Haaruitval ritalin en concerta?

Laatste reactie 17/11/2020 00:12 door
· Markeren als ongelezen
Eva Nh 4 jaar geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Sinds enige tijd heb ik de diagnose ADHD gekregen. Ik ben gestart met ritalin, al snel merkte ik dat ik enorm veel haaruitval kreeg. Overgegaan op concerta, ondanks dezelfde werkzame stof zou dit toch andere bijwerkingen kunnen geven maar helaas ook enorm veel haaruitval... Nu sinds kort gestart met dexamfetamine, ik zit nog in de opbouwfase dus kan nog niet veel van de werking zeggen maar ik heb het idee dat concerta bij mij toch het prettigst werkte..

Zijn er meer meer mensen bekend met deze bijwerking? En zo ja gaat deze bijwerkingen na verloop van tijd over?

Alvast bedankt!
Ronald Horsman 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb het zelf niet ervaren met het gebruik van ritalin en concerta (gebruik per dag 140 mg) .. maar een collega wel. Volgens zijn arts was het een combi van vocht te kort (door ritalin en concerta) en stress
Monique Donkervoort 4 jaar geleden geplaatst
Hoi Eva,

Ik heb idd hetzelfde gehad met Ritalin, ik dacht eerst dat het door stress kwam. En daar ook maar vanuit gegaan... bij mij werkte ritalin niet goed! En ben dus na een tijd over gestapt op dexamfetamine... en had in 1 keer geen last meer van haaruitval... maar het is meer dat je haar erg kwetsbaar wordt en afbreekt inplaats dat het uitvalt... als je googled ritalin/haaruitval daar staat ook het 1 en ander op.
Eva Nh 4 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties! Ik heb er inderdaad wel het een en ander over gelezen. Ik ben nu sinds kort dus ook overgestapt op dexamfetamine en ook direct geen last meer van haaruitval. Ik ben nu aan het zoeken naar de juiste dosering, hopelijk heb ik dan genoeg effect.


Thanks!
Lillian Hamilton 2 maanden geleden geplaatst
"De eeuwige strijd voor schoonheid en jeugd, hoe vermoeiend het is. Je kunt mooi spugen en oud worden, maar je kunt blijven vechten voor de jeugd! en ik heb het niet over lange wimpers, haar, wenkbrauwen, opgeblazen lippen. En ongeveer de meest elementaire: goed verzorgde, goed getante huid en natuurlijk een zijdezachte haarschok.Ik ben 42 jaar oud en ik heb veel producten geprobeerd van prof en home cosmetics voor haar, over het geld, hoeveel het werd stil besteed. Ik deed zelfs mesotherapie voor mijn hoofd, maar het kostte me twee behandelingen, het deed pijn, en ik huilde.
En dus opende ik het gereedschap. https://www.imperio-haarvezels.nl/haaruitval-vrouwen die ik gebruik om haaruitval te verminderen. Het resultaat is zeer aangenaam, al mijn vrienden merkten de veranderingen."
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 December 2016 om 02:36
Aantal lezers 42
Aantal reacties 5