ik merk de laatste maanden dat de werking van de medicatie veel te weinig is. Irriteer me aan bewegen van de voet van mijn man tijdens tv kijken, geluidjes in en om het huis, als dingen niet op zijn plek liggen. Continu alles kwijt en vergeten. Heb geen overzicht meer in kleine huishoudelijke taken raak in paniek en bij meer emotie weer behoefte mezelf pijn te doen. 

In overleg met psychiater de medicatie verhoogd naar concerta 90. Iets minder last maar nog steeds alle symptomen behalve neiging tot pijn doen en de paniek eerder angst te noemen.
Ik heb nu eenmalig 104 gebruikt, omdat ik weet dat ik hiernaar wordt opgehoogd woensdag. Ik merkte nog steeds veel irritatie overprikkeldheid naar mijn omgeving, maar niet meer systemisch in mijn lichaam.
Wel was ik bozer naar mijn man.

Nu vraag ik me af of sneller boos een gevolg is van te hoge dosering?

Zijn mijn klachten wel gerelateerd of verergerd door ADHD
Is het verstandig toch te gaan kijken naar andere medicatie.

Groetjes Sandra
Coen Olde Bijvank 10 maanden geleden geplaatst
Mijn ervaringen met medicatie langwerkende methylfenidaat zijn als volgt:

Wanneer ik teveel inneem wordt ik juist nog drukker.. maar tegenwoordig zit ik op juiste dosis.. ik vind het een super medicijn..

Het grote nadeel is zijn de rebounds.. ik veel prikkelbaarder, sneller geïrriteerd etc..

Dit was voor de medicatie ook wel.. maar in minder mate..

En dan is het voor jezelf dus afwegen wel of geen medicatie.. 

Was je prikkelbaarder met medicatie of juist zonder?

p.s. ik heb verder geen bijwerkingen.. alleen soms een droge mond.. maar is veelvoorkomende bijwerking van methylfenidaat.
Linda Alexandra 10 maanden geleden geplaatst
@sandravanhees​, niet iedereen reageert goed op langwerkende Methylfenidaad (Concerta) of überhaupt op de stof Methylfenidaad. Er zijn zelfs mensen die er depressief van worden. Of misschien is je dosering of timing niet goed. Of misschien werkt dexamfetamine beter voor je.

@coenoldebijvank
Ik word prikkelbaar bij het uitwerken van de medicatie. Dit kun je voorkomen door op tijd bij te doseren met een lagere dosering kortwerkende Methylfenidaad. Hoe lager de dosering, des te zachter de "crash". Hoe laat voel je het uitwerken? Bij mij is de crash nu nihil....
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 November 2020 om 14:57
Aantal lezers 15
Aantal reacties 3