Het zesde zintuig

Laatste reactie 29/11/2017 14:47 door Renée
· Markeren als ongelezen
ArnolD HarstiliDus 2 maanden geleden geplaatst
Hoi mede ADHD'ers, 

Stop met lief praten en ouders, houdt je er aub buiten. Jullie hebben totaal geen idee. (AKA jullie hebben was zelf ADHD) Maar goed. 

HOI, ik ben ArnolD HarstiliDus. 

En ik presenteer hierbij: 

Mijn -creatieve- hyperactieve, onsamenhangende verhaal:) We all love it. I know.... 

maargoed. Lets roll: 

Daar ligt ie toch weer, uitgeteld op de bank na een dag hard werken/studeren. Concerta uitgewerkt, moe, koppijn geen zin in niks. Planning loopt over zijn gieren heen. Afwas in de keuken... Doen we morgen wel. Stofzuiger die nog precies daar ligt waar ik hem 3 weken geleden voor het laatst gebruikt heb, ah, ruim ik morgen wel op. 
Die ene sleutelbos waarvan je 100% zeker weet (VOGEL) dat hij aan het sleutelrekje moet hangen -kijkt om- ....niet? GODDVE.. VRIENDIN WAAR HEB JE MIJN SLEUTELBOS?! IK WEET ZEKER DA........Never fucking mind weetje. Die Kutsleutels verplaatsen zichzelf elke keer. So what, ik vergeet dingen, ben slordig, vertrouw niemand en ik ben het beste in alles. Feedback haat ik en ik laat niemand uitpraten LOVE IT. Rekenen is een ramp, wiskunde is chinees, Nederlandse grammatica remt de zaak alleen af. Net als al dat bureaucratische gelul. 

Dus waar ben ik dan verdomme wel goed in? EERLIJKHEID. Ik als trots bezitter van het 6e zintuig genaamd : ADHD en zie de wereld zoals hij werkelijk is. REALISTISCH. 

Ik ben: 
GOED IN PLANNEN (slecht in plannen is natuurlijk dikke onzin) Als je kan schrijven kun je plannen. It's simple as it is. Je eigen er aan houden is een tweede. Want ja, hee, we beginnen met stofzuigen en ''''daarna''''' ga ik aan mijn onderzoek. aaaaaand (4 uur later) ''zo, kastjes ook weer opnieuw ingedeeld''. Huis is weer schoon. (23:32) FUCK IT. Huis is weer schoon. Schoon huis = Progressie. Trust me. Als je veel werk hebt, het huis heeft prioriteit guys.... 

 Maar boeiend toch? We rammen al het werk er toch wel binnen 5 uur voor de deadline doorheen omdat het JUIST die fucking deadline is die ons de drugs genaamd 'dopamine' geeft. We hebben simpelweg geen keuze. Wachten tot de deadline er is en begin. 

 Vrouwen ook zo iets. Je gaat naar vrouw 1, je mist vrouw 2. Je gaat naar vrouw 2, en je raadt het al, FOUT je mist vrouw 3. 
Jesus fucking christ mind.

 Ene moment depressief, andere moment Positief. Ik stop, nee laat maar ik ga door, neee joh ik stop, nee ik ga door, en ik doe er zelfs meer bij. ''Jo, rem ff'' zegt dat 'ene gastje' die iedere ADHD'er kent. ''Rem REM REM GVD LEKKER ZELF. IK BEN GEREMD pleur een end op met je rustige on interessante leven, ga lekker LEZEN'' - kinda thing :).... Lezen :') 

Oké ik las dus ooit een boek.... Ik was plotseling pagina 23 en vroeg mezelf, wtf heb ik het afgelopen uur nou eigenlijk gelezen?... bekend? 
Gooi dat saaie oninteressante kutboek gelijk weg. Het is niet waar je passie zit, hyperfocus krijgen we alleen bij passie. Alles blijft hangen bij passie. Niet als het saai is. Dus bij pagina 7 weet je al of het een leuk boek is of niet. (net als series). 

Mensen:

Kijk naar je krachten 
ouders: Krijg de fucking tering en laat je kind zijn krachten benutten (GEEF RITALIN) en koop desnoods nog een gram coke voor dat kind. Alles om je kind voor 10 minuutjes dat rustmomentje te gunnen. Jullie hebben totaal geen idee wat het is om constant het gevoel te hebben dat je brein uitklaar spat van energie en prikkels. STOP met dat bureaucratische gelul en VERTEL DE WERELD dat je kind ADHD heeft. Guess what, de voordelen zijn GIGANTISCH. 
 

Ik heb geen ADHD, ik heb dat extra lijpe zintuigje die de rest van de niet -ADHD'ers jaloers op kan zijn. PATS creatief idee. PATS and it's gone. Maakt je leven dit het makkelijker op? Nope. Nooit. Die dagelijkse marathon zul je blijven moeten rennen, omdat dat is wie je bent. ADHD is je passie. Je passie is dat gene waar je kippenvel van krijgt als je er mee bezig bent, in je hyperfocus, en de tijd voorbijraast alsof je aan de XTC zit. Die hyperfocus, is drugs. Maar hee, fuck it, tis gratis en ik kan zeggen dat ik ECHT een passie heb. 

En guess what? Fuck It. Bekend? 

Ik denk voor de meeste ADHD'ers onder ons wel. 

The fuck, we bedoelen het toch goed? En toch steeds 'ruzie' met wie dan ook. 

Ik kan nog wel doorgaan tot morgen vroeg, maar dan moet de rest er ook zin in hebben :).... Zo ja, ik vertel graag over mijn leven als ADHDer en waar ik tegen aan ben gelopen. 
Renée Lijten 2 maanden geleden geplaatst
Ga nog maar door tot morgenvroeg xD Ik vond het nog leuk om te lezen ook. Ik studeer maatschappelijk begeleider. Als mensen ooit nog eens een voorbeeld nodig hebben van ADHD maar het niet boeiend vinden om mij iets te vragen, gebruik ik je stukje.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 November 2017 om 19:19
Aantal lezers 14
Aantal reacties 2