Helpt visolie voor ADHD?

Laatste reactie 15/01/2018 18:43 door Lacina
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 2 weken geleden geplaatst
Welke werking heeft visolie bij mensen met ADHD? Waar is het goed voor..
Koen van T 2 weken geleden geplaatst
In het kort; visolie bevat de bevat een vet wat nodig is voor een bouwsteen van een bepaalde hersencel (de Fosfolipide).

Wat de precieze werking van de cel is is niet bekend. Wel is er uit onderzoek naar voren gekomen dat een extra inname van deze vetten de concentratie (en nog wat dingen) verbeteren. Dit geld niet per definitie enkel voor ADD en ADHD. Add en adhd zijn niet de reden dat je extra nodig hebt, maar als je wel add of adhd heb dan zijn de voordelen snel/meer merkbaar. 

http://www.orthokennis.nl/nieuws/omega-3-vetzuren-EPA-DHA-en-ADHD
https://study.com/academy/lesson/what-is-a-phospholipid-structure-functions-composition.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20491709

Beste wensen allemaal!

Ps; een "gebrek" aan deze vetten is aan veel dingen te merken; droge huid, nachtzicht slechte nagels en enzovoort. Ik heb zelf in de winter veel van een droge huid dus ik ga mij straks een verdiepen in welke visolie de beste concentratie/verhouding aan EPA bevorderende vetten. 

reactie op @koen-27:
Coen Olde Bijvank zo te lezen @koen-27​ is het zeker het proberen waard. Bedankt voor jouw uitgebreide en onderbouwde antwoord. 

welke visolie de beste concentratie verhouding heeft


Dit was direct tweede vraag na het lezen van de eerste alinea's 
1 week geleden

Beantwoord

Lacina van der Wagen 1 week geleden geplaatst
Je haalt pas echt goede resultaten als je de verhouding tussen omega 3 en omega 6 in balans krijgt.
Tot zo'n 50 jaar geleden was dit van nature zo.... ook vlees bevatte toen nog volop omega 3. Door ze nu veel granen te voeren en doordat ze minder bewegen bevat vlees nu nog amper omega 3, en volop omega 6. Dit komt hun gezondheid ook niet bepaald ten goede. Ook het gepromote gebruik van meervoudig onverzadigde vetzuren zoals in zonnebloemolie heeft ervoor gezorgd dat we heel veel omega 6 binnen krijgen.
Een gemiddelde nederlander heeft een ratio van ca 20x zoveel omega 6 als omega 3 in het bloed. Bij sommige adhd'ers zijn soms zelfs ratio's van 1:50 te vinden.
Je zou minder dan 5x meer omega 6 binnen moeten krijgen dan omega 3 voor een goede gezondheid. Een grote kans dat dit heel veel voor adhd doet. Ook het GGZ heeft bekend gemaakt dat 2 maanden aan een (redelijk) goede omega 3 hetzelfde effect heeft als ritalin...
Er is een noors bedrijf die je omega 3:6 ratio meet (via een bloedtest) en die een hooggedoseerde zuivere visolie (zonder gifstoffen e.d.) verkoopt. Na 5 maanden laat je je omega 3 : 6 ratio opnieuw meten. Die moet dan ondertussen behoorlijk zijn verbeterd. En de meesten hebben ver van te voren al resultaat gemerkt.
War Hoofd 6 dagen geleden geplaatst
Weke kan je dan het beste slikken ? Is de een, van merk x, beter of anders dan merk y ? Ik vind dat altijd zo lastig, ook met vitaminepilletjes, vandaag weer vergeleken in de winkel, wat een hoop troep zit er in sommige potjes. Hoe zit dat met visolie ?
Lacina van der Wagen 4 dagen geleden geplaatst
Het meeste is ronduit niet zo geweldig. Visolie die je opkomt (visboeren) is ranzig, niet vers.... dat is met de meesten helaas het geval. Het is sowieso een hele studie om uit te zoeken welke vitaminen en mineralen goed zijn en welke minder.... :-(
Ik weet maar 1 goede.... en het unieke (wat ik al eerder schreef) is dat zij naast dat ze een geweldige kwaliteit visolie leveren, ook als enige bedrijf dat ik ken, ook je ratio meet (voordat je start aan de olie) en na 5 maanden weer. Zo kun je zelf in de gaten houden hoe het gaat en weten of je een gezonde ratio krijgt.
Een standaard capsuletje per dag doet nagenoeg niets. Wil je dat het voor je gaat werken, dan moet je echt aan een gezonde ratio/verhouding werken.

Ik neem aan dat ik hier geen 'reclame' mag maken. Mocht je meer willen weten dan kan dat via info@praktijkvannature.nl
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 January 2018 om 11:01
Aantal lezers 19
Aantal reacties 6