Hoe om te gaan met de impulsiviteit van mijn partner

Laatste reactie 02/02/2020 23:07 door Oliver
· Markeren als ongelezen
Josje Derks 1 jaar geleden geplaatst
Hoi,

Ik heb een partner met add, nu loop ik tegen een paar dingen aan en weet niet hoe ik daar mee om moet gaan.
Met partner heeft een enorme impulsiviteit. 
Ik kan een paar voorbeelden noemen.
We zijn gaan samenwonen en na 2 jaar is eindelijk zijn huis verkocht.  Heel blij en fijn want dubbele lasten waren niet meer te doen. Hij hield een behoorlijk bedrag over van dat huis. We hadden afspraken gemaakt wat we er mee zouden doen. 1 1/2 maand later kom ik er achter dat het al op is! Hij heeft heel veel noeuwe meubels gekocht voor ons huis, ook zonder overleg. 
Dit vind ik erg moeilijk om mee om te gaan. We hadden afspraken gemaakt, nu veranderd hij even ons huis zonder te overleggen wat ik er van vind.

Ook is er een impulsiviteit wat met ECHT heel erg pijn doet. Hij gaat zwaar over mijn grenzen wat betreft andere vrouwen. Heb dit regelmatig met hem besproken maar helaas heeft hij die rem niet. Hij heeft geen seks met ze maar daar is ook alles mee gezegd. Het gebeurt ook altijd achter mijn rug om.
Ik weet niet wat ik moet doen.
Als hij eenmaal n beetje aandacht krijgt, vergeet hij dat hij een relatie heeft en trapt pas op de rem als de ander hem afwijst.
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Denk je dat je voldoende vertrouwen in hem hebt om samen te gaan wonen ?   Hoe gaat dat dan met grenzen overschrijden denk je ?   Geen leuke vragen, sorry, maar bovenstaande is best heel wat. 
Josje Derks 1 jaar geleden geplaatst
We wonen al 2 jaar samen nu, weet t nu ongeveer n jaar dat dat speelt. Inderdaad vertrouwen is erg beschaamd
John Dex 1 jaar geleden geplaatst
Sorry ik heb ook ADD en natuurlijk niet iedereen met ADD is hetzelfde maar dit kan ik en niemand goed praten en ook niet afschuiven op ADD het zal vast mee spelen maar ADD is geen vrijbrief om alles te kunnen maken.
Samen wonen is samen beslissen dat hij impulsuf is kan en slecht geheugen ook maar leven als een vrijgezel en je eigen partner vergeten lijkt mij wel heel erg.

Ik zeg dit niet vaak maar ik zou heel goed overweg of je met hem wel verder wil en ALS je dat al wil zou ik heeeeel duidelijk grenzen aangeven en deze ook strak hanteren.
Josje Derks 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb nu heel duidelijk mijn grenzen aangegeven,  ook gezegd dat als hij er overheen gaat hij mij kwijt is.
Dank je voor je reactie. 
reactie op @supermom:
Coen Olde Bijvank Knap @supermom door keuzes te maken kom je verder, anders blijf je hangen en daar wordt geen mens gelukkig van. Soms zijn keuzes maken niet makkelijk, maar brengen je wel verder.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen 1 jaar geleden geplaatst
@supermom​ Goed gedaan! En je er ook echt aan houden, als het weer gebeurt! 
Soesje W. 1 jaar geleden geplaatst
Hoi, wat een heftige situatie... hoe is het nu? Niemand verdient het dat haar partner haar zo bedriegt met andere vrouwen, dat heeft mijns inziens niet echt iets met ADHD te maken maar meer met grenzen en hoe je in je relatie staat... 
Heel veel sterkte in ieder geval en ik hoop dat het goed met je gaat! 
Joost Angeta 11 maanden geleden geplaatst
@supermom was het vertrouwen beschadigd door de aangekochte meubels of door de vrouwen?

Dat laatste zou mijn vrouw in ieder geval niet toelaten, gaat ook wel ver moet ik zeggen..
Oliver T 9 maanden geleden geplaatst
Hi, AD(H)D staat bekend om de verslavingsgevoeligheid. Niet alleen voor drank en drugs, maar ook bijvoorbeeld seks en porno. Wat minder heftig klinkt is verslaafd zijn aan positieve aandacht. Nu kan en wil ik niet oordelen over jouw man. Ik herken helaas echter wel het over grenzen heengaan met andere vrouwen. In dit geval ben ik de slechterik. 

Ik heb altijd een bovenmatige interesse in vrouwen gehad. Ik ben al heel lang met mijn vrouw maar helaas heb ik haar al vaak pijn gedaan. Niet zozeer door echt lichamelijk vreemd te gaan maar wel door (seksueel getint) contact met deze vrouwen.

Drie jaar geleden is bij mij ADD vastgesteld en pas sinds een jaar is mij duidelijk geworden waardoor mijn gedrag wordt veroorzaakt. Ik besef nu pas dat het een drang naar positieve aandacht is. Niet om het goed te praten, maar eigenlijk is het best sneu. Voor mij en natuurlijk bovenal voor mijn vrouw. Het gaat dus niet om het zoeken naar buitenechtelijke seks of liefde.

Nu ik dit besef heb, heb ik dit besproken met mijn vrouw en doe nu oprecht mijn best om prikkels van vrouwen te negeren. Ik weet niet of ik ooit normaal zal worden op dit vlak, maar ik wil er alles aan doen om mijn vrouw geen pijn te doen.

@supermom Ik weet natuurlijk niet of de situatie bij jouw man is te vergelijken. Maar mischien houdt hij ook gewoon hardstikke veel van jou en komt zijn gedrag voort uit een bovenmatige behoefte aan aandacht.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 September 2019 om 20:37
Aantal lezers 51
Aantal reacties 10