Goed alternatief Dexamfetamine

Laatste reactie 29/09/2020 03:39 door Jolanda
· Markeren als ongelezen
Kiara Pouels 4 maanden geleden geplaatst
Beste mensen,

Onder het motto durf te vragen,

Afgelopen 7 jaar heb ik, wegens mijn ADHD op recept dexamfetamine geslikt (4x 2,5 sochtens en 4x 2,5 smiddags) Dit echter zonder problemen. Zonder dit medicijn, had ik mijn hbo opleiding en vooropleidingen bij voorbaat al kunnen vergeten.

Nu is mij verplicht door apotheker om naar Amfexa over te stappen. Dit medicijn is echter voor mij een groot drama. (Ritalin, methylfenidaat, concerta maakte mij een grote zombi dus deze medicijnen zijn ook geen optie.) Echter is Dexamfetamine gewoonweg niet meer te verkrijgen.

Lang verhaal kort, iemand hier dezelfde ervaring mee? Ik wil namelijk heel graag een goed alternatief vinden op de Dexamfetamine die ik al die tijd geslikt heb🙏🏻
Jolanda Versteeg 3 maanden geleden geplaatst
Dat is echt wel naar. Zelf heb ik hier ook ervaring mee. Na mijn amfexa avontuur in het najaar van 2019, heeft mijn arts een medische noodzaak geschreven waardoor ik 2,5 mg dex weer kon krijgen bij de apotheek. Nu met het hele Tentin gebeuren, waarvan de producent zegt dat het precies hetzlefde product is en dat alleen de naam anders is, dacht ik bij mijzelf: nee dit niet weer. 

Uitgebreid gesprek met mijn apotheker gehad. Welke in eerste instantie ook begon over: dex 2,5 milligram is niet meer te verkrijgen. Ik zei dat ik het uit medische noodzaak kreeg en las de apotheker de informatie op de website van het KNMP voor over ‘speciale behoefte van medische aard’ voor. Die bestaat namelijk nog steeds, al doen apothekers lijken van niet. Zij hebben denk ik ook weinig keus omdat amfexa/tentin het geregistreerde medicijn is. Heb het afgelopen jaar vaak genoeg de verschillende zinnetjes gehoord: dex 2,5 mg. is niet meer leverbaar/wordt niet meer geproduceerd/mag niet meer gegeven worden/ gaat er compleet uit enz.


Hier kun je de info vinden over de medische noodzaak, welke je kunt gebruiken wanneer er de bovenstaande standaard zinnetjes tegen je gezegd worden en ook voor het laten schrijven van een medische noodzaak door je arts. https://www.knmp.nl/patientenzorg/geneesmiddelen/apotheekbereidingen/vragen-en-antwoorden-dexamfetamine-amfexa-en-tentin#wat-is-een--speciale-behoefte-van-medische-aard-- )

Wat ik vervolgens moest doen was contact met mijn arts opnemen, welke opnieuw een verklaring moest schrijven voor medische noodzaak. Deze gaat naar de apotheek, welke vervolgens de verklaring naar de zorgverzekering stuurt. Ik ben nog in afwachting van antwoord, dus ik duim nog maar even verder :)

Mocht je wel gewoon je dex 2,5 mg willen blijven slikken, dan zou je aan je arts kunnen vragen of hij of zij een medische noodzaak voor je kan schrijven.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 September 2020 om 20:14
Aantal lezers 16
Aantal reacties 2