Help, mijn vriend heeft ADHD!

Laatste reactie 08/08/2017 10:51 door Nicole
· Markeren als ongelezen
Justme Rotterdam 3 jaar geleden geplaatst
Sinds een maand of 3 heb ik een relatie met een man met ADHD. Slopend vind ik het soms. Het ene moment is het al liefde wat de klok slaat en het volgende moment wordt je uitgescholden voor de meest vreselijke dingen.
Hij zet me buiten en appt dan aan 1 stuk door dat ik terug moet komen waarbij hij ook dreigt.
Ontkent dingen die hij zei of deed. Moet ik alles opnemen soms?
Hij liegt.
Komt afspraken en beloftes niet na.
En echt ik vind het loodzwaar.
Zijn familie zegt dat ik rustig moet blijven maar sorry hoor, ik ga niet alles verdragen omdat hij ADHD heeft. Ik heb ook gevoel.
Als hij er goed aan is hebben we het super maar ik loop constant op eieren.
Is dit herkenbaar voor partners van iemand met ADHD?
reactie op @maryverblakt:
Coen Olde Bijvank Wellicht is dit ook interessant voor jou 'Hoe om te gaan met iemand die ADHD heeft' http://forum.adhdblog.nl/conversations/hoe-omgaan-met-een-partner-met-adhd
3 jaar geleden

Beantwoorden

Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
Lieve Justme

Voor mi is dit gelukkig niet herkenbaar omdat ik onze relatie diegene met ADD ben maar dat terzijde.
Waar ik heel erg van schrik is dat je nu al na drie maanden twijfelt aan jouw relatie.
En de redenen waarom je twijfelt zijn echt niet gering. Wil je echt op deze manier doorgaan en elke keer alles wat duidelijk niet gelijkwaardig is met de mantel der liefde bedekken? Je zegt zelf: "als hij er goed aan is hebben we het super maar ik loop constant op eieren".
Ongeacht of iemand ADHD heeft of niet, alle zaken die bij jullie gebeuren mogen nooit gebeuren. neem je eigen twijfel heel serieus en lees eens door wat je hierboven geschreven hebt over jullie relatie.
Ik ken je niet evenmin als jouw achtergrond maar alsjeblieft denk na waar je mee bezig bent. Ga af op je gevoel van goed en fout en kies toch voor jezelf.

heel veel sterkte en liefs,

Nicole Hoogenboom
www.nhbc.nl
Justme Rotterdam 3 jaar geleden geplaatst
Hoi
Bedankt voor je eerlijke reactie.
Weet je wat het rare is!?
Als we bij mij zijn, ik woon samen met mijn zoon in een eengezinswoning, dan gaat het prima.
Afgelopen weekend ff weg geweest. Ook super.
Als ik echter het weekend naar hem ga, hij heeft voorlopig uit nood een kleine studio, dan zit hij al op de bank met een hele glazige blik in zijn ogen; is super prikkelbaar, snel geïrriteerd en hebben we binnen no time ruzie.
Hij neemt dan ook soms zijn medicijnen niet schijnbaar.
Een vriendin van me zit in hetzelfde schuitje. Is net of iemand met adhd 2 totaal verschillende personen kan zijn.
We hebben gelukkig nog een paar gezamenlijke sessies bij de psychiater staan. Ik weet verder heel weinig van adhd dus misschien word ik daar iets wijzer van.
Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
Hallo Justme

Een kleine tip, als jullie besluiten om samen door te gaan ga dan alsjeblieft lezen over ADHD. Zodat je weet wat het inhoudt en wat er kan gebeuren bij iemand met ADHD als er te veel externe of interne prikkels zijn. Ga niet alleen af op het verhaal van de psychiater want die heeft soms echt te weinig tijd om op al jouw vragen in te gaan.
Er zijn voldoende boeken geschreven over ADHD waar een partner ook informatie uit kan halen. Deze boeken zijn vaak ook te leen via de bibliotheek. Het voordeel van boeken boven internet vind ik dat er dieper op de situatie wordt ingegaan. Voor mij blijft internet vaak net iets te oppervlakkig. Succes.

met warme groet,
Nicole Hoogenboom

www.nhbc.nl
Caroline Lehembre 3 jaar geleden geplaatst
Hallo. Ik ben nu al 20 jaar samen en 14 jaar getrouwd met mijn partner (35j) die ook adhd heeft. Net diagnose gekregen. Mijn zoon heeft het ook. In het begin dacht ik enkel dat het een druk persoon was. Ook heel sociaal. Vind altijd wel iemand om te babbelen ookal is het een wildvreemde in de winkel.Hij moet ook altijd bezig zijn en je moet opschrijven als hij die dag iets moet doen of hij is het vergeten. Heeft ook moeite met tijd en planning. De laatste jaren worden er niet gemakkelijker op. Ik moet constant opletten wat ik doe of op welke toon ik iets zeg of hij denkt dat er wat is en krijgt hij een woedeaanval. Hij kan ook gemeen uithalen en erg kwetsend zijn. Maar beseft nadien wel dat hij fout was. Dit moet hij nog onder controle krijgen. Dus daarin begrijp ik je echt. Het is echt vermoeiend. Maar hij kan ook heel lief zijn. Aan die momenten hou ik me vast want ik zie hem graag. Als je erin gelooft komt het wel goed maar je moet er zeker over praten. Grtjs
reactie op @carolinelehembre:
Alex Tuitert Prachtig om te lezen @carolinelehembre het is zeker niet altijd even makkelijk een partner met ADHD.

Waar heb je het meeste moeite mee?
3 jaar geleden

Beantwoorden

Justme Rotterdam 3 jaar geleden geplaatst
Dat is juist waar ik zoveel moeite mee heb. Dat onberekenbare. Het heel gezellig hebben en dan ineens slaat het om. Of een groot issue maken van iets kleins. En ik wil hem graag begrijpen en tegemoet komen maar ik wil ook mezelf niet verliezen.
Ik ga iig eens boeken halen bij de bieb. Me erin verdiepen is nooit verkeerd. Valkuil is dat iedere adhder een individu is. Vind ik altijd een beetje riskant aan boeken of internet.
Sandrien Catlover 3 jaar geleden geplaatst
En dat onberekenbare kan uiteindelijk voor een gevoel van onveiligheid bij jou zorgen. Altijd op je hoede moeten zijn en dan vanuit het niets vaak keihard verbaal en onredelijk aangevallen worden kan leiden tot steeds meer stress bij jou en zelf niet meer echt tot rust kunnen komen. Na 16 jaar met een partner met ADHD zat ik er volledig doorheen. Ging met een steen in mijn maag naar huis, bang voor de stemming waar ik hem in aan zou treffen. Begrip heeft me ver gebracht, maar liefde heeft me veel te laat voor mezelf laten kiezen. Hou jezelf goed in de gaten, blijf dicht bij jezelf. Voordat je het weet verleg je steeds je grenzen en loop je het risico jezelf kwijt te raken. ADHD of niet, het is niet ok als de ene partner de andere regelmatig met de grond gelijk maakt. En in de eerste maanden zou je nog een grote roze zonnebril op moeten kunnen hebben en niet al deze dingen mee moeten maken.
reactie op @sandriencatlover:
Justme Rotterdam Inmiddels zijn we een jaar bij elkaar en gaat het stukken beter. Hij is iig van die rottige ritalin af dus het is geen zombie meer met rebounds. Woedeuitbarstingen zijn er niet meer wel soms felle discussies maar dan kappen we af en nemen even afstand en rust. Ik ben zelf ook best fel dus dat kan flink knallen. Ik ga dat ook niet veranderen want ook ik ben wie ik ben. We hebben er gewoon mee om leren gaan. We hebben nu al met al eigenlijk best een toffe stabiele relatie ;-)
3 jaar geleden

Beantwoorden

Sandrien Catlover Fijn om te lezen dat het bij jullie wel werkt inmiddels en dat jullie goede afspraken kunnen maken met elkaar. Dat klinkt als een goede basis. En geen enkele relatie is alleen rozengeur en maneschijn toch?
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
@justmerotterdam
Ik ben heel benieuwd hoe het nu met jullie gaat. Ik hoop dat je samen nu in emotioneel  een veilige relatie zit. Helemaal omdat er ook nog een kind bij betrokken is. Wil je ons weer eens laten weten hoe het gaat met jou?
Warme groet, Nicole
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 March 2017 om 15:08
Aantal lezers 66
Aantal reacties 12