Hallo mensen.

Laatste reactie 29/07/2016 21:13 door Coen
· Markeren als ongelezen
Ludo Ludwig 5 jaar geleden geplaatst
Hoi, peeps. Ik ben Ludo 33 jaar en woon ergens in Drenthe. Ik ging vroeger als kind al naar de jeugd psychiater omdat mijn moeder iets niet vond kloppen, dat gevoel kreeg mijn moeder al toen ik een kleine baby was, ik was stil vaak huilen en voor haar gevoel angstig en ongelukkig. Toen ik naar de basis school ging liep ik zo nu en dan bij de jeugd psychiater omdat ik niet mee kon komen op school, daaruit vermoeden ze dat ik ADHD had maar dat was nooit echt goed bevestigd. Wat wel naar boven kwam was een angststoornis en lichte depressies. Na mijn 14e wilde ik eigenlijk niets meer met psychiaters te maken want ik wilde niet anders zijn dan de rest en schaamde mij er voor, echter ging het alleen maar bergafwaarts, vaker angsten die erger worden, vaker depressies en dat allemaal omdat ik anders was en niets daar van begreep. Ik begon alcohol te drinken, en te blowen en dat gaf me een (tijdelijke) verlichting, ik kon dan makkelijker met mijn problemen dealen of het was gewoon even helemaal weg, maar dat was tijdelijk en gelukkig is het niet helemaal uit de hand gelopen omdat ik ook om mijn fysieke gezondheid dacht. In die tussentijd kreeg ik van de huisarts kreeg ik Prozac en dat hielp mee om de scherpe kantjes er af te halen waar door alles ook wat makkelijker, echter wilde ik stoppen met de medicatie want ik dacht dat gaat wel goed nu zonder medicatie maar na een poosje kreeg ik toch weer een terug val, depressies, angsten, onbegrip waarom dit allemaal zo was en hoe dit kan, en waarom het werken nooit goed lukte (enkel 1 baan wel) en bij andere mensen wel waar door ik me een nietsnut begon te voelen want ik deed niet mee met de rest van de mensen vanwege de vele drempels, concentratie problemen en angst voor de collega's zelf omdat ik vaak dacht hoe hun over mij zouden denken.Na jaren zo te hebben geleefd was ik er ook echt flauw van en wilde ik zekerheid.

Ik ben terug naar de psychiater gegaan (12 jaar later rond mijn 26é) en na vele onderzoeken bleek dat ik nog altijd die angststoornis had, en inderdaad een vorm van ADHD maar dan ADD. Echter kreeg ik eerst weer Antidepressiva omdat ik blowde en regelmatig nog dronk, en daar bij mocht ik van de Psychiater geen ADHD medicatie, ik moest eerst maar eens stoppen, en dat kwam weer hard aan omdat ik 6 weken dan niet mocht blowen en dan wordt er een onderzoek gedaan of ik nog zooi in mijn bloed had of urine. Dit was dus weer een drempel en onbegrip van mijn omdat ik ook mensen kende die ook ADHD medicatie kregen en ook gewoon blowde zo nu en dan.

Ik dus maar weer aan de medicatie, een voor het slapen een antipsychotica (lage dosis Seroquel) en een Antidepressivia (Mirtazapine). Dit was een rot combinatie want ik werd helemaal versuft van de Seroquel, als ik dit voor het slapen in nam was ik pas na de middag de volgende dag weer een beetje bij zo'n enorme suffe waas had ik over mij heen waar door ik zelfs bijna ongelukken kreeg in het verkeer (net een echte zombie serieus). Dit werd wel minder maar ook ging ik er minder goed door slapen dus ik ben er per direct mee gekapt en kreeg ik er voor in plaats Lexapro.

Voor mijn gevoel loste dit niet de ADD symptomen op die blijven gewoon maar ik kon er mee om gaan vanwege de waas die ik had dat alles wel goed was. Maar ik was gewoon mezelf niet meer voor mijn gevoel door die Antidepressivia's, weinig lachen weinig huilen, geen weinig gevoel voor erge dingen vaak, dus aan alle kanten afgevlakt.
Ludo Ludwig 5 jaar geleden geplaatst
Hier door ging ik niet meer sporten en weer meer drinken. En ik werd veel te zwaar 97kg op de duur.

Dit wilde ik niet langer dus ben ik weer gestopt met de medicatie en had toen een periode met veel ups en downs, echter ging ik ook weer sporten en ik viel maar liefst 24kg af in een jaar tijd wat mede door de medicatie kwam (de gewichtstoename). Toch maar weer naar de psychiater op mijn 33e voor gerichte ADHD medicatie en dat was een opluchting en werkte tegen veel problemen, minder angsten, ik let beter op, rustiger in mijn hoofd, ik wordt snel boos als ik van alles tegelijk om me heen hoor waar door ik in de war raak en dit heb ik ook met taken zoals koken, dat uit zich in frustratie vaak of boosheid door te veel gedachten en geluiden die niet gefilterd word door de ADD. Dit is nu dus allemaal een heel stuk minder door de methylfenidaat, ik merk het zelf goed en de omgeving ook. Het verbaast me zelf dat ik ook gelukkiger ben over het algemeen en me minder zorgen maak over van alles, zelfs de angsten zijn minder, de psychiater zij dat dit komt omdat mijn chaos in mijn hoofd sterk verminderd is en dat ik nu mijn filter terug hebt in mijn hoofd waar door de taken bij elkaar blijven, en onbelangrijke gedachten niet meer zo snel in de weg gaat zitten. Dit was het wel.

Groetjes Ludo
Coen Olde Bijvank 5 jaar geleden geplaatst
Hallo @ludoludwig wat een aangrijpend verhaal en wat goed om te lezen dat het beter met je gaat. Denk dat veel mensen met ADHD jouw heel goed begrijpen!

Welkom op dit ADHD forum en als je vragen hebt dan horen we het wel.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 July 2016 om 10:27