Grootste problemen bij mensen met ADHD als het om slapen en rust gaat?

Laatste reactie 11/02/2019 16:17 door Naomi
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Wat is jouw grootste probleem als volwassene met ADHD en slapen?

En voor ouders van kinderen met ADHD: waar lopen jullie het meeste tegen aan bij jouw kind als het om slapen, concentratie en rust gaat?

Beter slapen ebook


Wil je beter leren slapen? door de cursus 'Perfect Slapen In 7 Stappen' te volgen.. slagen er velen in om dit te realiseren: http://www.paypro.nl/producten/Perfect_Slapen_in_7_Stappen/25596/47694
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Het veel later aanmaken van melatonine. Dus later dan gemiddeld pas slaap krijgen en in slaap vallen. En de volgende ochtend gaat de wekker ook weer vroeg, altijd slaap tekort en altijd veel.moeite eruit te komen. Ik probeer eerder naar bed te gaan maar dat levert nog niet op dat ik eerder slaap heb.
En de drukte in het hoofd op bed. Vreselijk, ik zou het uit willen zetten maar het knopje ontbreekt. 
Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Ik slaap heel goed. Maar ik heb ook echt mijn slaap nodig én mijn opstarttijd in de ochtend. Als de wekker gaat en ik voel me nog niet echt wakker, dan heb ik erg veel moeite met opstaan. En als ik niet goed opstart (omdat ik echt op een bepaalde tijd op m'n werk moet zijn bijvoorbeeld) dan functioneer ik de hele dag minder.

Maar laat ik het positief zeggen: als ik met m'n slaap goed uitkomen (moet nog even uitzoeken waar dat aan ligt) en ik de tijd neem om op te starten, gaat het lekker!
Naomi - 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb altijd problemen gehad met slapen.

Als kind had ik 2/3x per nacht nachtmerries...

Later kon ik niet inslapen... ik hoor en zie alles.
Rolluiken moeten dicht.. donker!
Oordoppen etc.

Nog wat later sliep ik wel goed maar was altijd moe.. en dan echt moe!
Ik ben er twee jaar geleden achter gekomen dat ik slaapapneu heb (per toeval want eigenlijk ben ik te jong en heb ik geen overgewicht). Na een operatie en bitje is dat nu een wereld van verschil!

Ik moet echt voor het slapen afschakelen, geen tv.. geen telefoon.. geen moeilijke gesprekken.
Lichamelijke activiteiten helpen 😅 en lezen!
reactie op @n238:
Linda Alexandra Heel herkenbaar allemaal! Hoe ben je erachter komen dat je slaapapneu hebt?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - Jeetje, uhm.. ik was al langere tijd moe... echt moe.. maar dan al een paar jaar. Overdag slapen. Maar omdat ik ook "depressiefig" was wed het daar op geschoven.. of op "aanstellen". Ook had ik dagelijks hoofdpijn, stond er mee op en ging er mee naar bed. Als gevolg daarvan kort lontje etc. 

Ik bleef na het stappen bij een vriendin slapen en die zei.."jij bent echt eng, jij stopt met ademen". Ik heb dat toen weggelachen. Maar mijn man zei dat dit wel ernstig was (het was hem nooit opgevallen want hij slaapt goed en altijd voor mij). Bij de dokter gaven ze aan dat ik niet ik niet in de doelgroep val (overgewicht of boven de 60) maar ze hebben we een slaaponderzoek gedaan. Daar kwam uit dat ik inderdaad 8-10 ademstops heb per minuut. Ze dachten aan "obstructieve apneu" ik had grote amandelen omdat ik als kind veel ontstekingen heb gehad. Deze hebben ze twee jaar geleden weggehaald. Officieel heb ik nog apneu, alleen nog maar 6-8 ademstops. Ik voelde me hierna wel stukken beter. Nu slaap ik sinds een paar maanden ook met een bitje i.v.m. knarsen en merk nu dat me nog beter voel! Droom weer (doe je niet als je apneu hebt, je komt nieet in je REM slaap) en voel me veel energieker!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Joakim VP 1 jaar geleden geplaatst
heel veel moeite met 's nacht vast te slapen.. altijd om het uur of anderhalf uur (zwetend) wakker worden.

nooit echt rust.. altijd prikkels.. onrustig.. 

moeilijk leven met de diagnose ADHD al zeg ik het zelf..
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
tips voor beter slapen ervaringen https://forum.adhdblog.nl/conversations/tips-voor-beter-slapen-gezocht-voor-dochter-met-hyperfocus-adhd

of wellicht het e-book perfect slapen in 7 stappen http://www.paypro.nl/producten/Perfect_Slapen_in_7_Stappen/25596/47694
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 January 2019 om 16:02
Aantal lezers 23
Aantal reacties 8