Harde geluiden (kind met ADHD)

Laatste reactie 27/03/2019 08:03 door Angel
· Markeren als ongelezen
Debora de Kort 3 jaar geleden geplaatst
Hoi! Ik vraag me af, maken kinderen met adhd vaak en veel geluiden? Mijn zoon van 11 doet dit al van jongs af aan en de hele dag door. Harde geluiden of ineens iets heel hard roepen. Als ik hem vraag waarom hij dit doet dan zegt hij dat hij het niet weet. Dat het ineens in hem op komt en het dan moet doen. Herkent iemand dit? Groetjes Debora
reactie op @deboradekort:
Karin Tijsterman Mijn dochter heeft dat ook, ze maakt dan wel geen harde geluiden, maar ze praat altijd heel hard (en veel).

Groetjes karin

5 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Hihi, dat doet elke tienerjongen. Verschrikkelijk, wat kan ik me daar nu aan irriteren, maar deed het zelf ook! Jongens met ADHD zullen dat nog meer doen, omdat het prikkels geeft die ze nodig hebben, een uiting van onrust. Net als trommelen op alles wat los en vast zit, of klikken met de pen, wiebelen op de stoel. 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Judith Venema Mijn dochter maalt de hele dag door rare geluiden in dr mond. Klinkt gek, maar ze kan het niet stoppen zegt ze en weet niet dat ze het doet.
Ook gaat ze ineens heel had praten als iets haar irriteert  of moet doen van ons

3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 5 jaar geleden geplaatst
Hoihoi @deboradekort welkom op het ADD & ADHD forum. Ik heb niet 1, 2, 3 antwoord op jouw vraag. Misschien @nicolehoogenboom wel..

Echter heb ik je vraag wel even op onze Facebook pagina geplaatst: https://www.facebook.com/ADHDblog/posts/1432551863455428

En daar zijn de volgende reacties op gekomen:

Reactie 1
Mijn dochter (8) doet dat. Ze praat sowieso altijd hard en veel ook haha. Soms denk ik dat ze alle geluiden van buiten en gedachten van binnen probeert te 'overschreeuwen'. Best sneu eigenlijk..

Reactie 2
Heel herkenbaar. Onze zoon (8) heeft een hele harde stem, praat dus hard en veel, is gek op harde muziek (heavy metal), tv altijd hard aan etc.
reactie op @coenoldebijvank:
Michael En Miranda Heijtink Hoi het is heel herkenbaar zowel bij mijn zoon van 14 als mijn dochter van 11. Praten allebei hard,mijn zoon wanneer zijn medicatie uitgewerkt is, hij word dan wat drukker en gaat dan harder praten en mijn dochter wie geen medicatie slikt. Praat zo vaak hard of ze kracht moet zetten bij alles wat ze zegt in mijn ogen komt het over dat zij dit doet om gehoord te worden en mijn zoon reageert juist op prikkels uit zijn omgeving want als het rustig is en ik en mijn man geven aan om een spiegel voor te houden om niet te veel op zijn omgeving in te gaan, dan wil het wel eens lukken dat hij dan ook rustig kan blijven en dan blijft het praten ook op een rustiger manier. Maar dit vergt wel wat van mijn zoon merk ik soms op.
5 jaar geleden

Beantwoorden

Debora de Kort 5 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties en Coen voor het plaatsen op FaceBook!! Wat jullie vertellen over hard praten herken ik ook in mijn zoon. Ook moet hij altijd eerst zijn zin/verhaal afmaken voordat ik wat kan zeggen. Je komt er haast niet tussen. Het onderdrukken van de geluiden lukt het maar moeilijk. In de klas kan het wel maar hij zegt dat hij daardoor helemaal gek wordt en nog onrustiger. Dit uit zich dan in lichamelijke onrust. Ook herkenbaar?
reactie op @deboradekort:
Coen Olde Bijvank Geen dank @Deboradekort hoe gaat het nu een jaar later, al verbeteringen? Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en het verloop...
3 jaar geleden

Beantwoorden

Sher Rokette 5 jaar geleden geplaatst
Harde geluiden en heel hard praten herken ik ook in mijn zoon van 9. Ook het veel praten en maar door gaan.
reactie op @sherrokette:
Debora de Kort Bedankt voor je reactie.
5 jaar geleden

Beantwoorden

Roos Bakker 5 jaar geleden geplaatst
Hard praten herken ik ook. Bedoel je met geluiden tics?? Die herken ik namelijk ook. Die heeft hij al vanaf groep 2 en las dat het door de medicatie ook erger kan worden. Het is iig niet minder geworden ;-) Het wisselt elkaar af: soms is het grommen met zijn keel, soms is het sniffen, soms klakken met zijn tong... en soms zijn het motorische tics.
reactie op @roosbakker2:
Debora de Kort Dank voor je reactie. Toch heb ik niet het idee dat het iets dwangmatigs is bij mijn zoon. Hij moet het doen zegt hij en op de een of andere manier lucht het hem heel erg op ofzo.
5 jaar geleden

Beantwoorden

Desiree van Kuijeren 3 jaar geleden geplaatst
Jaaaa vooral dat harde praten en veeeeeel de heledag door en idd je komt er niet tussen. Onze dochter van 9 doet dat ook. En ze is echt heel druk vooral als er veel mensen zijn. Gewoon zo met ons gezin gaat het wel goed maar komen er vriendjes of vriendinnen spelen doe dan je oordoppen maar in
Juud G. 3 jaar geleden geplaatst
Hallo Debora,

Wat je omschrijft 'Hij moet het doen, en op de een of andere manier lucht het hem heel erg op', is volgens mij een tic. De dwang om de tic uit te voeren is vaak heel moeilijk beheersbaar.

Ik zou eens googelen op 'tic'. Pas op het moment dat je zoon en jullie er heel erg last van krijgen thuis en ook op school, heb je het over een 'stoornis' zoals bijvoorbeeld 'gilles de la tourette, echolalie etc.. etc..)

Op het moment dat het hem niet ontzettend belemmert in zijn leven is het fijn om te weten wat het is, fijn voor hem en voor zijn omgeving. Kan hij (en jij) het uitleggen aan zijn omgeving.

Klokhuis heeft ook veel informatie over hersenen.

https://www.hetklokhuis.nl/algemeen/het%20klokhuis%20over%20hersenen/
succes!

Wazig Hoofd 3 jaar geleden geplaatst
Dat valt wel mee hoewel ik soms lomp kan zijn in te snel om de tafel willen lopen en met mijn heup ertegenaan botsen. Of in de zomer snel door de deur willen en met de mouw van mijn t shirt aan de deurkruk blijven hangen. En als ik loop stamp ik een beetje. 
Verder altijd graag en veel praten maar niet perse hard. En overal op trommelen,  als kind al. Met de broodmessen bijv. die gaan zo lekker. Maar niet als er iemand is ofzo, ik heb schijnbaar toch altijd heel veel onrust onderdrukt. 
reactie op @wazighoofd:
Andries McQueen Heel herkenbaar, haha! 

Ik trommel sinds een jaar of 10 op alles wat los en vast zit. Nu weet ik dat dat is om dingen te onderdrukken, met name als ik me heel erg blij voel, of enthousiast ergens over ben, of als er iets leuks of spannends op me te wachten staat. 
Ook heb ik vaak ongelukjes, kleine dingetjes die stuk gaan die me dan van zo van slag brengen dat ik er slecht mee kan dealen. Vooral omdat het zo vaak gebeurt en je jezelf dan wel kan vervloeken. Ook al leer je dat steeds meer af, 't blijft een dingetje. 
Tegen hoeken aan lopen en dingen laten vallen heb ik eigenlijk alleen als ik vermoeid raak. 
In het restaurant waar ik werkte vroeger wisten ze op een gegeven moment als ik iets liet vallen: hij is moe, hij kan beter lekker naar huis om uit te rusten ;-) 

3 jaar geleden

Beantwoorden

Wazig Hoofd Ja, altijd al gehad dat trommelen. Met de messen op de broodplank vaat dat zo lekker ook. He  zelfs drimstokjes gekregen en laatst vroeg iemand of ik bij de drumband kwam. Maar ben bang niet de concentratie ervoor te hebben. 
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
@deboradekort mijn dochter van nog geen jaar oud (is van een tweeling jongen/meisje) heeft sinds een paar dagen haar stem en tientallen geluidjes ontdekt, als ze wakker is gaat het aan één stuk door, prachtig! (nu nog :p)

Zo maar even reactie :)
reactie op @coenoldebijvank:
Andries McQueen Haha @coenoldebijvank​ geweldig. Ervaar jij net als ik dat het ergens super fijn is dat je het herkent bij je kind(eren)? ;-) Meestal vind ik het heerlijk om te zien, omdat ik haar er goed bij kan begeleiden. Maar soms vind ik het ook zorgelijk als ze zichzelf zo in de weg zit. 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Wazig Hoofd 3 jaar geleden geplaatst
Ik bedenk ineens : misschien is het van het kind van de topic opener wel een vorm van bewegingsonrust. Dat zich dat uit in hard praten in zijn geval. 

Heerlijk he Coen,  dat ontdekken van de stem met de mogelijkheden van baby's. En dan gezellig "kletsen" samen, zo leuk. Later denk je idd wel eens stop.nu maar even maar dat geeft niet ? 
Martine Koopman 3 jaar geleden geplaatst
Mijn adhd zoon van 8 maakt veel rare geluidjes met zijn mond, heel irritant. En hard praten/schreeuwen pffffff echt heel erg. Vooral met 2 broers erbij die dan proberen er over geen te gaan. 
Johanna Thaat 3 jaar geleden geplaatst
Ja,harde geluiden maken...Dat doet onze adhd-zoon ook.
Wij noemen het oerwoudgeluiden.
Rachel Racewagen 3 jaar geleden geplaatst
tips om harde geluiden te voorkomen zijn oordopjes of een headset.

Angel A 3 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon van 10 jaar doet dit ook. Maakt al van kleins af aan harde, repeterende geluiden. Kan van alles zijn. Maar kan ook herhalende geluiden maken met bijvoorbeeld zijn auto's of andere speelgoed. Best lastig omdat het echt irritant kan zijn. Opvallend dat er zoveel reakties komen van mensen die dit 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 October 2018 om 13:47