Hallo

Laatste reactie 08/09/2019 22:12 door War
· Markeren als ongelezen
Am Mlr 5 maanden geleden geplaatst
Ik ben nieuw op dit forum. Ben een man van 47.Heb sinds vorig jaar de diagnose ADD. Deze diagnose is tot stand gekomen tijdens mijn scheiding (wij hebben 3 kleine kinderen van 3, 6 en 8 jaar). Ik ben in die periode naar de huisarts gegaan omdat ik wilde weten wat er toch met me aan de hand was. Altijd maar moe etc. Last van paniek aanvallen. Doorverwezen naar een psycholoog (ook gespecialiseerd in ADHD). Hier werd na een aantal tests ADD vastgesteld. Persoonlijkheidsproblemen waren niet aan de orde, zo bleek.

Gedurende mijn kindertijd was ik altijd al dromerig, rustig en snel last van angsten/bezorgdheid. Mede door concentratieproblemen onder mijn niveau gepresteerd op vele scholen...... Vond mezelf altijd al anders dan anderen. Vond het prettig om op zijn tijd de rust op te zoeken. Maar was zeker geen einzelganger. Mijn kamer was vaak een zooi ;-)

Momenteel gebruik ik Methylfenidaat, 3x daags 15 mg. Het geeft mij daadkracht, mijn huis is mooi opgeruimd etc etc. Toch stel ik mijzelf regelmatig de vraag of ik echt ADD heb. De symptomen zijn er, maar toch wil ik er vaak nog niet aan. Is dit herkenbaar?

Ik hoop hier steun en herkenning te vinden in mijn zoektocht naar acceptatie.
Linda Alexandra 5 maanden geleden geplaatst
Herkenbaar verhaal, had de mijne kunnen zijn. Het feit dat de medicatie ervoor zorgt dat je nu wel lukt wat al die niet goed ging, geeft wel aan dat er sprake moet zijn van ADD....

Misschien ben je bang dat je je achter de diagnose verschuilt? Ik vond dat alles wel op z'n plek viel en werd duidelijk waar mijn beperkingen en kracht liggen. Ook wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren, zoals bijvoorbeeld rustmomentjes en vaste plekken. Medicatie is tenslotte een vorm van ondersteuning.
Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
Welkom AM!

Een verhaal dat velen van ons (ADHD/ADD) zullen erkennen. 

Je bent hier in ieder geval op de goede plek.

Misschien is het een idee om opnieuw de test voor ADHD of ADD te doen?
War Hoofd 5 maanden geleden geplaatst
Welkom. Het is normaal hoor om een tijdje om de diagnose heen te draaien. Dat geeft ook niet, uiteindelijke acceptatie is een proces op zich. Bovendien is het ook normaal om het niet te willen en liever " gewoon gemiddeld" te zijn toch ? 
Geef jezelf tijd, de 47 jaar hiervoor wist je ook nog van niks, het komt allemaal vanzelf wel op een plekje terecht. En als het echt niet wil dan zoek je er hulp bij. 
Succes 🍀
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 September 2019 om 16:40
Aantal lezers 16
Aantal reacties 4