Handige Apps voor ADHD

Laatste reactie 07/12/2020 08:40 door Yvette
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Dit topic is bedoeld om allemaal handige ADHD apps te verzamelen voor IOS en Android.

Ik zelf zal aftrappen met de ADHD hulp app

Een organiseer ADHD app voor iPad en iPhone
Deze ADHD Hulp app helpt je om je dagelijkse taken beter te organiseren. Met een goede planning weet je wat er van je verwacht wordt op een dag en houd je zo je rust. In de app kun je taken aanmaken en indelen op categoriën die betrekking hebben op verschillende delen van je leven. Je hebt daarbij de mogelijkheid om spraakberichten, foto's en herinneringen voor individuele taken toe te voegen. Als je alles gepland hebt, kun je dagelijks een lijst ontvangen met taken die op en dag moeten worden voltooid. De inhoud van deze taken kun je naar jezelf e-mailen.

De volgende tips helpen jou beter te plannen met deze app:

Altijd alles plannen
Plan zowel je dagelijkse klusjes als werk, huiswerk, sociale gebeurtenissen als klusjes in of rondom huis. Het is belangrijk dat je op tijd je planning af hebt, zodat je weet dat je planning compleet is en je niks vergeet. Op die manier blijven al die actiepunten niet in je hoofd hangen en daarnaast begint je de volgende dag productief.

Prioriteiten stellen
In de app is het eenvoudig aan te geven of een bepaalde taak een prioriteit is of niet. Op deze manier vergeet je belangrijke taken niet en kun je niet plotseling geconfronteerd worden met niet afgemaakt huiswerk of een andere belangrijke klus. Neem je takenlijst door en geef aan welke taken op je to-do-list belangrijk of dringend zijn.

Haalbare doelstellingen opschrijven
Als de app voor het eerst geïnstalleerd wordt, kun je een persoonlijk doel voor de lange termijn opstellen. Hierdoor motiveer je jezelf om aan je organisatievermogen te werken. Als er taken worden aangemaakt en vervolgens voltooid zijn, kunnen er punten worden verdiend. Op deze manier wordt er naar het persoonlijke doel gewerkt. Zorg daarom voor een realistische planning. Plan voldoende tijd voor de verschillende taken en hou bijvoorbeeld ook rekening met reisafstanden. Als er tussendoor nog taken zijn die snel afgehandeld moeten worden, moet dit niet je andere taken in gevaar brengen. Als je dit allemaal goed weet te organiseren, kun je medailles verdienen.

Taken afstemmen op je eigen werkritme
Iedereen heeft een eigen werkritme. Sommigen mensen kunnen zich bijvoorbeeld beter 's ochtends concentreren, terwijl anderen eerder 's avonds snel taken voor elkaar krijgen. Stem de planning van moeilijke taken dan ook op je eigen ritme af. Plan gemakkelijke taken bijvoorbeeld op een moment dat je je minder goed kunt concentreren.

Voltooide taken afvinken
Doordat de app een handig overzicht geeft in de verschillende taken, is het eenvoudig om zaken te sorteren. Daarnaast is het belangrijk om taken af te vinken zodra deze voltooid zijn. Deze komen vervolgens ook terecht in het onderdeel 'Voltooide'. Hierdoor wordt je to-do list steeds kleiner en weet je precies wat er nog van je wordt verwacht.

Durf jij nee te zeggen?
Sommige dagen zijn drukker dan andere dagen. Als je een drukke dag hebt, wees dan niet bang om opdrachten te weigeren die niet thuishoren in jouw takenpakket.

Je taken organiseren is met deze organiseer app niet moeilijk en je kunt er veel tijd mee besparen. Een goede planning zorgt voor veel minder minder stress en je kunt meer tijd besteden aan leuke dingen!

Download link: https://itunes.apple.com/nl/app/adhd-hulp/id766266863?mt=8

Bronnen
adhd-digitaal-nl/apps-en-games/64-adhd-hulp-iphone-ipad.html
reactie op @coenoldebijvank:
Coen Olde Bijvank

Video met uitleg over ADHD apps


3 jaar geleden

Beantwoorden

Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
De app van autiplan werkt goed voor ouders va kinderen met ADHD.
Kijk via de link: http://autiplan.nl/ of dit gaat werken voor jouw kind.
Deze app is ook op afstand door ouders aan te vullen op de mobiel van jouw kind.
reactie op @nicolehoogenboom159:
Coen Olde Bijvank Top @nicolehoogenboom zeker een goede aanvulling.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Toodledo app is een online takenplanner ofwel actielijst waarmee je als ADHD'er eenvoudig je taken en projecten kunt beheren. Toodledo app heeft een strakke innovatieve vormgeving die precies laat zien wat jij als gebruiker nodig bent.

Ook is de app zéér geschikt voor mensen zonder ADHD.
Rafael Schelhaas 3 jaar geleden geplaatst
Dit ziet er wel erg handig uit, ga me hier zometeen is even in verdiepen. Vooral apps die handig zijn dat ik bijvoorbeeld nog mensen moet bellen zijn fijn, aangezien ik dat hier altijd hardop roep en het vervolgens weer vergeet....
Nicole Hoogenboom 3 jaar geleden geplaatst
Heel herkenbaar Rafael :)
Koen van T 3 jaar geleden geplaatst

Ik heb echt geen regelmatig leven. Ik heb van 6:30 tot 18:00 de tijd om 8 uur te werken. Probleem is alleen dat dit betekend dat ik soms om 6:00 begin met Dex, maar ook wel eens om negen uur. All medicatie wekkers die ik geprobeerd heb werken voor geen meter...

Kent er iemand een wekker app die je bijvoorbeeld om 7 uur kan zetten en die vervolgens om de 4 uur afgaat?

In de tijd dat ik op zoek ben had ik er denk al 1 kunnen maken ?

ps: sorry voor de dubbele post... dacht dat ik net in deze post bezig was ?

reactie op @koen-27:
Coen Olde Bijvank

@koen-27@engeltje​ misschien is de Daymate app wat voor jullie? Deze app helpt je met rust vinden door handige planning en dagstructuur.

IOS https://itunes.apple.com/nl/app/daymate/id1143418550?mt=8 Android https://androidworld.nl/android-apps/productiviteit/daymate.html Website http://www.daymate.nl/ Artikel https://www.droidapp.nl/nieuws/daymate-app-dagstructuur/


3 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T Daymate nu een paar dagen geprobeerd. Zeker een handige app voor het creëren van structuur, maar dat is niet wat ik zoek. Een "dynamische" agenda  met "statisch" programma betekend heel veel aanpassen. 

Ik hou een erg strakke urenregistratie bij voor me werk/stage en 2 tot 4 keer per week wijk ik af van me normale wekker. Die overigens ook per week verschild. 

Ik heb wel een soort van oplossing. Me timers/wekkers laat ik nu gewoon snoezen tot het wel tijd is. Om de 20 min een wekker snoezen is niet zo'n ramp en het werkt een beetje als een spiekbriefje waar je niet naar hoeft te kijken omdat je het heb opgeschreven. 

Zodra ik echt iets vind laat ik het weten.
 
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Angela Noll-Post 3 jaar geleden geplaatst

Koen van T , die zou ik ook zeker willen. Ik werk onregelmatig en slik ook mijn dex op verschillende tijden. Vergeet nu constant op tijd te slikken.!

Tasoes S 3 jaar geleden geplaatst

Heel leuk die app maar juist de planning maken, indelen tijd, haalbare doelen maken etc is Wr ik moeite mee geb. Als ik dat kan dan red ik t ook met plannen ?

Koen van T 3 jaar geleden geplaatst
Bij mijn CGT kreeg ik de app Wunderlist. https://www.wunderlist.com/ het werkt met google, windows 10, Outlook en Apple. Je kunt er makkelijk en snel taken mee inplannen als boodschappen, APK en tentamens. Vooral als iets uit meerdere stappen bestaat zijn de deeltaken super handig.

Omdat ik zelf mijn uren bij moet houden op het werk gebruik ik op mijn werk PC "Turned On Times View" van Nirsoft. 

Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken om je eigen computer gebruikt in de gaten te houden. 
Yvette Liegel 5 maanden geleden geplaatst
Voorheen gebruikte ik ook altijd de Wunderlist app. Maar tegenwoordig gebruik ik de Todoist productiviteiten app die heel simpel in gebruik is.

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 July 2017 om 22:30
Aantal lezers 130
Aantal reacties 14